Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:15 | oktober 8, 2019

Nyttig snabbmat, Förförisk dressing, Romy och Michele och beundransvärd lampa!

petra tungarden blogg

Nu har jag flyttat mig från kontoret till Sturebadet för att få lite variation på arbetsplats. Plåtningen som blev av i sista sekund nu på torsdag har slukat all min tid. Så nu tycker jag ÄNTLIGEN att vi grottar ner oss i vad tusan jag hittade på för kul förgående vecka.

Något jag gör flera gånger i veckan är lax i ugn. Brukar klicka hem den här laxen som Mathem ofta har på kampanjpris, sedan drar jag på lite olivolja, salt och massa citron och så ba rätt in i ugnen. Noll ansträngning, hundra procent gott – alltid. Känner du dig lyxig eskorterar du in filén med en fet och go romsås från Erssons, kanske en dillsås på crème fraiche?

petra tungarden blogg-2

Ont om tid? Då gör du som jag gör i 90 % av fallen och bunkrar upp med livets godaste dressing som du köper med dig från salladsbarerna i matbutiker. Den här örtvinegretten skulle få ett eget kapitel i mina memoarer, så festlig är den. Antagligen 100 % onyttig med konstiga E-ämnen, men vad tusan gör det när den är 100 % megagod. Ofta brukar jag bara smälla i mig laxen med färsk kall broccoli och denna dressing eller så kokar du loss ett par päror (potatis, på skånska) och förtär till. Dela en extra citron på mitten som får götta till sig i ugnen som du sedan pressar över allt.

Min kära man, den tönten, har börjat ”låtsas” som att han helt plötsligt absolut inte gillar lax längre då vi ätit det så ofta senaste tiden. Så just nu matstrejkar han lax här hemma, riktigt störigt.

Förra veckan bestämde sig gud för att alla änglar skulle tömma kissblåsorna samtidigt en kväll på väg hem från jobbet. Det resulterade i en riktigt lerig Puck efter att ha traskat genom parken. Puck har inga problem med att bli duschad, däremot uppskattar hon inte känslan av att vara blöt utan springer runt som en galen ko i lägenheten för att försöka torka. Frenetiskt gnuggar hon sig mot närmsta möbel som korsar hennes väg för att kunna polera pälsen, lika aggressivt och med samma hunger som Love Island deltagarna betyder partner.

När vi skulle ge oss ut senare på kvällen, drog jag på hennes nya regnrock istället, så hon slapp bli dygnsur igen och upprepa samma ritual.

Sedan svidade vi om till våra nya matchade myskläder från H&M x PRINGLE OF SCOTLAND kollektion. 

Och mös ner oss i soffan. Jag får främst agera huvudstöd när jag och Puck chillar. Hon har blivit ännu mer mammig nu senaste tiden och följer mina steg likt en skugga vart jag än går. Jag undrar om det är för att hon ska löpa snart? Har ni någon erfarenhet av det? Hon som klippte Puck sa att hennes hund nästan blev manisk under de veckorna. Inte mig emot, har gärna Puck slickad mot mig i sängen.

Den 19:e oktober fyller Puck ett år. Då ska hon få en lövblåst av mig i present och en t-shirt där det står: ”I’m in Löv” från Lorpan. Hon älskar löv och är helt manisk när de blåser, så jag tänkte att jag skulle hjälpa de stackars löven på traven. Det kommer få Pucks hjärta att slå dubbla slag.

petra tungarden blogg-13

Vi var och kikade på en grej som jag inte kan avslöja än, men som ni kommer att få ta del av alldeles alldeles snart. Fått så många frågor om den här rutiga tröjan. Den kommer från H&M och kommer ut vecka 45 i butik. Jag har bara fått låna den från deras presskontor nämligen.

petra tungarden blogg-12

Blev så glad att vi fick bekräftat att den här modellen kan fronta vår Adoore kampanj på torsdag! Tror hon kommer bli kalas!

petra tungarden blogg-29

Kommer ni ihåg den gamla 90-tals rullen: ”Romy and Michele’s high school reunion”? Haha, fick lite sådana vibbar när vi stod där i våra stassar bredvid varandra. Om ni inte sett den måste ni se den! Måste ta mig tusan se om den rullen nu omgående.

Hahaha, typ exakt samma färg ju! Filmen handlar om Romy och Michele som ska på sin reunion som får panik över att de inte ”lyckats tillräckligt” så de börjar träna som galningar, fejkar nya jobb och en fasad tills allt faller samman på festen. Haha, en riktigt spårad 90-tals collegerulle som ni måste se. Bjuder över en tjejkompis, bunkra med godis och läsk och kryp ner under täcket.

Vi plåtade bilder till Adoore i nya bardelen på Sophie’sBank Hotell. Ni måste svänga förbi den baren, det är så galet snyggt inrett och mysigt. Dessutom har de löjligt goda drinkar.

Beundrade mästerverket som tillfälligt på lån bröstar upp sig i sin silvriga pakt i vårt fönsterbräde. Efter jag plåtade samarbetet med Royal Design beställde jag fönsterputs hem, haha.


12 kommentarer12 kommentarer om “Nyttig snabbmat, Förförisk dressing, Romy och Michele och beundransvärd lampa!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här