window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:17 | december 1, 2020

LÄGENHETEN FÖRE OCH EFTER!

Petra Tungården Vardagsrum
Vi stängde igen dörren in till deras barnrum och förvandlade till en hylla i glas. 

Här kommer en favorit i repris inför försäljningen! Då många frågat om förebilderna. Imorgon kommer alla de senaste efterbilderna. 

Fått så många frågor om jag inte kan posta alla före- och efterbilder på lägenheten i ett och samma inlägg – och självklart kan jag det. Vi börjar ju bli klara med lägenheten nu och det börja klia i fingrarna att få sätta tänderna i ett nytt projekt. Dock älskar jag vårt hem. Lägenheten har så mycket karaktär, rymd och stora sociala ytor. För att inte tala om vår magiska innergård som är ett riktigt plus i kanten. Så det dröjer nog ett tag innan vi byter bort den. Vinner jag på lotto så lägger jag vantarna på ett landställe och börjar pyssla med det istället. Okej, nu ska jag sluta drömma – åter till renoveringen.

Vill ni se fler inlägg från renoveringen – klicka här!

Petra Tungården Vardagsrum
Petra Tungården Vardagsrum

Vi börjar med vardagsrummet. I vardagsrummet öppnade vi upp mellan deras dåvarande sovrum och vårt nuvarande kök. För att få in mer ljus och för att skapa mer utrymme. Jag älskar att ha öppet mellan vardagsrum och kök. När vi har gäster över står folk oftast och hänger vid köksön medan vi lagar mat innan man sätter sig till bords.

Vardagsrum-Petra-Tungården-
Vi köpte lägenheten ovetande om vi skulle få igenom vårt bygglov. Däremot så jobbar Markus med fastighetsrätt och hade gått igenom gamla planritningar och kom fram till att själva planritningen inte var blåmärkt som resten av fastigheten då vår lägenhet egentligen är tre lägenheter hopslagna till en. Så vi har tre ytterdörrar in till lägenheten, men två är igenbommade.

Efter bilderna togs har vi fått upp riktigt fina linnegardiner i en gråblå nyans. Man ser ju inte superbra på bilden, men ni får ett hum.

Petra-Tungården-Lägenhet
Jag ska beställa den här lampan från Serge Mouille, fast vägghängd när min ekonomi återhämtat sig efter semesterns käftsmäll.
Petra-Tungården-Lägenhet
Petra Tungården Kök

Vi förvandlade deras sovrum till kök. Eftersom badrummet låg fil i fil var det enkelt att dra om avlopp.

Vi byggde igen dörren in till badrummet. Så vi fick plats med ett större kök och kunde nyttja varje kvadratmeter i badrummet.


Här har väggen precis öppnats upp och balkats.
Ballingslöv KÖK
Köket är på plats, men inte sista biten marmor.

Ballingslöv Petra Tungården
Petra Tungården Kök
Tycker marmoreringen i skivan är så vacker.

Petra Tungården Badrum
Det är ganska svårt att förstå planritningen utifrån de här bilderna. Men vi rev kort och gott ut allt. Frigjorde plats genom att bygga in tvättmaskin och torktumlare i hallen. Tog bort rymdskeppet till dusch och bytte plats på toaletten, handfatet och duschen.
Petra-Tungården-Badrum-

Är lite sugen på att måla om härinne med. Vi får se. Färgen är lite mer laxrosa i verkligenheten, inte lika gul som på bilderna.

Petra-Tungården-Badrum-Renovering

Petra Tungården Garderob
Till mammas krossade hjärta byggde vi om tidigare ägarnas barnrum till garderob. Det var alltså den dörren vi satte igen från vardagsrummet.

Petra Tungården Garderob

Under loftet gömde sig den här sagolika skapelsen.

Petra Tungården Kakelugn
Kakelugnen är mintgrön. Tycker verkligen nyansen fick sig ett lyft till den gråblåa väggfärgen. Det här rummet skulle man ju faktiskt kunna ha som barnrum i framtiden och bygga in garderober i sovrummet.
Petra Tungården Garderob
Petra Tungården Garderob
Petra Tungården Garderob
Behöver jag säga att detta är ett av mina favoritrum i hemmet? Vårt barn får bo i garderoben helt enkelt, haha.
Hall-Renovering
Så här såg hallen ut när vi köpte lägenheten. När jag kommer hem från semestern ska jag fota åt andra hållet också, så ni får se hur det ser ut.
Petra Tungården Hall
Vi målade om den i en riktigt dramatisk mörk kulör. Olle vår målare frågade flera gånger om vi var säkra på vårt val. Jag älskar det.
Petra Tungården Lägenhet Sovrum
Sist men inte minst är det dags att kika på köket som vi byte ut till sovrum.
Gipsstuckatur Petra Tungården
Jag lyckades googla upp en Sven Hyllander som jobbat med gipsstuckaturer hur länge som helst. Så vi tog en sväng ut till hans atelje och valde dessa till sovrummet.
Gipsstuckaturer
Så fina!
Gipsstuckaturer
Tadaa!
Stuck-och-Form
Säg hej till Sven! Det är verkligen ett hantverk att få det snyggt han har pillat med varenda litet hörn, så det ser verkligen ut att vara original.
Petra Tungården Sovrum
Vi satte upp stuckatur, la in en heltäckningsmatta, byggde nya garderober med träspeglar och satte upp gardiner.
Petra Tungården Sovrum


21 kommentarer21 kommentarer om “LÄGENHETEN FÖRE OCH EFTER!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Det är sån enorm skillnad på lägenheten före och efter! Svårt att beskriva ens. Man vill inte vara taskig men de som bodde där innan hade en hmmm, annan stil och smak kan man säga. Verkligen en kanonfin lägenhet! Bra jobbat med renoveringen.

  Svara
 • Kan du inte visa bilder på orginalplanlösningen också! 😃

  Svara
 • Tycker faktiskt den känns lite över-renoverad och att den tappade lite av den unika känslan i lägenheten. Menar inte väggfärgerna, men jag vet inte, kändes som ni tog en helt unik lägenhet som hade något väldigt speciellt och gjorde den till en platt instagram-lägenhet som man sett tusen gånger förut.

  Svara
 • Smaken är som baken : ) Jag gillar det bättre nu iallafall! Men allt passar ju inte alla.

  Svara
 • Vilken lägenhet. Rena drömmen.

  Svara
 • åååh, du har ingen bild på planlösningens förändring?
  Så man fattar lite hehe! skitkul att se!

  Svara
 • Ska kolla om jag hittar gamla prospektet : )

  Svara
 • Dröm lägenhet!!

  Svara
 • Jösses vad mycket mer harmoni det blev i hela lägenheten färgmässigt när ni renoverat 👌🏻

  Svara
 • Det där med att toalettdörren är rakt ut till vardagsrummet, vette tusen:-)

  Svara
 • Jag och min sambo håller på och donar inför flytt (mindre än 2v kvar!!) och jag inspireras helt klart av er, så jäkla fint som ni har det.

  Men alltså förra ägarna, vad tusan… Vilken ren och skär disgrace med de färg- och inredningsvalen i en så fin lgh 😬 Hoppas att er köpare förvaltar den!

  Svara
 • Ja vad är det med folk som köper dessa hemska duschkabiner?! Så extremt fula! Och verkar ju ta massor av plats :’D

  Svara
 • Var de tidigare ägarna färgblinda? 😂

  Svara
 • Åh tavlan i sovrummet på den blonda kvinnan, vart kommer ram och poster från? <3

  Svara
 • Jag har faktiskt helt glömt namnet! Måste ta reda på det!

  Svara
 • Halloj! En grej jag tycker är knepig är snygga sänglampor, om du har lust vore det skitkul med ett inlägg med tips! Allt gott

  Svara
 • Halloj! En grej som jag tycker är knepig är snygga sänglampor. Om du har lust så vore det skitkul med ett inlägg med tips! Allt gott

  Svara
 • Woww it looks so beautiful.
  I am speechless!

  Svara
 • Hej Petra!

  Kommer ni sälja av några möbler/lampor om ni flyttar? Är nämligen intresserad så därför jag undrar hur er plan ser ut där 🙂

  Allt gott!
  Karoline

  Svara
 • Vi får se ; ) Isåfall lägger jag upp det! Kramar <3

  Svara
 • Var har ni köpt dörröverstycket som sitter mellan vardagsrum och kök? Så fint 🙂

  Svara