Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy..

Shop my favorites

MATLAGNING

Peking duck

22:55 | februari 8, 2015

4R2A8871I fredags efter jobbet så gick jag och Carro och handlade mat och köpte med oss massa vin och gick hem till mig. Jag hade fått för mig att jag skulle göra min första Pekingduck wraps. Jag har velat göra det sedan vi var i NYC nu sist. Jag älskar att laga mat, det är bland det bästa jag vet. Och jag älskar asiatisk mat. Och kött. Kött och rödvin gör mig lycklig in i själen. Och NK’s hasselnötskaffe.
4R2A8883Vi handlade allt i en asiatisk matbutik. Jag började med att sätta på ungnen på 250 grader. In med ankan som var färdigmarinerad i en halvtimme. Medan den låg i ugnen satte jag igång med min supersås som jag har till allt när jag lagar asiatiskt.
4R2A88924R2A8897
Här hittar ni receptet till min thaidressing. Brukar variera från gång till gång. Men det viktigaste är att hitta rätt balans mellan det söta, starka och det sura. Ös i koriander. Snåla inte. Ös i färsk riven vitlök, chili, ingfära. Du kan även ha i ostronsås. Prova dig fram och hitta din favorit. Och massa lime.
4R2A8898Sedan är det dags att mortla cashewnötterna som också ska ner i såsen. Älskar att mortla saker. Mest för att min mortel är i marmor och guld.
4R2A8906Hacka springonion och gurka i tunna stavar. Skär upp avokado och rödklök. Hacka koriander och skiva lime i bitar.
4R2A8890Finns det något bättre än att kasta av sig kläderna (och underkläderna), sätta på sig det mjukaste man har, sätta upp håret i stram tofs och hälla upp ett glas vin? Tror inte det. 
4R2A8907Värm upp Hoi Sin Sauce. Som är grym till Anka!
4R2A8908 4R2A8910Ånga bröden. Koka upp en kastrull med vatten och lägg ett durkslag över. Tadaaaa en ångmaskin!
4R2A8904Ta ut ankan. Då är den så här krispig och fin. Hej ankan!
4R2A8924Lägg upp allt på fat. Här är min superthaisås. Den är SÅ GOD. Toppa med koriander och chili.
16289193620_80a598b8b0_kJag gillar verkligen när man får pussla ihop sin middag själv. 
4R2A8913Tadaaaa! Hacka sedan ankan i småbitar, så man lätt kan göra en anktaco! 
4R2A8929Et voíla… 
vinVi drack det här vinet till. Episkt! Det gifte sig så bra med rätten. Try it! 


9 kommentarer


9 kommentarer om “Peking duck”

  Ser fantastiskt ut!! Vad är det för bröd? De råkar ej vara glutenfria..?

  Svara

  Måste ju testas! Älskar anka överlag. Knaprigt skinn = win!
  Mer ankrecept tack!

  Svara

  Var kommer glasen ifrån? Oerhört fina!

  Svara

  varifrån kommer mortel- ”staven” och tallrikarna ? sååå fina 🙂

  Svara

  Vart kommer dom underbara tallrikarna ifrån? Och återigen vart kommer glaset med guldkant ifrån???

  Svara

  Hej !! Älskar ANKA men vart hittade du den färdig marinerade ankan ?
  Brukar alltid köpa färdig lagad anka från en restaurang nära Drottninggatan. Bästa ankan i stan !!

  Svara

  Hej Petra! En fråga som dykt upp i mitt huvud flera gånger, hur lyckas du hålla dig i så grym form?! Vet att du kört hårt med dieter och mkt träning men känns ändå som att du unnar dig ganska ofta med goda middagar och vin, så, hur fixar du balansen?!

  Svara

  Hej!
  Asiatisk mat är såå gott, håller helt med. Vill bara tipsa, om du inte redan visste.. Koriander roten smakar också koriander och går jättebra att använda. Fick veta det förra gången jag var i Thailand och gjorde sås med just korianderrot.

  Svara

  Vet du hur ankan har blivit till och levt ? Om du vetat hade du nog inte köpt. Välv vego.

  Svara

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy".

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.

Powered By [email protected] Privacy & cookies Change Consent for Third Party Cookies
Follow