window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:30 | juni 22, 2019

Babyshower för Forni

Babyshower lekar presenter ideér-122

Nu kommer ett riktigt mysinlägg till alla er som kanske är lite småbakis från igår – och behöver lite extra kärlek och värme. Nu ska vi nämligen kika på förra söndagen när vi överraskade min äldsta vän och bästis Forni med en babyshower. Har nog fortfarande inte greppat att min gudson ligger därinne och lurar, kommer nog inte förstå det förrän han gör entré och sveper mattan med oss.

Det känns fortfarande så overkligt att min lilla Forni snart har en egen familj – ETT EGET BARN. En minikopia av henne och Damon. Minns när hon under en promenad runt Djurgården berättade om underverket, SKREK RAKT UT, log så brett att till och med korven därinne måste sett mina tänder. Och när hon några veckor senare över en lunch på alla hjärtans dag på Sturehof frågade om jag ville bli gudmor, fick korven en skymt av mina tänder igen. Känner mig så ärad och stolt över mitt uppdrag, ska bli korvens bästis som alltid finns där när hans mamma och pappa inte förstår. Det lovar jag.

Har klurat på den här babyshowern i flera veckor. Har bombarderat Bosse med förslag och sms om upplägg, hon är nämligen lite av ett proffs på sådana tillställningar. Men kom tillslut fram till att det vore mysigast att vara hemma, då var vi var så många så Forni hann mingla med samtliga vänner.

Min förening ruvar ju nämligen på lite av en guldgruva, vår innergård är nämligen en magisk skyddad oas. Jag hade tagit ett snack med vädergudarna långt innan och vi kom överens om strålande sol och 25 grader. På morgonkvisten kom Beleco förbi med massa möbler som jag beställt.

Fick höra om Beleco för flera år sedan när jag delade kontor med tjejerna som höll på att starta upp tjänsten. De satt också på NO18 på den tiden. Man kan alltså hyra möbler på nätet till lägenhetsvisningar, stylingar och fester. Det var så sjukt smidigt, du klickar hem allt online och sedan kommer det och levererar allt och emballerar och hämtar totti.

Mina grannar kom ut och frågade om vi alltid kunde ha det så här på innergården. Ja, tack! De frågade också om någon skulle gifta sig, haha.

Babyshower lekar presenter ideér-14

Hade beställt två enorma buketter från Floristkompaniet.
Babyshower lekar presenter ideér

Det blev faktiskt riktigt tjusigt.

Sedan anlände mästerverken. Det var faktiskt Uchenna som tipsade om Pâtisserie Sthlm. Jag hade skickat över några bilder på tårtor som jag hade hittat på Pinterest och så lyckades de göra dem ännu vackrare i verkligheten.

Men hur fina!

Babyshower lekar presenter ideér-41

Det var inte aslätt att få till ett datum när så många som möjligt kunde. Den här våren har varit kantad av bröllop, babyshowers och festligheter för samtliga. Men tillslut prickade vi in en dag när nästintill alla kunde. Sedan började orosmomentet med att lura dit Forni.

Redan helgen innan började jag och Bosse fortskrida med vår plan. Bosse frågade om vi kunde ses på en kaffe redan söndagen innan. Men jag svarade raskt att jag inte kunde och frågade om vi skulle ses söndagen efter istället.

Paniken när Forni, eftersom hon mått sådär senaste tiden, svarade: ”Jag kommer om jag orkar, men kan inte lova något!”.

Så Bosse kom den briljanta idéen att pitcha att Magnus skulle åka och handla något på Bauhaus och kunde skjutsa dem. Så det blev minimal ansträngning. Jag messade och skrev att jag var rätt trött från Göteborg dagen innan och frågade om vi kunde äta lunch på innergård istället och bara beställa Foodora.

Men det gick ju strålande. Jag skulle in och kika genom ytterfönstret för att se när de kom. Och just i samma stund hör jag hur de kommer in genom trapphuset. Jag får panik och hoppar in på toaletten och vrålar att de kan gå ut på innergården, att jag hade ont i magen och var tvungen att gå på toa.

Sedan vrålade alla: SURPRISE!

Sedan började kramkalaset.

Jag hade bett Lisa komma dit och dokumentera första halvtimmen som minnen till Forni.

 

  

Har Atlas gått i mammas fotoskola? H&M modell nästa.

Babyshower lekar presenter ideér-58

Kan det här vara dagens sötaste bild? Jag undrar om Arnold förstod att en ny liten bästis ligger därinne och ruvar. Måste visa den här bilden för dem när de är lite äldre och leker tillsammans.

Min fina älskling!

  

Efter mingel och drinkar var det dags för mat. Jag hade först storslagna planer på att laga allt själv, men kom ganska snabbt fram till att det var jävligt mycket softare (och antagligen godare för samtliga, haha) om jag Foodorade hem mat. Libanesiskt tycker jag är perfekt buffémat, som funkar med alla allergier.

Tror halva gänget var gravida. Blir så impad av alla gravida kvinnor i min närhet som lyckas se så förbannat fräscha ut hela tiden. Jag förstår att man kanske inte känner sig som den läckraste bruden i stan – men jag tycker alla strålar. Som ni kämpar <3

Babyshower lekar presenter ideér-112

Jag hade pinnat sönder inför eventet och bad Dasha ta med massa bodys som vi sedan hängde upp som dekoration på en lina.

Beställde hem massa pynt från olika onlinesidor. Gulliga eller hur.

Arnold gick runt och skålade med alla gäster.

Alltså coolare unge får man ju leta efter.

Forni och Damon kommer nog ångra att de valde mig som gudmor i framtiden. Kommer skämma bort korven till tänderna med coola saker och upplevelser.

<3

Alltså hur fin kula har Forni? Om jag får hälften så tjusig mage kommer jag jubla högt. Undra vad korven gör där inne medans mamma minglar för fullt? Det har varit så häftigt att få vara med på hela resan. Forni har ju berättat om varje steg och vad han egentligen pysslar med där i magen. Tror korven kommer att komma ut och vara väldigt lik sin pappa och gudmor, fylld av energi då han dansat på därinne som det var en bättre fest varje dag.

Sedan var det äntligen dags för efterrätt. Och lek! Vi en lek som gick ut på att Forni fick se bebisbilder på alla och skulle gissa vem som var vilken bebis.

Och paketöppning! Varje liten present fick en att ”åhhhhha” högt. Man förstår inte hur en människa kan vara så liten. När Forni plockade upp ett par små vantar så han inte ska riva sig i ansiktet med sina småsmåsmå naglar började jag typ gråta. Längtar tills jag får hålla honom i min famn.
Babyshower lekar presenter ideér-122

Du är bäst, jag älskar dig! Och jag älskar dig därinne redan. Kom ut nu, vi är så många som längtar efter dig!


1 kommentarer1 kommentarer om “Babyshower för Forni”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Åh så fint ordnat! En fråga: varifrån kommer den ljuvliga blåa klänningen du har på dig? letar efter exakt en sådan! Kram Erika

    Svara