window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:18 | maj 7, 2019

Snoozade du imorse? Jag med! Nu är det slut!

Jag har återigen kommit in i en riktig snooze-period och blir så satans irriterad på mig själv varje morgon som jag försover mig. Vill ju flyga upp ur sängen när klockan ringer vid 06.30-07.00. Idag snoozade jag till 07.50. Man sover ju inte ens bra när man trycker av alarmet med fem minuters intervaller, absurt egentligen. Jag får dessutom den absolut sämsta tänkbara starten på morgonen. Tror att det kan ha att göra med att min botox gått ur käken, gnisslar ju tänder och spänner käken som en dåre när jag sover. Min mamma är likadan. Så nu när det börjar gå ur drömmer jag konstiga drömmar och vaknar med en öm och uppsvullen käke. Så ska boka in en ny tid snarast.

Men iallafall – imorgon har jag bestämt mig för att det måste ta slut. Nu är det slutsnoozat. Avskyr att få en dålig start på morgonen, vill flyga upp ur sängen.

För ett tag sedan laddade jag ner Alarmy, men efter några gångers användande överlistade jag tekniken (inte bara blond, utan brains, haha). Om man stänger av hela telefonen slutar även galenskapen ringa och ber dig utföra hysteriska övningar på morgonkvisten.

Skrev om alarmet för ett tag sedan.

Alarmy

En nyfunnen vapendragare som jag med skräckblandad förtjusning har börjat älska – eller hata. Oavsett hur jag känner inför appen, så gör den sitt jobb. Vad är då Alarmy? Som namnet skvallrar om får den dig upp ur sängen genom olika egendomliga vis. Du ställer själv in nivån av terrorisering. Antingen skakar du mobilen som en galning med valfritt antal gungningar (som du själv förinställer), lägger ett memory, löser ett mattetal (ja, du får själv sätta din intelligensnivå) – eller min personliga favorit: fota av ett föremål i lägenheten som du sedan måste knäppa av en identisk bild på för att oljudet ska upphöra.

Mitt problem är att jag knappt är vid medvetandet när jag trycker frenetiskt på snooze. Det är som att jag fortfarande sover. Folk som sovit med mig vet exakt vad jag talar om. Jag är som en karaktär från walking dead på morgonen.

Kommer ni ihåg min 5-sekundersregel period. Det fungerade ju verkligen, men måste vara tillräckligt vid medvetande för att ens komma på idéen att räkna ner.

Min actionplan är: 

– Lägga mig tidigare. Ska ligga i sängen 23.00. Punkt.

– Sova med öppna gardiner.

– Lägga fram allt kvällen innan.

– Dricka mer vatten.

– Bara bestämma mig. Sätta upp en jävla lapp om det krävs: ”Du kommer ångra dig om du lägger dig igen”.

– Skaffa en ny alarmklocka, som inte ens har en snooze version. Och ställa den i ett annat rum, utan back up.

Har ni några bra tips?


13 kommentarer



13 kommentarer om “Snoozade du imorse? Jag med! Nu är det slut!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Har ett hett tips: Skaffa/låna barn! De saknar helt snoozfunktion och vaknar 06-07 ca.
    Jag var en rikigt sömntuta innan som gärna drog mig för att gå upp på morgonen och snoozade i en timme. Det är nu över och förbi kan jag säga. Nu studsar jag upp innan kl 07 varje dag, vardag som helg när lillan (drygt 1 år) vaknar i sitt rum och vill upp ha ha.

    Svara
  • Hahaha! Det var jag som tipsade dig om appen alarmy och jag har också överlistat den! Är exaaaaakt likadan som du när det kommer till snoozning. Nu sätter jag ett vanligt alarm på mobilen 10min innan alarmy för att jag ska ”vakna till” lite innan alarmy börjar, som funkade i början. Men nu stänger jag av alarmy-appen typ en minut innan den börjar ringa istället… orkar inte med mig själv. Ska också testa att köpa en vanlig alarm-klocka och ställa den i rummet utanför sovrummet!

    Svara
  • Jag har har varit likadan i många år. Men har lyckats förändra mina vanor. Så mitt bästa tips är att ge dig själv sovmorgon genom att kvitta ute den tiden på kvällen. Jag går alltid och lägger mig kl 22 på vardagar. Då vaknar jag pigg oavsett om larmet står på 05.30 eller 07.
    Gör även alltid ett litet schema i mobilens anteckningar för varje dag, för att inte ha en miljon saker att göra på kvällen, för då spricker det.

    Å lägga fram allt kvällen innan, bidrar Också till en bra start!

    Lycka till!
    Mvh Skalman 2.0

    Svara
  • Vännen!! Sov lite mer om det är det kroppen behöver! Du är grym och det är kul att det är fullt ös hela tiden men känner igen mig i att aldrig vakna utsövd. Kram!!

    Svara
  • Välj en annan tid att vakna! Jag KAN inte vakna mellan 06:30-08:00, sover som djupast då. Måste vakna mellan 5-6, då sover jag lätt och det känns inte alls lika dödssegt. Alltså jag menar DÖDSSEGT, jag missar typ jobbet om jag försöker ställa klockan på 07. Sen skall alarmet vara i hallen eller utanför dörren. PUNKT. Man måste upp för att stänga av det helt enkelt.

    Svara
  • Klocka med ljudfunktioner. Bästa jag någonsin gjort!!! Jag är en T.R.Ö!T.T.E.R! Men med ljusklocka så går det som en dans! Minns inte ens hur alarmet låter, vaknar alltid av ljuset innan alarmet drar igång!
    Mvh snooza vad är det? 😀

    Svara
  • Ljusfunktion ska det va….

    Svara
  • Jag är lika hopplös! Hatar att vakna av väckarklockan och kan snooza i en timme på morgonen. Helt värdelöst! Jag ska försöka göra som du så får vi se om i alla fall en av oss lyckas, haha! Och det där med att lägga fram kläder är guld värt. Det gör jag 9 av 10 vardagar. Det hjälper enormt för mig.

    Svara
  • Här är några jäääävligt bra handfasta tips:
    1. Ställ klockan ännu tidigare. Om du inte kan vakna mellan 6.30-08.00 så testa ställ på 06.00.
    2. Försök att lägga dig omkring samma tid varje kväll.
    3. Förbered det mesta inför morgondagen kvällen innan.
    4. GÅ UPP DIREKT NÄR KLOCKAN RINGER. FUNDERA INTE PÅ NÅGOT UTAN BARA RES DIG UPP.

    Jag har tur nog att vara en morgonmänniska och jag snoozar aldrig. Alltså verkligen aldrig. Förstår inte ens lite varför man gör så? Om man ändå snoozar i 1 timme, ställ då klockan en timme senare och sov ordentligt fram tills dess?! 😅 Jaja. Men dessa tre ovan är vad jag kan bidra med och det funkar för mig.

    Testa!!

    Svara
  • Du läggerju dig för sent, därför är du trött. 23? Skojar du? Lägg dig vid 21:30 om du ska upp nästa dag. Då kan du gå upp 06:30.

    Svara
  • Jag lyckades sluta snooza! Mina trick:
    – Lämnar min mobil i köket under natten.
    – På kvällen läser jag bok tills jag inte kan hålla upp ögonen.
    – Min kille väcker mig varje dag klockan 6 när han sticker till sitt jobb. Det var jobbigt i början (bad han tjata tills jag gick upp) men sen blir det ju vana.
    – På helgen ställer jag klockan på 8 och har även då luren i köket.
    – Jag sover med pyjamas numera (byxa och tröja) = lättare att gå upp jämfört med att sova utan något alls och känna sig frusen på morgonen.
    -Sen går jag direkt och gör kaffe.

    Svara
  • Härligt inlägg!

    Svara
  • Släng av dej täcket direkt och sätt dej på sängkanten. Sträck händer a upp i taket, säg haluna matata och sen gå upp direkt efter det!
    Se helgen som en möjlighet att få somna om och dra täcket om dej igen!

    Svara