Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:43 | december 6, 2020

LÄGENHETSFÖRSÄLJNINGEN

FOTOGRAF: Jesper Florbrant Inredningsfotografen! 

Shit, sorry! De tre senaste veckorna har ta mig tusan varit de mest intensiva på länge. Höll på att stryka med där ett tag, haha. Men nu har axlarna sjunkit några centimeter och jag känner mig inte sönderstressad längre. Imorgon ska jag och Frida lägga vår order för egna Adoore SS21, det kommer ta hela dagen. Det är så svårt att estimera hur mycket vi ska ta in av allt. Men efter det är det betydligt lugnare – så då ska jag fokusera på er, träna (har typ inte rört mig på två månader känns det som) och bara mysa med Harry. Oavsett hur det går med lägenheten så har den ta mig tusan aldrig varit så fin. Så skulle den inte bli såld till det priset vi begärt så har jag verkligen inget emot att bo kvar ett tag och testa igen senare i vår när innergården står i blom.

Om det nu blir försäljning så känns det lite vemodigt att vi ska lämna den här unika pärlan som varit vårat hem i fem år. Hur har tiden kunnat gå så snabbt? Kan inte förstå att det passerat över 1825 dagar sedan vi satte nycklarna i låset för första gången. Utan facit i hand så kan jag nog redan nu säga att det här utan tvekan kommer vara den finaste lyan jag någonsin kommer att få äran att få ha huserat i och kallat mitt hem. Finns mycket jag kommer att sakna – takmålningen, de kyrklika fönstren, kakelugnarna – vår enorma garderob för att inte tala om innergården som förtjänar ett eget kapitel. Helskotta vad vi utnyttjat den magiska lilla oasen utanför vårt fönster. Under sommarmånaderna så känns det inte längre som en bakgård i Stockholm, utan som man transporterats till en liten lummig bakgård i Provance. Vi är så få i föreningen så det har mest varit vi och en annan granne som nyttjat den. Jag går alltid ut barfota som det är vår trädgård, haha.

Alltså hur grym är min bästis som gjort världens finaste bordsben till mig? I LOVE YOU! Jag har bara fått låna gubistolarna, men funderar på att köpa loss dem. De är så magiskt fina – älskar dem i valnöt med rotting. Dock kostar de en slant, så får väl köpa en om året eller så, haha.

Nej, men snälla mitt lilla paradis. Kommer jag någonsin ha en lika maffig garderob igen? Tror inte det. Detta är ju som ni vet vid det här laget deras gamla barnrum. Nu har vi ju också bytt ut heltäckningsmattorna till nya fräscha. Innan hade ju Puck besudlat alla under sin valpperiod när det flög både kiss och bajs till höger och vänster. Hela mattan såg ut som ett schackspel av Pucks utsöndring.

I love you skohyllan!  

Sovrummet känns verkligen som ett hotellrum med alla mjuka textiler. Det finns inget bättre än att bulla upp de enorma kuddarna, krypa ner under täcket och sätta på en mysig serie på den egentligen osmakligt stora tvn. Men den tvn är livet, haha. Tror typ det egentligen ska vara minst 10 meter för en sådan stor tv, men det är typ som att gå på bio därinne.  

Älskar även hyllan som Louise Hjort hjälpte oss med – och som Gamla Uppsala Snickeri gjorde.

Här inne har man spenderat ändlösa timmar framför spegeln. Blev verkligen så nöjd med badrummet. Det enda jag ångrar att jag inte stod på mig med för var ett badkar – för det fick verkligen rum med ett stort. Men Markus vägrade.

Så nöjd att vi la lite extra pengar på blandarna här inne. För de ser verkligen ut som sprillans nya fortfarande, helt sjukt. De har inte en skråma eller missfärgning. Så kan verkligen rekommendera Dornbracht som vi har. Det kostade mer än den blandaren vi har i köket från Vola. Men det går inte ens att jämföra hur de ser ut efter fem år. Så det kan ju vara värt att betala lite mer för den kvalitén.

Måste tipsa om det svarta marmorfatet som jag fyndade på H&M Home för 299! Så fint att ha i köket, badrummet eller ha som prydnad och samla ihop ens saker på.


22 kommentarer22 kommentarer om “LÄGENHETSFÖRSÄLJNINGEN”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag tror att den kommer att säljas över utgångspriset. Sjukt fin lägenhet och man ser att allt i den är kvalitet. Dags att börja leta nytt boende 🙂

  Svara
 • Jag håller tummarna! Vi får se <3

  Svara
 • Allt är så vackert och vilka fina färgkombinationer! Har du två täcken i sovrummet på bilden? Hur bäddaran så fint?

  Svara
 • Yes, två täcken. Ett lite tunnare under – och sedan ett maffigare från hästens över.

  Svara
 • Jeg hadde ventet litt med å selge, og fått med meg et par sommere til i ”Provence-innergården”. 😉

  Svara
 • Ja, den är fan värd att bo kvar för ; )

  Svara
 • Har ni målat om badrummet? Galet fin lgh, lyllos den blivande nya ägaren 😍

  Svara
 • Yes, den rosa färgen fick ryka till Markus lycka!

  Svara
 • Vackert hem!! Petra vart är era fina tavlor ifrån som hänger ovanför soffan?<3

  Svara
 • Från Caroline Walls <3 <3

  Svara
 • Nu har jag funderat och funderat varje gång du postat bilder på lägenheten senaste tiden. Är det ingen duschvägg (glasvägg) på toan för duschen? Eller är den så ren att jag inte det den? Haha

  Jag har för mig att ni satte in en men jag kan ju inte se den på bilderna från toan haha. För tillfället min största fråga i livet!

  Svara
 • Haha, vi satte aldrig in en. Vi tänkte göra det – men sedan insåg vi att det inte behövdes och det blir så mycket luftigare utan. Så nu har vi bott här i fem år utan duschvägg, haha.

  Svara
 • Finns det en duschvägg eller är jag blind? Jag har för mig att ni satte in en men jag kan för allt jag har inte se den någonstans på bilderna haha Typ det enda jag undrar i mitt liv atm

  Svara
 • Ser ingen vit lampsladd i vardagsrumstaket, har den äntligen blivit målad? 😊

  Svara
 • Hahahaha, nej! Fy fan jag är så dålig! Ska ta tag i det nu!

  Svara
 • Åh! Så magiskt fin lägenhet!

  Svara
 • Var är gardinerna i vardagsrummet ifrån? Har samma väggfärg hemma hos mig och denna färg var så fin mot det blå!!

  Svara
 • Var är gardinerna ifrån? Har samma väggfärg hos mig och denna färg på gardinen var så fin mot det blåa!!

  Svara
 • Var är gardinerna ifrån? Jag har samma väggfärg hemma hos mig och har letat hur länge som helst efter gardiner som passar. Dessa var helt perfekta för den blåa färgen!

  Svara
 • Hej Petra! Älskar lägenheten! Du nämnde din kompis, som producerar ursnygga filtar, på instagram någon vecka tillbaka. Har nu surfat genom hela nätet, men hittar tyvärr inte sidan. Är det hennes filt som ligger på soffan också? 🙂

  Svara
 • Hej Petra! Vilken var hemsidan för din kompis som tillverkar ursnygga filtar? Älskar lägenheten!

  Svara
 • Asså woow så fint!! Får man fråga va golvlampan i vardagsrummet är ifrån (i hörnet med beige skärm)

  Svara