Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:34 | februari 27, 2019

Vad kostar en Ida Lanto klänning, Vill jag bli på smällen och kommer I nöd och lust tillbaka?

brollopsklanning stockholm uppsydd

Idag öser vi på med frågestund här i bloggen! Vi bara köttar hela dagen tänker jag. Jag ska dock iväg nu och få fina nya fransar, men när jag är tillbaka så bänkar jag mig omgående och fortsätter svara på era funderingar och frågor. Undrar ni över något så passa på och ställ frågan nu.

Vad kostar det att skapa sin bröllopsklänning för Ida Lanto? Såklart varierar det beroende på tyg/material.. men vad kan man förvänta sig ungefär?

Ida Lanto lägger verkligen ner sin själ i sina skapelser och jag var så nöjd. Det finns få som är så bra på passform som hon är, allt hon syr sitter som ett andra skinn. En bröllopsklänning ligger på runt 35 000- 40 000 om jag inte är ute och cyklar, men någonstans där. Och sedan beror det såklart på vad man väljer för material och tyg.

brollopsklanning stockholmbrollopsklanning-spets-bohemisk_-21

Här kan ni läsa om vägen från början till slut om min bröllopsklänning i spets.

petra-tungarden-brollopsklanning-6

Här kan ni läsa om den andra mer bohemiska skapelsen som vi ville ska ha lite vintagekänsla som vi valde att göra i ett mer champagne färgat tyg.

Brollopsklanning vintage

Bloggare barn

Blir du inte barnsugen när många i din omgivning är preggos nu?:)

Jag är absolut barnsugen, men inte riktigt än. Just nu vill jag njuta av att vara nygift och nybliven mamma till Pucken. Ska jag vara ärlig så tog det verkligen på krafterna att planera vårt bröllop, det var inte bara guld och gröna skogar. Det var riktigt jävla jobbigt stundtals. Hade mycket ångest över budgetar som sprack om vart annat, bokningar som sket sig osv. Men i slutändan var all mödan värt det, men ska skriva ett riktigt matigt inlägg om alla ”misstag” vi gjorde längst vägen. Det är precis som att renovera, man lär sig av alla tabbar. Haha, dessvärre kommer jag inte gifta mig igen, men för er som har stundande bröllop så ska ni få mina bästa does and don’ts. Så nu är det skönt att bara vara lite, njuta av vår stundande honeymoon och vår nya familjemedlem.

Känner verkligen ingen stress i kroppen. Men det ligger inte så långt borta. Men nu är så många av mina bästa vänner gravida så jag kommer ha gott om köttlimpor att kasta runt till höger och vänster hela sommaren.

Jag har alltid älskat barn och blir typ manisk när jag ser en bebis. Hela min uppväxt jobbade jag som barnflicka, så jag har alltid umgåtts mycket och tagit hand om barn. Sedan är min mamma den mest barnkära personen jag känner. Vi är ju fyra syskon, men när jag var yngre tog hon ofta hand om alla grannars barn också. Hon startade till och med en egen fritidsklubb för alla grannbarn. Dessutom är hon barnmorska så hon tar ju emot små nyfödda liv hela dagarna. Att få barnvakt till våra framtida barn kommer inte vara en svår match. Markus mamma Bodil älskar också barn och är nu faddermamma till barn som bor hos dem.

Blondinbella Barn

Googlade Petra Tungården Barn helt oblygt att sitta och söka på sig själv – och fick upp hur många bilder som helst där jag stulit folk bebisar. Här har jag snott Bellas Sally.

Barn Dasha Girine

Fina Dashi. Tänk nu är hon själv mamma, så stort.

Petra-Tungarden-Supersingel

Undrar hur du och Markus gör med er ekonomi, har ni helt och hållet gemensam ekonomi eller har ni helt separat? och hur bestämmer ni vem ska betala vad osv? undra också om du har börjat pensionsspara privat än och hur du tänker där? tycker det är så himla svårt hur man ska tänka med gemensam ekonomi osv..

Vi har separat ekonomi, men delar såklart på allt som innefattar båda som hyra, el. När det kommer till middagar, mat och nöjen så brukar vi typ varannan gång och det brukar typ jämna ut sig. Men vi har funderat på att skaffa ett gemensamt kort som man kan dra sådant på.

Alltså jag skäms, men sedan jag startade mitt bolag, säkert tio år sedan har jag inte pensionsparat en krona vilket är så fruktansvärt korkat för de pengarna hade ju ökat i värde nu, när de legat och puttrat i olika fonder. Så nu sätter jag det på min to-do lista att spika den här veckan. Däremot tror jag att man som egen företagare kan tillgodo räkna de förgående åren som man inte haft pension och ta ut det från bolaget.

I nod och lust podd

Kommer podden tillbaka?

Ja! I Nöd och Lust kommer tillbaka som en frisk värmande vårvind, planen är att vara igång igen i slutet på mars. Då är vi tillbaka i era öron, bubbligare än någonsin. Vi spelade ju in massa material och intervjuer när vi var i NYC som vi fortfarande inte släppt ju!

I nod och lust podd


3 kommentarer3 kommentarer om “Vad kostar en Ida Lanto klänning, Vill jag bli på smällen och kommer I nöd och lust tillbaka?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så kul att podden kommer tillbaka!

  Svara
 • TACK Petra för att du delar med dig av att du inte pensionssparat. Skriv gärna mer om det!

  Jag flyttade från Sverige för några år sedan och betalar däför ingen skatt i Sverige (är korrekt registrerad som utskriven hos Skatteverket och har tex inte rätt till sociala förmåner i Sverige) och tjänar inte in någon pension.

  Tjänar givetvis in pension i landet jag bor i, men här är löner, pension osv extremt låga (normallön ca 8000 sek/månad).

  Gick in och kollade mitt orangea kuvert för nån dag sedan, det jag tjänade in fram till jag flyttade från Sverige kommer ge mig ca 3000 sek/månad i pension. Fick fruktansvärd ångest och mår inte alls bra. Började visserligen fondspara i höstas med hjälp av min bank men har ändå panik. Har tyvärr rätt låg lön i svenska mått men i landet jag bor i anses den hög och jag har ingen möjlighet att påverka den.

  Som det känns nu kan jag helt enkelt inte bli gammal och gå i pension.

  Vill tillägga att jag på intet vis slösar, har en app där jag lägger in varenda krona in och ut som gör att det tar emot att köpa något onödigt.

  Tror inte att jag är ensam om detta men det är så tabubelagt att prata om.

  Svara
 • Nja.. du kan inte pensionsspara retroaktivt men som egen kan du ju pensionsspara hur mycket du vill, dock bara avdragsgillt upp till viss % av din årslön kan man säga. Men som egen har man ju fina möjligheter till utdelningar. Vi tar utdelning varje år och amorterar ner vår hus = en del av vårt pensionsspar :)) Det är en djungel det där med sparande och pension!

  Svara