Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:01 | december 23, 2020

Sylvassa mintpastiller, Jackie Chan i sängen och Spontan lägenhetsförsäljning.

Nej, men hallå i stugan!

Hur mår ni? Är ni stressade inför jul? Helskotta vad tiden bara rinner ifrån en när man har barn. Harpan har haft feber från och till då det håller på att ploppa upp nya små mintpastiller i munnen så det har fan varit kämpigt senaste dagarna.Det har varit mycket gnäll och gråt. Tycker så synd om honom. Fy fan för att ha något vasst som borrar sig upp genom ens tandkött. Tortyr ju. Han sover som en kratta och vaknar titt som tätt. Hans nya grej är att vara klarvaken 05.00 – jo, man tackar. Man mår riktigt finemang när Arne Alligator dundrar ut från mobilens högtalare på check finlandssvenska i det becksvarta rummet och man är någonstans mellan medvetslös och vaken.

Vi skickade ju iväg alla Harpans saker med Smartbox inför visningarna. Så nu får vi väl hämta hem skiten igen. För just nu sover han mellan mig i Lorpan i sängen. Och han är ju som Jackie Chan i sömnen, helt plötsligt har man en kickspark rakt mellan revbenen eller i nyllet, haha. Eller en liten hand som drar en i ansiktet med sina vassa naglar eller äter på ens haka med sina nyfunna vapen, de sylvassa gaddarna. Även om det såklart är otroligt mysigt att ligga så nära och snusa på sitt barn så tror jag att hela familjen kommer må bättre med lite mer space i sängen. Addera en hund som sover på ens huvud. Vad tusan har vi gett oss in på.

Hur gick det med lägenhetsförsäljningen då?

Vi fick in ett bud som var bra – men vi ville ju sälja till ett pangpris om vi skulle sälja nu på momangen. Annars kan vi lika gärna vänta till i maj och lägga ut den då igen istället. Insåg efter att vi hade roddat med allt inför visningarna att det var så fruktansvärt jobbigt att fixa och dona med en bebis och en hund. Folk ville ju komma på privata visningar i och med corona – och det gick inte att få ihop det.

Hur fan ska man orka packa ner en hel lägenhet och förråd, går in i väggen bara av tanken. Våra förråd (yes, plural läs: 3 stycken) är en misär. Jag har nämligen massa jobbsaker som jag förvarar nere i källaren. Tror faktiskt folk hade fått en chock om de visste hur det såg ut. Arga snickaren hade trillat av stolen, han kanske till och med hade fått en hjärtattack av all oreda. Och ska vi sedan stå hemlösa med hela familjen i flera månader – rysningar. Så om vi får den såld i vår så kanske man iallafall kan få sommaren på sig att hitta något nytt, det vore ju drömmen. Och så får man en till magisk vår och sommar på världens bästa innergård.

Typiskt mig och Markus (läs: jag) att få ett infall och bara kötta på utan att tänka igenom det.

Jaja, nu är iallafall lägenheten TIPPTOPP! Kakelugnen i vardagsrummet fungerar som aldrig förr, satan vilket drag det blev efter sotaren var här. Alla skit står i källaren, heltäckningsmattorna är sprillans nya och Pucks avföring i garderoben och sovrummet är numera ett minne blott.

Hoppas ni inte stressar ihjäl er inför jul – och myser loss med era närmsta. Vi blir bara mina syskon (inte alla för en har corona) på jul och pappa och hans Annika. Millo får vara med på Facetime! Glöm inte ringa dem som sitter själva <3


7 kommentarer7 kommentarer om “Sylvassa mintpastiller, Jackie Chan i sängen och Spontan lägenhetsförsäljning.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Kan du inte göra ett inlägg med hur kroppen är nu ett tag efter förlossningen? 🙂

  Svara
 • Hej! Kan du inte göra ett inlägg med hur kroppen är nu ett tag efter förlossningen? 🙂

  Svara
 • Älskar ditt sätt att skriva, så underhållande!
  GOD JUL <3

  Svara
 • Bästa Petra. Om du skulle måla om ditt sovrum i en ny färg idag. Vilken hade du valt?

  Svara
 • När dottern har haft tandsprickning har vi gett henne Alvedon till natten. Sovit gott allihopa 😉😉

  Svara
 • Åh tips i all välmening du som är ”offentlig”! Ni kanske har supersäkerhet men skulle ändå inte skriva ut så många gånger och så tydligt att ni har massa förråd med massa grejer i (speciellt ni som har så mycket dyra och fina saker). Tjuvar är tyvärr förjävliga och inbrott i källarförråd är så jävla vanligt och trist (har själv råkat ut för det). Försäkringen täcker inte allt heller :/

  Hoppas julen var fin! Kram

  Svara
 • Men på sommaren är det inte särskilt lätt att köpa lägenhet. Då finns väldigt få lägenheter till salu. Och säljer ni innan sommaren men köper efter det bli ganska lång tid mellan frånträde och tillträde. Är det inte smartare att sälja lite tidigare på året så har ni våren på er att leta något nytt? Själva letade vi drygt ett år innan vi hittade en lägenhet som vi ville ha när vi letade fyror i Vasastan. Det var jättesvårt att hitta något i rätt storlek till rätt pris som uppfyllde alla våra kriterier. Tillslut gav vi upp och kompromissade med några av punkterna på önskelistan. Men det vill man helst inte göra med en gång. Letar man mindre lägenheter finns det mycket mer att välja på och har man obegränsad budget är det förstås också lätt. Äldre lägenheter är också en utmaning där planlösningarna ibland är lite knäppa. Förlåt, nu låter jag lite mästrande här men jag vet av erfarenhet hur jobbigt det kan vara att leta och sälja lägenhet när man har barn så tänk igenom hur ni vill göra innan ni kör på nästa gång.
  Sedan tror jag ni visade er lägenhet lite för sent på året. Folk hade nog börjat släppa tanken att köpa ny lägenhet innan jul. Det går ju inte ens se hur de ser ut i decembermörkret.

  Svara