Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:08 | oktober 27, 2020

Vårt egna Big Brother

Herregud, man klättrar ju lite på väggarna här hemma nu. Känns som jag och familjen är med i Big Brother – ett liv baktom lykta dörrar. Vår enda verklighet är våra 87 kvm, Foodoras meny och Netflix. Ibland kommer jag på mig själv stå lutad mot fönsterrutan, så nära att den immar, obehagligt står jag där och stirrar ut i mina blåvit rutiga pyjamasbyxor, Markus gamla urtvättade t-shirt och ser hur livet passerar utanför. Det blir morgon, det blir kväll – och sedan är det en ny dag.

Måste verkligen duscha idag – helt tappat det. Är kanske äckligare än äckligast. Känner mig som en karikatyr på någon i karantän. Tiden går så långsamt men ändå så snabbt. Vi gör samma sak varje dag. Alla säsonger av Modern Family har rullat i periferin till vårt så kallade liv. Hela den här pandemin är så surrealistisk. Sedan ser man något inslag om följare som förklarar varför de röstar på Trump – och jag undrar om vi lever i samma årtionde och värld. Jag förstår inte hur folk kan välja en medmänniska att leda deras land som rent ut sagt är elak, galen, lögnare och helt krasst en mobbare.

Tur att vi verkligen gillar vår lägenhet. Och att vädret varit piss. Saknar Pucken hon har varit hos några kompisar och nu hos min brorsa.

Haha, kände ni livspeppen i de här första målande raderna? Vet ni vad det är inte så farligt – såklart man är lite uttråkad men jag är så otroligt tacksam över att vi inte blev så sjuka. Och hur ofta får man egentligen chansen att äta sig igenom hela Foodoras matutbud, haha. Vi har ju fullt upp med att ta hand om Harry så dagarna rullar ju ändå på.

Imorse fick jag verkligen julstämning. Vet inte om det var mina isklampar till fötter som fick vinterkänslan att infinna sig. Men blev så sugen på att baka, klä granen, dricka glögg med vänner – och slå in julklappar till Harry.

Kan ni inte berätta någon hemlis för mig? Eller dela med er av en framtidsdröm? Hela den här pandemin har fått mig att tänka väldigt mycket på drömmar, mål och framtiden. Kanske för att den just nu är så ovis.


17 kommentarer17 kommentarer om “Vårt egna Big Brother”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Har utbildning och välbetalt jobb men drömmer om att lyckas slutföra boken jag skrivit på i flera år och sen kunna skriva på heltid. Tänker dock att det kanske är sent (Är 30+).

  Svara
 • Min största dröm är att få köpa min alldeles egna lägenhet, få inreda den som jag vill, få mitt drömkök och mitt drömbadrum! Har precis flyttat från mina föräldrar till en tvåa som jag trivs jättebra i, men drömma kan man alltid göra! 😉
  Drömmer även om att få dela livet med någon jag älskar, att få det där Svenssonlivet med villa, Volvo och vovve, eller i mitt fall, kaniner! 😍

  Krya på er och håll ut! Ju längre tiden går, desto närmare kommer ni mot att få lämna lägenheten!

  Svara
 • Hej Petra,
  En hemlis OCH framtidsdröm jag filar på just nu är ett företag jag planerar att starta. Jag är mammaledig med en 6-månaders grabb och börjar känna kreativiteten återkomma efter en graviditet med fruktansvärd foglossning och ett första halvår med en bebis som bott på mig. Du och ditt Adoore har varit en väldigt stor inspiration till att våga starta det jag brinner för. Just nu hoppas jag bara att jag ska våga satsa hela vägen. 🙂 Skönt att höra att ni mår ok under omständigheterna. Kram till dig!

  Svara
 • Min hemlis är att jag har gått och blivit en person som är NÖJD! Har aldrig förstått mig på dessa människor tidigare som liksom nöjer sig med ”det lilla” och trivs liksom med vardagsslentrian och väldigt små utsvävningar 🤭 nu har jag blivit sån själv!

  Jag bor i en mindre stad i en fin villa med min man och våra två små barn. Jag har ett jobb som känns ok roligt och en handfull vänner att äta parmiddagar med och låta barnen leka medan vi dricker kaffe osv. Jag umgås gärna med svärföräldrar och min mans syskon. Äter fläskfilé med klyftpotatis och bea.

  Jag älskar att vara hemma, krypa upp i soffan framför hela Sverige bakar när barnen somnat osv 😂😂 önskar mig liksom ingenting längre och har inga storslagna planer. Har aldrig varit lyckligare än nu 😂

  Svara
 • Jag fick ett leende på läpparna av att läsa detta. Det är liksom lite så vi levt under tusentals år, majoriteten av alla människor, levt och vart nöjda med livet 🙂

  Svara
 • Det här var så fantastiskt att läsa. Jag tror du till slut hittade nyckeln till lycka. Den är nog inte alltid så svår uppnådd som man tror.

  Svara
 • Jag drömmer om att flytta tillbaka till den plats där jag växte upp. Köpa ett stort kalkstenshus, bygga mitt drömkök, skaffa hund, börja rida igen, träffa mina föräldrar när man vill. Men jag bor i Stockholm och arbetar på en advokatbyrå. Har satsat på detta väldigt länge under tiden jag studerade. Och nu när jag väl har det så vet jag inte om jag vill längre? Jag har alltid tyckt att människor som flyttar tillbaka för att leva ”familjeliv” är rädda för att satsa på sig själva. Att man egentligen borde satsa på sig själv och sin karriär. Men nu, nu vet jag inte längre. När är man reda att ta steget tillbaka? Eller framåt? Hur ska man kunna fatta ett sådant beslut utan att känna att man misslyckas? Att man kanske går miste om något här? Ibland önskar jag att man kunde få en liten glimt av framtiden för att veta i vilken riktning man borde styra. Detta är vad som virvlar runt i mitt huvud nu för tiden.
  Och tack för den bästa bloggen jag vet <3

  Svara
 • Kan verkligen relatera till din situation! Själv har jag väldigt länge haft ett kli i mig om att bo på massa olika platser och hur det ska få mig att utvecklas som människa. Även om det kliet fortfarande är kvar så har jag börjat längta jättemycket till att bo i samma stad som min familj (där även många av mina vänner bor). Och det jag insett är att relationer är det som är viktigast i livet. Att få vara nära de jag älskar. Ingen spännande stad eller spännande jobb kan slå det i längden. Sedan tänker jag också att såna beslut inte behöver vara slutliga. Att bara för att man flyttar ”hem” så behöver det inte innebära att det är platsen man sedan bor på resten av sitt liv. Man hinner leva en massa olika liv under sina år på jorden.

  Svara
 • Jag drömmer om min elva veckors bebis i magen som jag fick se på ultraljud idag! Och jag drömmer om badrumsrenovering som jag hoppas blir av asap…. Krya på er!!!

  Svara
 • Kan så relatera till ditt inlägg och har liknande situation i Sthlm och jobbar mkt och har länge drömt om detta livet men är mer och mer sugen på häst och hund igen. Var fint att läsa någon som går i liknande tankar!

  Svara
 • Fint inlägg! Samma här hos oss. Vi har haft corona i 10 dagar och varit rätt däckade. Blir nog hemma någon vecka till för säkerhetsskull. Läskigt virus. Jag håller med att man börjar tänka på livet på ett annat sätt när man lever ett slow life hemma. Jag önskar starta eget 2021. Ett modemärke med bara vintage och second hand kläder 🙂 Men jag vet inte om jag vågar 😉

  Svara
 • Jag har inga stora drömmar men önskar mig ett nytt badrum. Tyvärr bor vi i HR och de anser att badrum håller i 50 år så det är kört om jag inte får pengar ifrån ovan. Annars önskar jag hett att det går att resa inom snar framtid igen (utan munskydd och intyg, det avstår jag).

  Svara
 • Jag drömmer om att träffa någon att älska och dela livet med. Och att bli en modigare person.

  Svara
 • Känner som du dagarna går o inget händer ,,, en dröm!!!! Att jobba med blommor ,,, men hur ska folk veta att jag kan binda en bukett här mitt i Småland ,,,

  Svara
 • Jag bor i Kina sedan ett par år tillbaka, träffade min pojkvän här som är från England och jag drömmer om våran framtid. Vi båda är redo att flytta hem tillsammans, oavsett om det blir till England eller till Sverige. Det senaste året här i Kina har varit tungt, prövande och rent ut sagt förjävligt och jag vill inget hellre än att bara lägga den här tiden bakom mig och starta om på ny kula tillsammans med honom. Jag drömmer och ”väntar” på att läget ska bli bättre i Europa så vi kan flytta hem. Vi jobbar på, sparar pengar till vårat gemensamma boende, längtar efter våra familjer som vi inte träffat på över ett år, och förhoppningsvis till sommaren drar vi. Hem hem hem <3

  Svara
 • Jag drömmer om ett fritidshus. Att kunna elda i en brasa oavsett årstid. Plocka grenar och blommor, binda buketter. Baka bröd. Vila i stora soffor.

  Jag drömmer också om att starta eget. Bli min egen chef och komma bort från kontorslandskap och knepiga chefer och jobbrelationer.

  Har så mycket redan och försöker hitta rätt perspektiv på det men det är fasen svårt. Svårt, svårt, svårt. Men så gnistrar livet till och man orkar lite till.

  Såg filmen On the rocks häromkvällen och skrattade så mycket. Hur den på iTunes, tror du Och Markus kommer gilla. Kram!

  Svara
 • Jag vill ha ett fritidshus, ett där jag kan tända en brasa oavsett årstid. Där jag kan samla grevar och blommor och binda buketter. Ett hus med breda soffor där man kan vila. Andas djupt.

  Sen drömmer jag om att driva eget ihop med min man. Komma bort från kontorslandskap och dålig energi bland chefer.

  Detta året alltså.. Give me a break!

  Såg filmen On the rocks igår och skrattade mycket. Hur den på iTunes, då får ni en tripp till NY också och jag tror du och Markus skulle gilla den.

  Svara