window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

23:43 | september 16, 2020

Power of a Positive Mind

Något som är så fint (och samtidigt frustrerande) med barn är att du aldrig kan planera din tid. Du måste helt enkelt bara acceptera situationen och vara i nuet. Det är sällan man gör ingenting på samma sätt som när man försöker natta sitt barn. Senaste veckan har det varit väldigt långa natta timmar. Tror han är inne i något som kallas 4 months sleep regression eller så håller han på att få tänder. Något är det som spökar iallafall. Tycker så synd om honom när han inte kommer till ro. Det är som de säger: sömn föder sömn.

Känner mig ibland som en urvriden trasa, är helt slut. Det är tungt med jobb när man har flera sömnlösa nätter i bagaget.

Men som alla föräldrar säger: ”det är en fas, det är en fas, det är en fas”. Han är iallafall en riktigt glad skit mellan varven och det gör ju vad som helst överkomligt. Ibland kommer jag på mig själv bara stå och tvångsle framför spegeln efter att jag lyssnade på Shawn Achor som är professor i lycka/happiness. Så festligt. Ni måste lyssna på hans snack med Oprah i hennes podd Super Soul Sunday. Lova mig att ni lyssnar på hans avsnitt det är så varmt, inbjudande, lärorikt och mysigt.

Jag är ju lätt besatt av Oprah, älskar hennes podd. Man blir alldeles varm i hjärtat av hennes avsnitt.

Lyssna på Brene Brown (hon har spelat in flera med henne).
Lyssna på Amy Schumer.

Tur att man föddes med galet mycket energi och amninghormoner som bara spritter i kroppen. Funderar dock på att sluta amma snart eller bara amma på kvällen, natten och morgonen. Han är typ inte intresserad längre och kommer inte till ro. Att amma Harry dagtid är som att självmant ställa upp som en slagpåse, du måste liksom parera hans små tassar när han vevar på festligare än man själv gjorde i sin ungdom till DJ Gigi d Agostino – In my Mind. Vi får se vi tar det som det kommer.

 


11 kommentarer11 kommentarer om “Power of a Positive Mind”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh vart är kappan ifrån? Drömmen!!

  Svara
 • postpartum gördel-
  Med det sagt har jag aldrig använt ett förlossningsbälte tidigare, och jag är så glad att jag gjorde det! Jag tror inte att jag var så smal innan jag blev gravid. Skulle definitivt rekommendera till alla och alla. Älskar detta! Det är fantastiskt!

  Svara
 • Så imponerad över att du fixar att jobba med en bebis!

  Många föräldrar tycker nog att det är övermäktigt med en bebis fast man inte behöver göra annat på dagarna förutom att ta hand om bebisen 🙂

  Föresten, kan du inte göra ett inlägg om hur det går med kroppen nu 4 månader efter förlossningen? Hur går återhämtningen? Fiffi? Magen? Osv.

  Svara
 • Hoppas dom sömnlösa nätterna lugnar sig snart (för er alla tre). Och vad kul med tips på podd, aldrig lyssnat till Oprahs innan, det ska jag absolut göra. Och som vanligt skiner du som solen i dina outfits och hela du! Hoppas du får en fin dag och att ni får sova gott i natt! KRAM

  Svara
 • Kan det vara att det inte är helt lugn och ro när du ammar? Många barn vill ha en filt över sig så att inga andra intryck ”kommer i vägen” för den lugna amningsstunden. Eller sitta i ett tyst och neddämpat rum när han är uppe i varv? Kämpa på snygging!

  Svara
 • Hade samma med mitt barn vid 4 månader, omöjligt att amma dagtid pga det fanns så mycket annat kul att koll på. Och stökiga nätter! Har hört så många ha samma problem. Det som hjälpte mig dagtid var att amma på en lugn och mörk plats (så det inte finns något skoj att kolla på). Inget bra tips för nätterna, håll ut typ. Kram

  Svara
 • Det hjälper om man har samma rutiner med beibin varje dag. Kanske inte det ultimata om man ska jobba samtidigt man har en liten, men bästa som finns för de små är rutiner. Sova vissa tider, t.ex. om man vaknar sju på morgonen är första dagssömnen kl 9-10, sen igen kl 12-14 och 16-17. Och sova till natten igen kl 19. Äta och leka när hen är vaken. Om de små inte sover på dagen blir de övertrötta och kan inte somna på kvällen och nätterna blir också lidande.. Man hinner ju inte med så mycket annat men rutinerna hjälper oerhört.

  Svara
 • Mitt enda tips när det kommer till din egen sömn är att vila när Harry gör det. Trappa ner tempot och sov lite på dagen för att orka med.
  Det är en fas är en fin fras. Hela livet med barn är en enda lång fas skulle jag säga. Hahaha.. 🙂

  Svara
 • + 1 på allt du skriver!
  Har en 11 månaders nu så kan intyga att faserna kommer och går, så man får göra det man kan för att orka kämpa på:) Och om amningen inte är intressant längre så låter det ju som rätt beslut att inte fortsätta. Det finns ju så mycket annat skoj Harry kan spendera dagarna med nu. Och mysa kan ni ju göra ändå:)

  Svara
 • Vår bebis (4,5 mån) är likadan när det kommer till amning. Det som fungerar bäst för oss är att amma i sovrummet eller sjunga någon vaggvisa medan han ammar för att han ska komma till ro.
  Kan tipsa om att vagga bebisen på pilatesboll, nattningen går så mkt bättre och snabbare (for now hehe)

  Vi har börjat ge ersättning och någon matsked gröt på kvällen, då sover han iaf liite längre än när han bara får bröstmjölk.

  Svara
 • Är verkligen precis som någon skrev nedan så imponerad att du fixar jobb + bebis!! Jag har ett vanligt jobb så jag är helt mammaledig men tanken på att drifta något annat samtidigt som bebis är mind blowing och då har jag ändå haft tur med världens enklaste bebis. Glömmer lätt bort när man läser dina inlägg och din blogg att du faktiskt behöver liksom sitta ner, ta upp datorn och ta dig tiden till att skriva till oss som slöläser för ”underhållning”. Tack för du inte tagit helt ledigt och heja dig som är både grym mamma och businesswoman!

  Svara