Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:00 | september 20, 2018

Så fixar du bröllopsfrisyren!

Hairtalk

Hur väljer man frisyr till bröllopet? Vad ska man tänka på för att uppsättningen ska passa en själv så bra som möjligt? Jag intervjuade min frisör på Emelie på Hairtalk som gav sina bästa tips och knep för att du ska känna dig som vackrast på din stora dag!

Steg ett är att hitta en bra frisör som du litar på!

Hairtalk

Jag var såklart ute i sista sekund och lever inte alls som jag lär, haha. Men litar på Emelie, så jag kände mig coollugn. Vi spikade frisyr en vecka innan, haha. Men så är Emelie också väl medveten om att jag ändrar mig stup i kvarten, så jag hade säkert ändrat mig hundra gånger om innan giftermålet.

Vill du ha håret uppsatt eller utsläppt?

Tänk först lite vad du gillar mest med dig själv. Trivs du när håret är uppsatt? Mjukt eller stramt? Känner du dig som finast när det är utsläppt? Tänk på att det är just Din dag, och Du ska känna dig som allra finast. Tänk inte att du ska göra något annorlunda bara för att, utan tänk på vad du trivs i och känner dig fin i.

Hur vill du att din håruppsättning skall se ut och kännas?

Tycker du om mjuka former eller gillar du strama hår? Gillar du flätor och blommor eller älskar du pärlor i uppsättningen eller kanske en krona? Oavsett vad är det bra om du hittar ett tema eller en röd tråd i vad det är du gillar.

Skapa en moodboard

Samla på dig bilder från nätet och pintrest. Lägg ihop i en moodboard och ta med till frisören, det gör det så mycket enklare! Bilder är lättare än att förklara många gånger.

Boka konsultation

När du hittat den frisör som ska få göra din uppsättning är det en bra ide att boka in en konsultation! Visa gärna bilder på hur du tänkt dig kring klänning, blommor, övriga smycken osv. För att frisören ska få en helhetsbild och kunna komma med sina professionella åsikter! Ibland kan små saker behöva ändras pga ansiktsform, hårkvalite och hårets längd.

Hur blir man löjligt maximalt nöjd som brud?

– Den första uppsättningen kommer aldrig gå att återskapa exakt likadant en andra gång, boka därför inte en provuppsättning av din brudfrisyr utan bara en konsultation där ni pratar om vilken känsla du vill ha, testar att locka en del av håret eller att sätta upp en del. Så du får känslan om det är påväg mot rätt håll eller ej.

– Undvik att färga håret för tätt inpå bröllopsdagen. Vill du färga ditt hår, gör det minst en vecka innan bröllopsdagen för att undvika ”färgfläckar” på huden.

– Klipp håret gärna några veckor innan så håret hinner komma in i sin naturliga form igen och att topparna inte är för avklippta.

En liten tidsram.

6 månader innan

Boka frisören och provfärga håret.

Har du tänkt färga håret bör du testa ut rätt nyans och prova att färga hos din frisör minst en gång innan bröllopet. Kolla om du önskar något extra till den stora dagen! Att hyra ett Hairband under dagen, sätta i förlängning eller förtjockning för att få till drömhåret

2 månader innan 

Gör provuppsättning

Det kan vara bra att träffa frisören för en provuppsättning några månader innan bröllopet.

Kolla igenom nätet och samla inspiration. Tänk på att en frisyr aldrig kan återskapas exakt, så gör inte en full uppsättning utan mer känn på känslan du vill ha

1-2 veckor innan

Färga eller slinga

Sista färgningen eller slingningen av håret bör du göra cirka 10 dagar innan själva bröllopet för att slippa färgfläckar eller utväxt.

Sätta om eller sätta i Extensions 

Fixa till dina extensions så du hinner tvätta det minst en gång innan den stora dagen. Även så dina fästen hinner växa ut en liten millimeter så de är lättare om du ska göra en uppsättning tex.

Jag och gänget på Hairtalk har ju blivit riktigt bra vänner genom åren. Så hela ligan var hemma hos mig och hjälpte till att piffa till alla bästisar också. Sådan lyx.

Forni provade ut ett hairband. Vill ni se hur man fäster det kan ni läsa mitt inlägg här – klick. 

Så sjukt att man kan få ett svall på några sekunder.

Hairtalk

Limpan valde att sätta in Hairtalks extensions – före.

Hairtalk

Tadaaaaaaa! Min finaste Linn <3


3 kommentarer



3 kommentarer om “Så fixar du bröllopsfrisyren!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Det heter kolugn (dvs. lugn som en ko), inte ”coollugn”.

    Svara
  • Orka😂😂

    Svara
  • Hej! Var är din klänning ifrån? 🙂

    Svara