12:00 | maj 7, 2018
Middagstips: Asiatiska Smaker.
Teryakihamburgare, asiatisk fisk taco, kyckling bibimbap snart har jag plöjt mig igenom hela Jennie Walldéns Asiatiska Smaker. I torsdags bjöd jag Linn och Carro på middag och då blev det ett nytt stjärnrecept: ”Lågtempad lax med asiatisk glaze”. Löjligt enkelt och så gott. Älskar mat som man bara kan hiva in i ugnen och så är det klart på några minuter. Rätter man inte behöver ha under uppsyn hela tiden. Klickar ofta hem kändiskockars färdiga recept på Mathem, där även Jennie Walldén huserar.
Fick den här kokboken av min lillasyster Millo för två år sedan i julklapp.
”Lågtempad lax med asiatisk glaze”
Blanda ihop glazen. Lägg laxen i en ugnsform och pensla på hälften av glazen. Jag gjorde lite extra till de wokade grönsakerna.
Glaze:
1 dl ostronsås
1 dl sweet chili
1 tsk färsk ingefära
1 klyfta vitlök
1 tsk sesamolja
0.5 lime (pressad)
Lax:
700 g färsk laxfilé
4 msk rostade svarta sesamfrön (jag brukar använda en färdig blandning med wasabi)
1 bunt rädisor
Ställ in laxen i ugnen på 200 grader och låt stå tills den fått en innertempratur på cirka 40 grader (tar cirka 15 min). Ta ut pensla med resterande glaze, toppa med rädisor och rostade svarta sesamfrön.
Bryt broccoli och blomkål. Eller i mitt fall broccoli och bambuskott. Skär 2 klyftor vitlök i grova bitar. Stek grönsakerna i rapsolja på hög värme i 2-3 minuter. Sedan hällde jag över de sista av glazen och lite soya och drog av från värmen.
En annan favorit är ju min salmalaxsallad eller min nyfunna förälskelse salladswrap med spicy mangosalsa och jalapenomajonäs.
En annan favorit är ju peking duck.
Vart är toppen du har på bilden ifrån? Så fin!!
Åh, tack den är från Topshop ; )
Så roligt att du gillar matlagning!
Tänk dock på att du inte får publicera andras verk…
Det har jag inte ens reflekterat över : S Men det receptet finns online också ; ) Men bra att du sa det! Ska tänka på det! Kram!