window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:19 | oktober 7, 2020

Middag på Leoparden & DoMa, 90-tals brunch på Brillo, Emily in Paris och Soundhealing.

Just nu är det ta mig tusan ett ständigt krig mot sömnen. Känns som något backat över mig med en långtradare – fram och tillbaka, fram och tillbaka. Bokade av allt jag skulle göra idag. Det går inte, måste försöka vila. Har så svårt för att sova på dagen, kan inte slappna av men ska verkligen försöka idag när han sover nästa gång så jag lyckas samla lite ny energi. När jag får upp ångan brukar det fungera att tuffa på ändå. Men jag känner hur hela kroppen skriker efter sina förlorade timmar.

Inatt fick jag ett psyk när klockan var 04.30, var så trött att jag grät. Eller snarare uppgiven. Kastade in handduken och gav Harry till Markus. Gick raka vägen till soffan stoppade vadd i öronen, toppade med hans bose hörlurar och drog två kuddar över huvudet och sov till 7.

Ska ringa en sömncoach imorgon som någon tipsade om. Han är ju är ju världens gladaste bebis på dagarna och egentligen inte speciellt ledsen på natten. Det är snarare att han vaknar varje timme och gnäller/gråter. Jaja, nu ska jag sluta tjata om min förbannade sömn. Ni måste ju tycka det är ungefär lika intressant som att prata om vädret.

I onsdags hade jag och Harpan en heldag med möten på stan och på kvällen bar det av till relativt nyöppnade Leoparden på Tegnérgatan för att äta middag med Linn. Vi delade på en pizza och sköljde ner hela ostbonanzan med smörigt vitt vin.

Vi satt där i flera timmar och bara pratade ikapp om livet. Linn hade läst en ny bok: ”Conversations with god” – som förändrat hennes liv, haha. Så nu ska jag börja lyssna på den ljudboken. Om det är någon som man ska ta boktips från är det Linn som slukar böcker i samma takt som jag hinkar cola light.

Dagen efter kom det och hämta våra älskade utemöbler som jag hade hyrt till innergården från Beleco. Undra vilka det blir nästa säsong! 

Sen var det fredag och jag hoppade i min nya favoritjacka från Sandro Paris. Kände mig väldigt fransk med baskern som pricken över i:et.

Jag och Forni hade nämligen bjudit ut Bosse på en tjejmiddag på DoMa. Jag säger bara så här – gå dit! Vi ropade in massa smårätter till förrätt. Missa inte deras svamp- och tryffeltoast eller blinier med löjrom! Mums!

Jag åt deras rostade spetskål med morotsure till varmrätt och den var MAGI! Måste testa att göra den hemma, är besatt av rostad spetskål i alla dess former. Eller kål överlag – pass på nu när det verkligen är säsong.

Vi avslutade middagen med att dela på ett gäng friterade saffransmunkar som man doppade i en svartvinbärssås.

Efter middag gick jag och Bosse vidare och drack några drinkar på Ciccios.

Morgonen efter drog jag och Harpansson för att handla lite frukost. Kände mig som en riktig morsa på stan som glassade runt i Markus filatofflor.

Därefter bar det av ner till Brillo för att luncha med Maggan och Linn. Mags skulle på en 90-tals fest och gjorde storslagen entré i tofsar som påminde om Britney Spears storhetstid.

Ida var såklart också på Brillo lördagen till ära och kom och sa hej! Jag och Markus har börjat kalla Harpan för Carl Harry för att hans hår börjat falla av. Haha, stackars Harry han kommer vara så förvirrad – vad heter jag egentligen? Eftersom jag förmodlingen har någon form av världsrekord i att komma på smeknamn.

Linn tipsade om en ny serie på Netflix, ”Emily in Paris” – tyckte den såg lite töntig ut på trailern. MEN NEJ! Se den, såg alla avsnitt i ett bräde på lördagkvällen. Den är producerad av Darren Star grundaren till Sex and the City. Ni förstår ju – det kan inte gå fel.

Varför sitter jag bara och kollar på morddokumentärer och thrillers? Det är ju sånt här man ska kolla på som man blir helt pirrig och glad av. Kändes nästan som att sluka några av Denise Rudbergs första böcker OSA, Storlek 37 och Väninnan.

En riktig feelgood serie fylld till bredden av kärlek, heta fransmän, fina miljöer, sex och tjusiga outfits. Behöver man något mer?????

 

I söndags hade jag en riktigt härlig dag inbokad i schemat. Hade en riktig PISSNATT lördag till söndag och ville egentligen ställa in pågrund av utebliven sömn. Men är så glad att jag istället hoppade in i bilen med Carro för att köra ut till Jossan på Ingarö.

Kände mig som en ny människa efter ett dopp i bubbelpoolen, tjejsnack och massa härlig mat.

Måste börja använda min systemkamera igen, så det blir lite kvalité i bilderna. Men alltså Mira och Edita slängde ihop världens lunch till oss. ALLT VAR SÅ GOTT!

Ni läser väl Editas blogg Foodjunkie som kryllar av nyttiga, förföriskt goda recept och tips.

Harpan var med! Haha, hans första soundhealing. Han lyckades få hicka precis innan Jossan skulle sätta igång så han hickade sig igenom hela meditationen.

Fina underbara Jossan! Tänk att det bara är två veckor kvar tills Mios entré! Längtar ihjäl mig!

Så stolt över Jossan som är så jävla grym på det hon gör. Hon har verkligen hittat sitt kall i livet – ni måste ju besöka hennes nya butik Oh La Moon på söder – där du kan frossa i kristaller, gå på massa härliga kurser och bara bli lite mer landade. Alla behöver en Jossan i sitt liv.


14 kommentarer14 kommentarer om “Middag på Leoparden & DoMa, 90-tals brunch på Brillo, Emily in Paris och Soundhealing.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Är så jobbigt med barn som inte sover, kanske är detta provocerande, men så är det för de flesta barn i olika perioder. Jag tror själv inte det går att göra så mycket åt. Det går över! MEN för att orka måste man hjälpas åt!

  Ni jobbar båda två och det är tufft att jobba med lite sömn men då måste man se till att båda får så mycket återhämtning så att man klarar sig. Ta varannan natt, dela upp nätterna eller någon egen variant. För det funkar verkligen inte att den som ska ta hand om barnet hela dagen (och dessutom jobba) ska gå på noll sömn! För min egen del är föräldraledigheten mer utmattande och tuff än jobbet. Så jag hade aldrig klart av att ta nätterna själv.

  Hoppas det blir till det bättre snart!

  Svara
 • Men va, jag trodde också att Emily in Paris skulle vara superlöjlig men nu blir jag orimligt sugen, måste se den PRONTO!!!!

  http://johannagrahn.se

  Svara
 • Petra, måste ba säga. Du skriver så jävla bra alltid! Kul och finurligt!

  Svara
 • Jag hade samma med min son, va ett ständigt vrak. Jag kastande in handduken då och slutade amma ( runt 5-6 månader) efter det vaknade han en 1-2 gånger per natt!

  Svara
 • Du skriver så fint, roligt och bra om allt! Vill gääärna höra mer om tipsen från sömncoachen, har exakt samma problem..

  Svara
 • Hej Petra! Jag fullkomligt ÄLSKAR din blogg och är glad att du även delar med dig av dem tuffa delarna som nybliven förälder (har själv en 6 månaders bebis och känner igen mig i så mycket du skriver). Måste bara fråga: vart kommer den underbara lilla jeansjackan som Harry har på sig ifrån? Gulligaste jag sett!! <3

  Svara
 • Hej Petra! Jag fullkomligt ÄLSKAR din blogg och uppskattar att du delar med dig av även dem tuffa stunderna som nybliven förälder (har själv en 6 månaders bebis och känner igen mig i det du skriver). Måste bara fråga: vart kommer den underbara lilla jeansjackan som Harry har på sig ifrån? Gulligaste jag har sett!! <3

  Svara
 • ammar du nattetid för jag hade det här problemet och började med ersättning då förändrades allt. jag hade massor av mjölk men tydligen var den inte fet nog så min son var konstant hungrig

  Svara
 • Heja dig som kämpar på trots sömnen (eller snarare bristen på sömn)!! Vet hur slitigt det kan vara… som alla säger, det blir bättre ☺️ Tills dess, kämpa på och ta hand om dig själv också så du orkar!

  Svara
 • Inte så konstigt att han sover dåligt när du kör ”en heldag på stan med möten” med honom. Säkert massa intryck han ska smälta hela tiden? Kanske ska chilla hemma mer och inte låta han träffa tusen människor hela dagarna? Vet inte om du reflekterat över det?

  Svara
 • Ett tips!! Hade exakt samma problem. Jag slutade amma, och började med ersättning. Då vet du exakt hur mycket han äter och när. Exakt samma mat varje dag. Mjölken när man ammar påverkas ju av vad du äter. Min son fick ”paltkoma” av ersättningen på kvällen och sov som en stock hela natten! – det var magiskt för mitt egna sömnkonto!
  😀

  Svara
 • Tack för tipset om Emily in Paris, såg hela säsongen under en kväll! 🙂

  Svara
 • Hej,

  Använder du inte selen på artipoppe längre?
  Är du nöjd med den? 🙂 Funderar på den, men den är så satans dyr, så man vill ändå veta om den är hyfsat värd sin slant, haha!

  Svara
 • Hej,
  Ville bara skicka en varm kram och säga att det där med sömnen går över, vet att det inte känns så just nu men snart så är det över och då minns man knappt hur jobbigt det var. Kämpa! Kram kram

  Svara