window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:01 | januari 27, 2019

Förberedelser inför vigseln.

Hallå! Det är ju faktiskt helt orimligt att jag visat så lite bilder från bröllopet! Vette tusan hur det har gått till, det var ju förra årets bästa tre dagar. Ni fick ju ta del av uppvärmningen, lindra nerverna – det vill säga den franska aftonen innan det blev på allvar och var dags att säga ja på riktigt (här kan ni se alla bilder från ”Pre Wedding Coctails”.

På vår bröllopsdag åt vi frukost med alla vänner. Därefter intog jag och mina sex brudtärnor Fornis och Damons rum tillsammans med tjejerna på Hairtalk för att göra oss piffiga, skvallra bort några timmar och sänka ett eller två glas bubbel för att stilla pirret.

Petra Tungarden Brollop Klanning-32

Petra Tungarden Brollop Klanning-16

Hängde upp mästerverket signerat Ida Lanto som såg ut att vara gjord för att hänga där. Här kan ni se alla bilder hur bröllopsklänningen blev till steg för steg.

Petra Tungarden Brollop Klanning-16

Vi börjar från början. Alla sminkade sig tillsammans i rummet, vi hade ingen sminkös. Jag har alltid föredragit att göra min egen make och mina bästisar är så fingerfärdiga så de klarade det finemang själv (samt att budgeten var tokslut, haha). Däremot är barret en helt annan femma. Tess från Hairtalk la drömmiga vågor i mitt hår. Hade ingen aning om vad jag ville ha för hår, men känner mig bekvämast i utsläppt så det fick det bli.

Petra Tungarden Brollop Klanning-16 Petra Tungarden Brollop Klanning-16  Petra Tungarden Brollop Klanning-16

Det blev precis som jag ville ha det. Lagda vågor, kändes lite som en Mad Men frisyr.

Petra Tungarden Brollop Klanning-19

Världens vackraste brudtärnor som alltid ställer upp i vått och torrt. Älskar er till månen och tillbaka. Att gifta sig gör inte bara att man kommer närmare sin partner, tycker även att man kommer närmare alla sina vänner. Och jag kunde inte haft bättre stöttepelare genom resan. Tack Snarro, Tilda, Spiderman, Fingal, Limpan och Forni <3

Trodde jag skulle vara mer nervös inför vigseln, men garvade så mycket att nervositeten liksom rann av mig. Det var faktiskt ”värre” att mötas för ”the first look” än att säga ja framför alla vänner. Det kändes så rätt så jag hade inga tvivel, skrattade mig typ genom vigseln. Markus grät – och jag log så mycket att man skulle kunna tro att jag provspelade för rollen som jokern i Batman.

Hela ligan hade fått låna dyrgripar från LWL Jewelry.

Petra Tungarden Brollop Klanning-16

Min vigselring och matchande armbandet jag fått låna. Vi har inte köpt alliansringen än, vår bröllopskassa tog slut då giftermålet kostade ganska mycket mer än planerat. Haha, så det får bli ett framtidaköp när vi hämtat oss från den ekonomiska käftsmällen. Vem tusan behöver en alliansring egentligen?

Jag fick låna Miras örhängen från LWL, så man kan säga att det var: ”something borrowed”. Mamma hade tagit med sig min gamla dopsked som var: ”something old”.

Petra Tungarden Brollop Klanning-16

En sista skål som ogift kvinna.

Petra Tungarden Brollop Klanning-16

Haha, vi stod som ett hockeylag och bröllade värre än en aikklack innan match. Forni kom på en vulgär hejaramsa på min möhippa som jag nog måste censurera här i bloggen men den gick varmt där inne i sviten innan vigseln.

Petra Tungarden Brollop Klanning-16

Petra Tungarden Brollop Klanning-16 Petra Tungarden Brollop Klanning-16

Petra Tungarden Brollop Klanning-16

Sedan var det dags att hoppa ner i spetsdrömmen. Tur att man hade sex vänner som assistans.
Petra Tungarden Brollop Klanning-29 Petra Tungarden Brollop Klanning-29

Vi hade en sista fitting två dagar innan avfärd så stassen satt verkligen som ett andra skinn. Kände mig som en kunglighet i stassen.

   

Ready for takeoff!

Från början stod det att det skulle ösregna och bli ledsna 13 grader (!?!). Jag satt och grät hemma i soffan och tänkte att hela vårt bröllop som vi planerat med blod, svett och tårar var förstört eftersom alla aktiviteter var utomhus. Sedan drog det in en älskvärd afrikavind över hela Europa som räddade oss och skruvade upp termometern till orimliga 33 (!) grader i mitten på September. Snacka om flyt, finns nog inget som kommer att kunna slå den känslan när jag insåg att det skulle bli pangväder fyra dagar i streck, började fälla tårar igen fast denna gången av total lycka.

Nästa gång kikar vi på ”The first look” – vi bestämde oss för att ta bröllopsbilderna innan vigseln för att kunna hänga med all familj och vänner efter.

FOTOGRAF: Svingrymma Johanna Rosenlew. Världens bästa bröllopsfotograf. 


5 kommentarer



5 kommentarer om “Förberedelser inför vigseln.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Var kommer era amazing morgonrockar ifrån?! 😍

    Svara
  • Från By Malina ; ) De är så fina!

    Svara
  • Jag ska själv gifta mig utomlands i sommar 😍 kan du inte göra ett inlägg hur du valde bröllopsskor? Bytte du skor på kvällen? Hur tänkte du ang komfort vs stillet och klackens höjd?

    Tack för en bra blogg!! 🙂

    Svara
  • Magisk klänning! Så vacker!

    Svara
  • Ändå härligt att du är så pass öppen i jämförelse med en del andra influencers, t.ex. det med budgeten och alliansringen. Det känns mer äkta på så sätt och mer som en nära vän som berättar om sitt bröllop!

    Svara