window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:47 | september 26, 2018

Min bröllopsklänning – Den första i spets.

Brollopsklanning spets bohemisk

Mina bröllopsklänningar som Ida Lanto skapat. Wow, vart ska jag börja. Eftersom jag hade lyxen att få bära två så bestämde vi oss för att göra den första väldigt klassisk, tidlös, figursydd i en ståtlig spets, som nästan kändes vintage. Ett pampigt milslångt släp med ett skimrande undertyg som gjorde att hela stassen blänkte till i solen. Jag har aldrig känt mig så vacker som gjorde den dagen. Den satt som ett andra skinn – och Ida har verkligen lagt ner sin själ i klänningarna. Det finns ingen som är så bra på att förstärka ens former och få en att känns sig kvinnlig som Ida.

Jag kände mig verkligen som ett vandrande timglass i ett spetsfodral. Nästan som en kunglighet, hur tusan de nu känner sig.

Så tråkigt att man bara får bära klänningarna en gång i sitt liv. Så på bröllopet spikade vi en fest om fem år där man återigen får dra på sig blåsan och så kör vi en hemmamiddag iförda stasserna, om man nu kommer i sin blåsa då vill säga, haha. Den var jävligt tight.

Brollopsklanning spets bohemisk

Vi åkte tillsammans med Sara och köpte tyg på Siden Karlsson. Vet inte hur många gånger jag svängt förbi Idas ateljé senaste tiden. Eftersom vi även är vänner har vi avverkat en hel del skvaller, killar, tinderdejter och fittingar in på småtimmarna, haha. Ida delar nämligen kontor med Sara Biderman.

Ida-Lanto-Brollopsklanning-prisDet här var bilden hon visade då för en livstid sedan. 

Minns ni hur allt började? Jag stylade Gina Dirawi till Melodifestivalen och så gjorde Ida några av klänningarna. Under en sen kväll i ateljén mitt i all trötthet skriker hon till och säger att hon hittat min bröllopsklänning. Då var jag fortfarande SUPERSINGEL – och undrade vad tusan hon pratade om i nattmössan. Sedan sprang hon fram med en bild på mobilen.

Samma kväll som vi förlovade oss, en livstid senare, skickade jag ett sms och sa att det var dags att börja skapa underverk. Och på den vägen är det.

Brollopsklanning spets bohemisk

Först sydde Ida ett ”skal” innan hon monterade spetsen och la till meshen undertill.

Brollopsklanning spets bohemisk Brollopsklanning spets bohemisk   Spetsen var helt förtrollande. Kolla armslutet.

Brollopsklanning spets bohemisk

Kände mig verkligen så otroligt fin. Ståtlig liksom. Man vill liksom sträcka på ryggen lite extra i klänningen, det är sådant hantverk.

Brollopsklanning spets bohemisk Brollopsklanning spets bohemisk

Nästa gång jag var där hade hela släpet fått spets. Vi provade med slöjan till.

Brollopsklanning spets bohemisk

Det här var mitt i natten två dagar innan vi skulle lyfta. Vi ville göra fittingen precis innan avfärd. Börjar typ gråta för att klänningen är så bländade vacker. Vill rama in den eller köpa en större lägenhet så den kan få ett eget rum.


7 kommentarer7 kommentarer om “Min bröllopsklänning – Den första i spets.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Waaow!!

  Svara
 • Wow! Magisk klänning!

  Svara
 • Minns det där blogginlägget med klänningen så väl. Kommer ihåg att jag tänkte att du och jag hade exakt samma smak – för den klänningen ville jag också ha! Sparade direkt i inspirationsmappen på datorn, haha. Blev helt lyrisk när du berättade att Ida skulle göra klänningen – kände bara ’YES – precis som hon skrev för en massa år sen i bloggen!!’ haha. Konstigt hur mycket man kan heja på en bröllopsklänning?? Hur som helst, detta kan vara den vackraste klänningen jag sett – så glad att det blev som du ville <3

  Svara
 • Riktigt vacker klänning!

  Svara
 • Klänningen är en dröm!!

  Svara
 • ..och 13 år senare kommer jag fortfarande i min bröllopsklänning 🙂

  Svara
 • Såå fin!! Jag ska gifta mig nästa sommar och hade ju vart drömmen att få bära en ida lanto klänning! Men måste bara fråga, ungefär hur mycket kostar en ida lanto klänning, alltså Inte specifikt men liksom ballpark? Råkar du veta om ida syr upp klänningar till icke bloggare/influencers/kungafamiljen? 🙈😃 STORT GRATTIS TILL ER!!!!!

  Svara