window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

I betalt samarbete med MatHem

17:23 | september 23, 2019

Ät dig jorden runt + Indiska köttbullar i kryddig tomatsås!

Indiska kottbollar superenkelt recept mathem-12

Med hösten kommer rutiner och med rutiner kommer vardaglig matlagning. Som tur är har MatHem en hel hög med roliga maträtter i deras receptbank som kommer att förgylla höstkvällar då inspirationen tryter. Inför denna höst har jag kommit fram till den briljanta idén att fantisera mig bort till världens olika hörn genom matlagning – inne hos MatHem kan du nämligen välja recept utifrån flera olika länder.

Häng med på en jorden runt resa med Mathem och mig!

Det finns minst sagt många härliga matkulturer att inspireras av och MatHem har samlat många i sin receptbank. Så för dig som är sugen har jag givetvis en rabattkod att ta del av och bäst av allt – denna gång funkar den för ALLA. Japp, du läste rätt!

Oavsett om du är gammal eller ny kund ger PTG100 ALLA kunder 100 kr rabatt på ordern över 700 kr. t.o.m 31 september!

Indiska kottbollar superenkelt recept mathem

Som ni vet är jag besatt av indisk mat, därför föll valet enkelt på att starta vår kulturella tripp i kryddparadiset Indien.

På menyn står:

Indiska köttbullar i kryddig tomatsås med couscous”.

Dra mig baklänges vad god den här kryddningen och tomatsåsen blev. Ni måste verkligen prova det hemma – och är du vegetarian, kan du antingen göra det med quorn eller typ steka på lite göttig halloumi och kasta i. Mums.

Indiska kottbollar superenkelt recept mathem-2

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och vitlök tillsammans med spiskummin, kanel, ingefära och chiliflakes utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs ytterligare 30 sek under omrörning. Tillsätt passerade tomater, vatten, buljong och honung och låt såsen småputtra under lock.

Indiska kottbollar superenkelt recept mathem-4

Indiska kottbollar superenkelt recept mathem-5  Indiska kottbollar superenkelt recept mathem-6

Dags för köttbullar!
Indiska kottbollar superenkelt recept mathem-7

Blanda färsen i en bunke med salt, spiskummin, riven vitlök, citronskal och yoghurt.

Indiska kottbollar superenkelt recept mathem-8

Blanda väl och forma 16 köttbullar med vattensköljda händer.

Indiska kottbollar superenkelt recept mathem-9

Hetta upp en stekpanna med olja och bryn köttbullarna på medelhög värme så att de får fin färg runt om.

Indiska kottbollar superenkelt recept mathem-10

Lägg ner köttbullarna i kastrullen med tomatsåsen och låt puttra 5 min.

Indiska kottbollar superenkelt recept mathem-11

Blanda couscousen med olja, vinäger, salt, peppar, granatäppelkärnor och finhackad koriander. Servera de indiska köttbullarna i tomatsås med couscous.

MUMS!!!

 

mathem petra tungården

INDIEN

En gammal favorit till mig är Tikka Masala som har maxat med kryddor och framför allt ett mjukt naanbröd att sätta tänderna i. Händer mer ofta än sällan att jag slänger i mig en tallrik eller två av denna rätt på en bakisdag.

mathem petra tungården

ITALIEN

Näst på tur är pastans hemland Italien! Det finns nog ingenting godare än en välgjord pasta bolognese och som att det inte vore nog har jag nu via receptbanken hittat en 2.0 version gjord på högrev. Bolognese på steroider!

mathem petra tungården

GREKLAND

Efter en kort båttur på Medelhavet lägger vi till i Grekland. Under Anandas bröllop i början av sommaren var vi ju nere i Athen där jag blev återintroducerad till moussaka som jag helt hade glömt bort existerar. Så god och hälsosam vardagsrätt!

mathem petra tungårdenMAROCKO

Vid lunchtid hade jag glidit in i Marocko för att smälla i mig en härlig och fräsch lunch i form av en marockansk sallad! 

mathem petra tungården

MEXICO

Och när magen kurrar mellan maträtter är det dags för snacks och då åker vi söderut, närmare bestämt till Mexico. Där smäller vi i oss quesedillas fyllda med bönor som både är gott och enkelt!


0 kommentarer



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här