Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:00 | november 29, 2018

Så planerade vi vårt drömbröllop!

Brollop utomlands

Jag hade aldrig gått ner för grusvägen på Chateau Talaud i södra Frankrike den 21 september om det inte vore för Emma och Sara på Marryus. Herregud, vad de kämpat och slitit för vår skull vet inte hur mycket tid de lagt på att leta bröllopslocation till mig och Lorpan. Ena sekunden var det Sardinien andra Lissabon, för några veckor lutade det åt Marbella – jag tror vi var hela Europa runt. Som tur var har de så stort kontaktnät i bröllopsvärlden att de vände på varenda sten.

Brollop utomlands

Marry-us

All deras kunskap och nätverk har de kokat ner i en app – Marryus, som var vår lifesaver inför bröllopet. Den appen är din digitala bröllopsplanerare inför bröllopet. Appen håller stenkoll på ditt schema baserad på egna bröllopsdatumet med påminelsefunktion och massa tips så att inget missas eller glöms bort inför din stora dag. Det går dessutom att ändra den så att den passar ens egna behov på pricken. Vi hade aldrig fått vårt drömbröllop utan dem. Du hittar de bästa bröllopsleverantörerna i appen.

 

Dessutom är den HELT GRATIS!

Marryus-app

De har allt från: Bröllopslokaler, bröllopskläder, florister, fotografer, kort och trycksaker, underhållning, catring, uthyrning, bröllopstårta, accessoarer, resespecialister etc.

Det är superenkelt att skapa en budget, som du sedan kan dela in i olika kategorier. De hjälper till att göra en procentuell uppskattning av de olika posterna men hur del av budgeten ni sedan väljer att lägga på respektive kategori är såklart individuellt.

Brollop utomlands

Brollop utomlands

Brollop utomlands

Chateau Talaud var magiskt vackert, men hade inte en pinal som man fick låna från huset så varenda liten pryl var tvungen att hyras in. Och att ta sig fram på engelska i södra Frankrike är lite av en mardröm. Det var via Marryus som jag hittade Belounge som vi bokade alla möbler via och de var även dem som hjälpte oss hitta en bra catring som levererade maten både dagen innan och på själva bröllopsdagen.

Appycouple

De rekommenderade även sajten: Appycouple – som jag VARMT lovordar alla framtida bröllopspar att använda. På Appycouple bygger du din egna hemsida där alla gäster kan osa online och ta del av all information kring bröllopet.

Appycouple wedding Appycouple brollopplanerar Appycouple

Tror vi betalde några hundralappar för att bygga sidan. Men det var löjligt enkelt och de har massa olika designförslag.

Brollop utomlands

Jag hittade även Elins Art Studio där, som gjorde våra fina inbjudningskort och menyer till bröllopet.

brollopsinbjudan-tryck-

Brollop utomlands

Jag hade aldrig fått min filmiska: ”I do” kyss om det inte var för Marryus. Tror faktiskt inte att vi ens skulle vara gifta, haha. Vi höll att kasta in handduken där i vintras när vi letade efter locations.

Foto: Johanna Rosenlew 


7 kommentarer7 kommentarer om “Så planerade vi vårt drömbröllop!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ser helt magiskt ut! Jag älskar Provence så om jag nån gång ska förnya löften så blir det där. <3

  Svara
 • Alltså det är ju så vackert!

  Svara
 • SÅ härligt och underbart ni ser ut att ha haft det på bröllopet!
  En liten fundering bara som jag har inför mitt eget framtida bröllop är angående brudtärneklänningarna. Stod brudtärnorna för dessa själva eller ska man som brud stå för kostnaden för dessa?

  Svara
 • Jag var tärna på ett bröllop för två år sedan och då stod brudparet för en budget på tror det var 2000kr per tärna. Så ville man ha en svindyr klänning, eller klackar för 5000kr så fick man stå för det själv. Men den budgeten räckte till både min klänning och mina skor, köpte en klänning online från asos. Brudparet bjöd också på at vi tärnor fick håret fixade av samma person som gjorde brudens hår.

  Svara
 • Klänningarna hade jag designat för Adoore, de kommer i butik i vår! Så de bekostade såklart jag själv. Men jag har hört olika. Jag stod för min tärnklänning på ett bröllop, men de stod för allt annat. Jag tror det bästa är att bara anpassa det efter sig själv – och tar man ifrån tårna och vill att ens tärnor ska bära något dyrt så tycker jag att bruden och brudgummen får bekosta det eller iallafall stå för halva summan.

  Svara
 • Fattar om det är för privat att prata om, men kan du inte berätta mer om vad kostade ert bröllop, vad kostade mest, minst, sprack er budget eller höll den, hur mycket stod gästerna för vad gäller flyg ner, boende mm, hur många gäster hade ni bjudit, hur många ko, något du skulle ändra, ta bort eller lägga mer krut/kronor på såhär i efterhand osv?
  Är så nyfiken! Inser givetvis att ert bröllop är helt utanför out of my League då det verkligen andas lyx och glamour:)

  Svara
 • Absolut! Har tänkt att jag ska göra ett inlägg med do’s and don’ts och var jag lärde mig om att planera vårt bröllop. Det är ju lite som att renovera, man behöver egentligen göra det några gånger innan man lär sig peka ut nitarna, haha.

  Svara