window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

00:46 | november 17, 2020

Stora drömmar, Vårpirr och utomhusdejter i November!

Idag har jag suttit fastklistrad vid min stol i vardagsrummet prick hela dagen. När jag inte tagit hand om Harry såklart. Jag har ett stort designprojekt som jag jobbat med i flera veckor. Och idag (läs: inatt) ska moodboarden skickas in. Tror min stol snart växer in i stjärten, ser nog ut som ett schackbräde på ändan. Jag kan lätt bli manisk när jag håller på och har svårt att släppa saker.

Är ni likadana? Man vill liksom inte kasta in handduken förrän det är perfekt. Min psykolog sa att det var min styrka men också min svaghet i jobbet.

När är det egentligen nog?  När jag jobbade som stylist kunde jag låna och köpa in så mycket kläder för att vara på den säkra sidan. Det finns inget stressigare än när man ska ha fitting med en ny person som man aldrig stylat tidigare. Jag ville vara på den säkra sidan – och att personen ifråga skulle känna sig pangsnygg och bekväm.

”Jag ska bara låna en sak till”

Och så höll jag på sådär.

Nog om det kvällsurret. Ska vi kika på lite bilder från min telefon? Man gör ju inte speciellt mycket längre med den rådande pandemin. Men lite saker har jag hittat på.

För några veckor sedan lunchade jag med Malle, Skockan, Bosse och August i gassande november sol.

Vi har gjort så många samples för vår- och sommarkollektionen för Adoore. Det blir en hel del vändor med korrigeringar och ändringar. Älskar vår nya ärm som vi har på flera av klänningarna till våren. Den här stassen kommer bli kort istället för lång – släpet blev lite för bröllopsaktigt.

Åh, jag hoppas verkligen alla studenter får möjligheten att fira studenten nästa år. Och att corona är ett minne blott. Vet att så inte är fallet, men man kan ju alltid drömma om soligare tider. Fan, vad vi ska leva ut när den här skiten är över.

Jag blev så inspirerad när jag såg ”Husdrömmar i Sicilien” med Marie som vågade ta steget och köpa drömpalatset på Sicilien. Jag kände bara kan hon, kan jag. Nu ska alla drömmar stora som små bli verklighet, vad tusan väntar man på. Bara våga. Om ni inte sett den, snälla se den. Precis vad man behöver i coronamörket – familjekärlek och stora drömmar.   

Hej min stora kärlek! Livet blir lite roligare med färg!   

Kan vi snacka lite om Harpans nya coola dräkt, som han kunde använda en gång – snark. Alltså maken till växtvärk har jag aldrig skådat. Hur kan man växa så snabbt? Imorgon ska vi till BVC – ska bli spännande att se vad Harpunen bänkar i vikt och längd.

Är att klä upp sig till tänderna med sin familj det nya? Markus bror fyllde 40, så jag, Harpan och hans syskon åt en liten middag hos deras föräldrar.

Jag fyndade en kjol jag drömt om från Stand på nätet. Denna godbiten kommer bli en återkommande klassiker.

Vi har promenerat till och från jobbet i min nya byxdress från Mango. Jag är en sådan person som bär nya plagg varje dag i en vecka, haha. Jag måste liksom ge dem en ärlig chans direkt pang på bara. Och förra veckan var det byxdressen från Mango som åkte på det.

Har fikat med Mira. Nej, men hallå vackraste tjejen i stan. Helt sjukt att man har kunnat sitta utomhus i November. Vädret har iallafall någorlunda varit på vår sida i dessa tider.

Var ute hos mamma i Nacka Strand och möttes av den här otroliga solnedgången. Gillar verkligen Nacka Strand, så härligt att man kan pendla och ta båten in till stan. Istället för att sitta och trängas på en buss och hamna i kaoset på slussen. Haha, evighetsbygget som aldrig blir klart. Herregud, hur länge har de byggt? Nu är iallafall den soliga guldbron på plats. En liten guldglimt i vardagen.

Nej, men hur glad blir man när ens bästis vill inviga nya vårkollektionen i sändning? Åh, hon var så fin i vår nya kulör på collar knitted dress! Och för alla er som frågat – den ljusblåa kommer tillbaka 2021.

Alltså snacka om att Forniluren är som gjord för rutan satt såklart klistrad när hon gästade Nyhetsmorgon. Vilken succé – så härlig och naturlig! Heja dig!

Två andra favoriter från vårkollektionen som jag drömmer om just nu. Snälla ge mig bara ben, uteserveringar, ett corona fritt samhälle, kramar, pussar, människor som hånglar, bubblande stämning och vårpirret – nu! Den lila kommer även med en lång ärm.

Tjäna lilla Spanxtrosan, haha.

Japp, nä nu är ju klockan 01.00 – måste få klart den där jävla moodboarden. Längtar inte tills Harry sparkar mig i ryggen om några timmar.

Godnatt gänget!


21 kommentarer21 kommentarer om “Stora drömmar, Vårpirr och utomhusdejter i November!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vart är den fina bruna klänningen ifrån?

  Svara
 • Vart är den bruna klänningen ifrån?

  Svara
 • Adoore ; )

  Svara
 • Vart är din snygga kappa ifrån (på sista bilden)? 🙂

  Svara
 • Den kommer från By Malene Birger – finns på wakakuu! <3 <3

  Svara
 • Hallå! Testar att fråga för det är med färgkoder blir man ju galen på. Provmålat 10 olika nyanser av grönt och ingen känns rätt.

  Så har du koll på vilken färg ni målat med? 😍

  Svara
 • Åh, menar du den i vårt badrum! Vad tusan hette den nu då…. Hmmm… Ska kolla upp det återkommer imorgon tror jag har burken i källaren. Hahaha, provmålade med 150 olika nyanser, haha!

  Svara
 • Halloj!

  Vart kommer kappan och byxorna ifrån ?

  Sen så undrar jag om du kommer börja göra Adoore klänningarna lite längre mvh en 181 cm tjej som gärna vill ha på sig klänningarna som är lite kortare 😉

  Svara
 • Hej Snyggo! Jajamän! Det kommer några ”längre” kortare klänningar till våren <3

  Den kommer från By Malene Birger – finns på wakakuu! <3

  Svara
 • Vart är den randiga jackan ifrån på sista bilden? Sååå tjusig!

  Svara
 • Den kommer från By Malene Birger – finns på wakakuu! <3

  Svara
 • Din randiga kappa på sista bilden, vart kommer den ifrån? Ursnygg, du och den!

  Svara
 • Åh, tack gullis! Dne kommer från By Malene Birger – finns på wakakuu! <3

  Svara
 • Snälla Petra, följ de restriktioner och råd som gäller! Du som har en stor plattform med många följare har ju verkligen en chans att göra skillnad nu, snälla använd den! De lokala råden gäller ALLA, oavsett om man har antikroppar eller ej, oavsett om man är i riskgrupp eller ej, det gäller alla och det finns inga godtagbara ursäkter för att bryta mot dem. Det är allvar. Att inte ha fysisk kontakt med någon utanför sitt hushåll = inte vara närmre än 1,5 m från någon utanför sitt hushåll i mer än 15 minuter. Detta gäller såklart även utomhus. Det betyder alltså att det inte är okej att tex gå på middagar eller sitta och fika vid samma bord som någon annan (även om det är utomhus). Jag ber dig, snälla följ detta! Ta chansen att göra en positiv skillnad på riktigt, istället för att sända ut signalen att det är okej att gå på middagar/fikadejter hit och det. Det är INTE okej just nu. Min stora önskan är att få fira jul med min familj i år (har inte träffat dem sedan förra julen) och det kommer inte vara möjligt om inte alla börjar ta sitt ansvar och inser sin roll i det här.

  Svara
 • Hej!

  Jag har följt de restriktioner som gällt. Bilderna är som jag skrev tagna för ett tag sedan, de är inte tagna igår : )

  Jag förstår att det är allvar och att alla måste ta sitt ansvar, men man måste ju också få leva utifrån de restriktioner som ges. Vad tusan är annars mening med att ha dem?

  Tycker de nya restriktionerna är otroligt luddiga. Tycker så otroligt synd om hela näringskedjan. Vi ska inte stänga ner, för det ska fortfarande vara öppet så alla måste ha personal och bemanning. Men man ska helst stanna hemma och ingen ska helst besöka restauranger, butiker eller gym. Men gymnasieskolor där smittan sprids mest där ska det rulla på som vanligt, otroligt märkligt. Tycker bara för allas skull att de borde göra en lockdown isåfall så butikerna kan få hyreslättnader.

  Hoppas verkligen du får träffa din familj i jul <3

  Svara
 • Tack för fint svar Petra! Det här med att undvika att träffa någon utanför sitt hushåll har ju gällt i Stockholm sedan 29 oktober, och i och med att du skrev om november antog jag helt enkelt att bilderna var ifrån november också. Ber om ursäkt för det!
  Anledningen till att butiker, gym, restauranger etc får hålla öppet är helt enkelt att det inte finns utrymme i svensk lagstiftning (som den ser ut nu) för att stänga ner sådana verksamheter. Regeringen kan alltså inte fatta beslut om att stänga butiker etc även om de skulle vilja det. Det är anledningen till att man istället får gå på linjen att be befolkningen att inte gå dit, och hoppas att alla lyssnar. Håller helt med dig om att det är väldigt synd om alla butiker/restauranger mm som drabbas ekonomiskt, men det är tyvärr så det ser ut just nu. Man får försöka stötta så gott det går på distans helt enkelt 🙂

  Svara
 • Ohh men Petra var är det kritstrecksrandiga setet from? <3

  Svara
 • Finns på Wakakuu – från By Malene Birger <3

  Svara
 • Var är denna dösnygga outfit från?? vill veta ALLT. Skjorta, kappa och brallor tack. Du är grym! Kram i novembermörkret.

  Svara
 • Amen puss på dig! Kappan och byxorna är från By Malene Birger <3 Skjortna har jag snott av Markus <3

  Svara
 • Åh så fin du är i den blommiga klänningen! Ser ut som du är i London på bilden tagen utomhus 🙂 Oj som jag började längta dit nu.

  Brukar inte kommentera bloggar så mycket men jag vill verkligen tacka dig för hur öppet du skrivit om graviditeten, förlossning o tiden efteråt. Vet inte varför men det är sån skillnad på att läsa fakta på nätet och att få höra det av en riktig person. Jag kände mig så mycket mindre ensam när jag läst ALLA dina inlägg på ämnena.
  Känner så igen mig med ”köttballongen” och har stunder av panik. Jag har en sexveckors bebis och mitt tålamod är sedan länge borta. Vill vara läkt NU.
  Hur har det gått för dig i läkningsprocessen?
  Kram

  Svara