06:30 | augusti 5, 2019
Sista dagarna i Toscana: Lagfoto, Middagsansvarig, Ostfest och Nya vänner!
Nu river vi av de sista ögonblicken från Toscana. Ny dag, nya äventyr. Hela ligan körde upp till en av restaurangerna i byn intill för att insupa utsikten och fylla våra magar med italienska delikatesser.
För mig blev det en ragu.
Obligatoriskt lagfoto.
Klockan är 20.15 och vi har gjort oss fina för den traditionsenliga sammandrabbningen där våra omättande strupar återigen skulle förtäras med förföriska bubblor.
Fyndade den här versace liknande skjortskapelsen åt Lorpan på Asos rea precis innan avfärd. Visste inte riktigt om den skulle gå hem, men han älskade den. Yes, 1-0 till frugan.
Därefter fortlöpte en kavalkad av rätter som flirtade med smaklökarna. Favoriten från middagen var dock denna citronsorbet som Victor kämpat med i timmar. Att gröpa ur 18 citroner tog sin lilla tid. Denna syrliga festlighet ackompanjerades självfallet av en likasinnad kamrat, limoncello.
Sen fortskred middagen i samma festliga anda.
Idag är det ingen vanlig dag, utan det var min Carro och Lenas tur att axla ansvaret för att sällskapet skulle få mat på faten. Nästintill hela dagen gick till prepp. Älskar att strosa runt i matbutiker utomlands, det är så exotiskt. Ville köpa med mig precis allt.
Om ni befinner er i Italien så måste ni köpa med er den här honungstryffeln hem. Dra mig baklänges var smarrig den var. Hade kunnat förvandla mig själv till Nalle Puh om jag fick slurpa i mig den här sörjan alla dygnets timmar. Såg att Mathem hade en variant med vit tryffel när jag försökte googla om det gick att lägga beslag på märket i Sverige.
Bred ett generat lager på valfri ost och dröm dig bort.
När middagen var preppad. Yes, jag rev parmesan i en timme i gassande solsken för att göra parmesanflan. Tackar som frågar, så begav vi oss ut för att plocka dekoration till middagsbordet. På grusvägen ner till huset låg det nämligen ett fält fyllt av solrosor.
Levt i våra Adooreplagg under semestern.
Vi piffade och piffade. Om jag någonsin kommer ha råd att köpa ett landställe ska jag fynda ett liknande rustikt träbord som man kan bära ut och laga mat på.
Juste hörni! Jag bytte ju om också! Vi var nämligen tvungna att småspringa tillbaka från solrosfältet för att hinna till startskottet.
Hej, lilla brännande solen.
Så glad att vi fick följa med på den här magiska resan. Föll pladask för hela ligan och längtar till nästa reunion.
Tänk va att han är min.
Två favoriter – EE.
Resultatet av en timmes hyvlande av parmesan. Det var Lenas förslag att göra parmesanflan som vi sedan klickade på en typiskt italiensk tomatröra toppat med en hemmagjord pesto (från matbutiken) och basilika.
Vår andra förrätt var straciatella med mandariner toppat med pistagenötter, lyckades såklart fota innan pistagenötterna fulländade rätten med pricken över i:et.
Sist men inte minst skickade vi in pecorinoost i ugnen med ett täcke av honungstryffel som man sedan kunde doppa ett stycke vitt bröd i. Älskar du ost? Då måste du prova den här mastiga rätten, var tvungen att lägga band på mig själv för att inte slicka ur sista resterna ur den bruna keramikskålen.
Japp, de var de ostiga förrätterna.
Glömde fota varmrätten med det var Carros förtjänst, en vodkapasta som fått puttra på spisen hela dagen. DEN VAR SINNESJUK! Ska be Snarro om receptet och langa ut det till er, för ni kan inte fortsätta leva er liv utan den rätten.
Le grand dessert – nutellapizza med jordbubbar och krossade hasselnötter.
Och det var den veckan! Imorgon reser vi vidare i bloggen till Positano.
Har du mojlighet att lanka till huset ni hyrde?
Hola Guapa!
Här kommer länken: https://www.tuscanynowandmore.com/villas/podere-celli?productId=occupancy26&fbclid=IwAR39aL4062ifcvogCYShJdc4dhcPeZ__87Qq35GKe5v_dQ0bl6Ov5GsCL0s
Kramar!
Var kan man hitta det fina korta halsbandet med pärlor? Har sett det på så många bilder men kan inte hitta det någonstans. Tack 🙂
Det är Carros design ; ) kommer från C’Shell! ÄLSKAR DET!!!