Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:16 | april 15, 2018

Få saker att hända – 5 sekunders regeln.

Jag är ju en motivationsknarkare, slukar peppande böcker och poddar så fort jag får tid. Min nya grej är att stå på trappmaskinen och istället för att lyssna på musik, så kollar jag på en intervju eller lyssnar på en ljudbok. Imorse snubblade jag över Mel Robbins, har helt lyckats missat henne. Hon har kommit på det banala, men löjligt smarta 5 sekunder knepet som man kan applicera på alla delar av ens liv.

Det är egentligen inte svårare än att man räkna ner från 5 i situationer som hjärnan gärna talar en ur. För så fort något känns jobbigt eller för utmanande så vill hjärnan rädda oss. Med den här regeln lurar hjärna ur att gå på autopilot. Vi vet ju vad vi vill göra, men talar oss gärna ur det. Som att snooza på morgonen, gå till gymmet osv.

Amen, blev så peppad på att prova – tjäna nya 5-sekunders livet. Kan ni inte prova med mig? Vi kör i en vecka och ser om det fungerar? Så ses vi här inne igen och utvärderar nästa söndag? Deal?


2 kommentarer2 kommentarer om “Få saker att hända – 5 sekunders regeln.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Hej.
    Jag är också en motivationsknarkare, skulle gärna vilja ha tips på böcker och klipp som du gillar.

    mvh/anna

    Svara
  • Riktigt bra regel som kan ge oss chansen att ta en till funderare och utvärdera situationen en gång till innan vi rusar fram till ett beslut.

    Svara