window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

I betalt samarbete med MatHem

16:30 | augusti 19, 2019

Skriker plånboken av smärta? Ekar städskåpet tomt? Älskar du sensommarens delikatesser? Voila!

Mathem rabattkod

Hur går det gänget? Börjar ni landa i rutiner? Eller ligger ni fortfarande och guppar i en solstol med ett iskallt glas rosé i handen? Jag känner att jag börja komma tillbaka till vardagen, steg för steg. Kommit igång med träningen, gör faktiskt någon nytta på jobbet och har äntligen börjat laga mat igen. Tänkte därför att det var passande med ett litet tillbaka till vardagen inlägg tillsammans med MatHem.

Det här blir ett riktigt matigt (hängt för mycket med göteborgare i sommar) sådant. Mitt bästa budgettips för den luspanka som festade lite för hårt på Mykonos och brände hela sparkontot, till finsmakaren som älskar sensommarens delikatesser, samt ett lite nyttigare alternativ för er som badade i brödskålen och åt lite för mycket kött under semestern. Jag är nog en solig kompott av alla tre, framförallt är jag extrem sugen på vegetariska alternativ.

Nu till det soligaste i inlägget:

Jag har ordnat en superkod till er som inte testat än som ger 200 kr rabatt och såhär går det till: Koden PETRA200 ger alla nya kunder 200 kr rabatt vid köp över 700 kr, giltig hela september ut!

Mathem rabattkod-8

Det finns många saker som är fantastiskt med MatHem, men något utav det bästa är att slippa släpa hem tunga kassar med basvaror. Direkt när jag kom hem från semestern klickade jag hem ett helt nytt städförråd med basvaror som var slut. Ett annat hett tips är att klicka in på deras ”Fyndhörna” eller ”Extrapris” i menyn till höger där du kan göra riktiga kap för en spottstyver. De har ofta kampanjpriser på just städartiklar och annat smått och gott. Eftersom du inte behöver släpa sakerna hem kan du dessutom slå till på SUPERSIZE produkter som oftast är billigare, som tvättmedlet från VIA.

Mathem rabattkod-9

Ett litet städtips från mig! Jag är besatt av Allduk, de är det absolut bästa knepet för att få rent en spegel (enligt mig). Och sedan missbrukar jag clean wipes här hemma. Brukar torka av allt från sminkfläckar till tv-kontroller och back in the days Pucks kiss och bajs på heltäckningsmattorna (efter ett tips från en av er läsare).

Mathem

Hörni vi börjar med min budgeträtt som jag föråt mig på som yngre. Haha, det här är verkligen inget recept – bara en riktig vinnare när plånboken skriker av smärta och är fullständigt blottad. Jag och min kompis Sara levde på Keldas tomatsoppa och nudlar en period när vi inte hade råd att betala hyran. Vet ni hur mycket kul man kan göra med ett snabbnudelpaket? Fråga mig! Jag är ett proffs!

Okej, åter till livets lifehack om du är ruggigt pank – Keldas tomatsoppa. Såg även att MatHem just nu har Keldas soppor i deras fyndhörna – wining! Ännu billigare.

Jag och Sara blandade alltid ut Keldas tomatsoppa med hälften vatten (så den skulle räcka längre). Sedan smaksätter du härligheten med chiliflakes och trumvirvel svartpeppar. Och om du vill skämma bort dig själv kastar du i en halv mozzarella (hade aldrig råd med en hel) som smälter eller en klick pesto.

Är det extrapris på ost? Slå till! Och gör ditt eget fröknäcke i ugnen.

Nu kanske ni tänker, jaha! Men underskatta inte Keldas tomatsoppa – och vet ni hur länge den räcker när man spär ut den. Ibland lyxade vi även till det med en vitkålssallad vid sidan av (hemmagjord pizzasallad).

Mathem rabattkod-4

Nu till något riktigt smarrigt som jag sportade en förmiddag på Nyhetsmorgon när Therese Elgquist förgyllde tv-rutan. Ska klicka hem hennes bok nu, in och följ henne på instagram, man får så mycket soliga tips: @plantbasedbythess

Pumpa med ärt- och basilikapesto. 

Mathem rabattkod-2

Ingredienser

1 butternut squash eller pumpa (exempelvis Hokkaido pumpa)

Ärtpesto

250 gram gröna ärtor

1/2 dl pumpakärnor

2 nävar färsk basilika

1 msk näringsjäst

1 msk kallpressad olivolja

salt och peppar

Servering

Cammelinafrön

Färsk basilika

Rödkål

Börja med att värma ugnen på 175°C och tärna sedan pumpan i mindre bitar. Detta är bara en smaksak – det går lika bra att dela pumpan i två större delar.
 

Dra på ett tunt lager med olja för extra glowig yta och släng in hela kalaset i ugnen i 25-30 minuter. Pumpan ska vara mjuk när du plockar ut den. 

Peston är busenkel att svänga ihop på några minuter. Dra i alla gröna ärtor, pumpakärnor, nävar färsk basilika, näringsjäst, kallpressad olivolja i en matberedare och mixa tills konsistensen behagar dig.

Sedan lägger du till pumpakärnorna i peston, drar runt dem i matberedaren i några sekunder extra och toppar av med salt och peppar. 

Ös på med stora klickar pesto rakt på pumpan, ringla lite yoghurt och avsluta med camelinafrön!

PlantbasedbyThess_Pumpkin-tray-with-peapesto

Du kan ju också göra som Therese Elgquist och köra in hela pumpan.

Det bästa är att göra en extra sats, så kan slänga ihop en riktigt god pumpasoppa dagen efter – och återanvända ärtpeston och toppa med pumpakärnorna.

Mathem rabattkod-21

MatHem sitter ju även och trycker på en storslagen delikatessavdelning, där de alltid har säsongens primörer och läckerbitar. Just nu slår mitt hjärta dubbelt för kantareller och kräftor. Jajamän, din kräftskiva med svenska signalkräftor är bara ett klick bort.

Mathem rabattkod-33

I torsdags brände jag och Lorpan av en kräftskiva tête-à-tête med kantarelltoast på lyxbröd från Gateau (som även det finns på Mathem) och såklart de svenska signalkräftorna.

Happy shopping – och glöm inte koden som gäller till September ut.


1 kommentarer



1 kommentarer om “Skriker plånboken av smärta? Ekar städskåpet tomt? Älskar du sensommarens delikatesser? Voila!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Älskar mathem! Vi beställer där jätteofta!

    Svara