Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:17 | oktober 26, 2020

Vabb och Corona!

Hola Guapas!

Hoppas ni haft en bra helg! Antagligen roligare än min, vi har bara varit hemma i över en vecka.

Ni vet ju att Harry varit förkyld hela veckan, så vi har varit hemma och vabbat. Så i onsdags blev jag också lite förkyld, men typ en klassisk bondförkylning. Jag hade bokat in en läkare som skulle kolla till Harry då det lät som han hade så mycket slem i lungorna. Så de passade på att ta coronatest på mig och Markus. Läkaren ringde mig prick 17.00 i fredags – och då visade det sig att jag hade corona, Markus med.

Och sen senare på kvällen tappade jag doft och smak. Men har inte varit speciellt sjuk utöver det, lite ont i huvudet. Nu är jag inte förkyld längre. Men känner mig ändå lite konstig. Måste ha klarat mig lindrigt undan eller så kanske det kommer en smäll men det känns ju som att det värsta borde vara över nu. Ska beställa hem ett nytt test imorgon.

Det här viruset är så lurigt. Trodde jag skulle bli betydligt sjukare? Men det är väl det som gör det så farligt att det är så olika från person till person. Jag har inte haft någon hosta, ingen feber, inte ont i kroppen. Har inte ens passerat över 37 grader. Tur att Harry var sjuk så vi hållit oss hemma hela veckan redan innan jag blev förkyld. Håller alla tummar och tår att jag får antikroppar ändå.

Så sjukt att inte ha någon smak eller doft? Jag åt en bit gruyère som smakade gummi. Cola light smakar bara sodavatten. Stark mat smakar knappt något? Jag skulle kunna stoppa huvudet i Harrys blöja med bajs utan att känna ens en liten arom, haha. Jag kan urskilja vad som är söt, salt, starkt och surt. Men inte direkt någon smak.

Känner mig så otroligt tacksam över att vi inte blev dundersjuka. Viktigast är iallafall att Harry mår mycket bättre. Undra om han också hade corona då? Får bebisar göra antikropptest?

Så nu blir det några hemmadagar till.


16 kommentarer16 kommentarer om “Vabb och Corona!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Krya på er <3

  Svara
 • Krya på sig! Skönt ändå att ha gått igenom coronan utan att bli så sjuk som en del andra.

  Svara
 • Krya på er!

  Svara
 • Hej! Jag tappade också doft och smak när jag fick Corona. Började med huvudvärk som sedan övergick till att bli tät i näsan och sedan försvann doft helt! Känner inte ens våran vovves hundbajs haha! Fick även feber i några dagar och som grädde på moset fick jag även nässelutslag!! Hahah. Usch långdragen skit! Var hemma i tolv dagar och är fortfarande tät i näsan och blir lätt andfådd! MEN! Dofter har börjat komma tillbaka lite och samma med smak. Läste i forum och fick panik över hur länge folk varit utan det. Men för mig har de kommit lite tillbaka nu iaf.

  Vila och krya på er! Kram

  Svara
 • Blev knappt sjuk heller men har inte känt lukt sen påsk 😭 hoppas det går över snabbare för er!

  Svara
 • Tips! Testa inte om dig, testet kan ge positivt svar men det är inte detsamma som att viruset är aktivt och du är smittsam. Det viktiga är hur du mår, blir du plötsligt försämrad och får besvär med andningen tex – sök akut läkarbedömning! Krya på dig, lisa sjuksköterska💋

  Svara
 • Ingen idé att du beställer hem ett nytt Coronatest så tidigt. 1177 sa att jag ska vänta minst 3 veckor från att man är HELT symptomfri innan man beställer ett nytt test.
  Dessutom borde du och din man stanna hemma minst 2 veckor och inte endast ”några dagar” innan ni lämnar hemmet.

  Svara
 • Hej!

  Vi har varit hemma sen förra måndagen : ) Och jag har kontakt med en läkare – så vi skulle höras på torsdag och utvärdera då. Jag kommer inte bege mig ut förrän hon säger grönt ljus.

  På folkhälsomyndigheten står det.

  Du som har en konstaterad covid-19-infektion ska stanna hemma i minst sju dagar efter att du har insjuknat. Du ska även ha varit feberfri de två sista av dessa dagar och tydligt känna dig bättre. Du kan dock fortsatt ha torrhosta och bortfall av lukt- och smaksinne men om du mår bra för övrigt och det gått minst sju dagar sedan du insjuknade kan du gå tillbaka till jobbet, skolan eller förskolan.

  Samma sak gäller om du har varit sjuk men inte haft covid-19: stanna hemma så länge du är sjuk, du ska tydligt känna dig bättre och vara feberfri i två dagar innan du går tillbaka till jobbet, skolan eller förskolan, men det behöver inte ha gått minst sju dagar sedan du blev sjuk.

  Svara
 • Test

  Svara
 • Hoppas ni mår bättre snart hela gänget!
  Jag blev lite nyfiken (inte dömande, då jag själv rör mig socialt trots rådande omständigheter), om detta fick dig att tänka om kring att umgås med människor/ vara på middagar osv? Ni verkar inte ha varit ute och klubbat som vissa andra, men jag tänker, det blir säkert en liten chock att ha fått det och att man kanske undrar hur/var/om man kunde ha förhindrat!

  Massa kärlek!

  Svara
 • Skönt att ni blivit så lindrigt sjuka ändå, även om det såklart är obehagligt med okända virus i systemet.
  Jag har också hört om att covid-19 gör att smak- och doftsinnena försvinner nästan helt. Läskigt det där! Vi har varit relativt förskonade här i Malmö men det kan ju trappa upp närsomhelst med tanke på hur det ökar på vissa ställen i världen. Nu har dessutom Paris och Köpenhamn infört hårdare restriktioner. Hoppas att den här skiten snart är över!

  Krya på er och ta hand om varandra!

  Svara
 • Trodde du sov på hotell och var ute med Forni för bara tre dagar sedan? Det skriver hon på sin blogg i alla fall 🤨

  Svara
 • Nej, jag avbokade, väntade på provsvaret. Har varit hemma hela veckan även innan jag var sjuk : )

  Svara
 • Oh krya på er! <3 Jag hade i juni… Fortfarande ingen smak eller lukt.. Buu. Men känner också surt, sött och salt!

  Jag var riktigt risig men fick inga antikroppar haha… Rip. Men min brorsas tjej som är läkare tyckte inte ens jag skulle ta antikroppstestet från första gången utan sa att jag har ju haft det så kroppen har byggt upp sitt försvar 🙂 Kunde ju dock inte hålla mig hehe.

  Svara
 • Krya på er💖

  Svara
 • Krya krya! Både jag och min sambo hade exakt samma symptom som du har, dessvärre efter 8 månader har vi fortfarande inte fått tillbaka doft och smak helt 🙁 Allting smakar om man beskriver det – som en väldigt svag saft. Men igår kände jag lite doft av sköljmedel och hoppas på att det blir bättre. Det enda positiva är att jag kan lägga av en smygis utan att min sambo märker det hehehe

  Svara