Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:00 | september 7, 2020

Viktigt att understryka!

Tack för allt fint stöd, det värmer i hjärtat.

Men jag blir väldigt illa berörd av många av kommentarerna. Jag förstår att folk är upprörda och framförallt rädda över våld och brott som begås i Sverige. Blir oerhört illa till mods över att folk försöker ta vår historia och göra om den så den passar deras politiska agenda.

Det finns inget utrymme för rasism på min blogg.

Inte någonstans i texten har jag nämnt vilket ursprung gärningsmannen hade. Inte för att det hör till saken. Det jag ville berätta var att vi hade varit med om något väldigt obehagligt som nu verkar vara ett pågående problem och varna er för samma sak. Pågrund av den ton som tagit i kommentarsfältet och pågrund av dem många felaktiga antaganden och teorier om vem och varför så känner jag vill klargöra en sak. Gärningsmannen hade inte utländskt påbrå. Och det är allt jag tänker säga om saken då det är en pågående utredning.

För er som vill fortsätt driva den här typen av debatt i mitt kommentarsfält vänd er någonstans för det kommer att raderas. Alla typer av rasistiska kommentarer kommer att raderas. Därför är hela förgående inlägg raderat.

FOLK HAR TAPPAT DET FULLSTÄNDIGT OCH SKRIVER OSANNA KOMMENTARER I MITT NAMN. Därför stänger jag nu av kommentarsfunktionen tillfälligt. 

__________

Igår var jag med om det obehagligaste jag upplevt i livet. Något som jag av någon anledning aldrig trodde skulle hända just mig. Men jag och Linn blev knivrånade – mitt på Riddargatan när det var ljust ute och folk som rörde sig runt omkring. En kille hoppar på mig bakifrån och jag trodde det var en kompis som skulle skrämma mig bara. Helt plötsligt ser jag att han har en stor kökskniv som han riktar mot mig och skriker något inifrån hans hjälm. Linn blir bortputtad av hans kompis som kommer med en motorcykel. Jag blir så rädd att han ska sticka mig med kniven så jag backar hastigt bakåt och faller rakt ut i vägen ner i asfalten, alla mina saker flyger till höger och vänster. Jag förstår knappt vad som händer tillslut hör jag hur han skriker:

”GE MIG DIN KLOCKA FÖR FAN” och fortsätter hålla kniven mot mig och Linn. I panik sliter jag av den och kastar den så långt bort som jag kan och skriker:

”Ta den. Hjälp, bara ta den”.

Han tar klockan och ska sticka iväg på sin kompis motorcykel. En kille i bil på andra sidan har sett hela scenariot och sladdar in framför motorcykeln för att stoppa hans väg och några andra män springer efter. En av männen kastar sig runt han som hotat oss med kniv och lyckas slita ner honom från motorcykeln i farten. Sedan lyckas de brotta ner honom och sparka bort kniven. De håller fast honom tills piketbussen och polis kommer. Jag och Linn står helt chockerade skakandes som två asplöv och undrar va fan det var som hände. De separerar oss och vi hamnar i förhör. Som tur var fanns det massa vittnen. För mig är allt blurrigt. Det känns som vi varit med i en filminspelning, i en thriller. Jag tror fortfarande inte att jag fattat eller greppat vad som hänt. Jag är bara så otroligt tacksam att Harry inte var med oss, då hade jag nog varit på psyket nu.

Jag är så jävla skärrad, skakis, arg och chockad. Men framför allt är jag så tacksam att vi klarade oss med bara något blåmärke efter fallet i asfalten. Och vilket jävla civilkurage de männen hade. Förstår inte hur de vågade eller hann agera så snabbt.

De berättade att de varit så brutalt många klockrån senaste tiden. Varför är det ingen som pratar om det? Om de vågar attackera oss med en stor kniv när det fortfarande är ljust ute och massa människor i rörelse så finns det ju inga begränsningar för vad folk är beredda att göra. Det är fan för jävligt att man inte ens kan gå säker på gatorna längre. Usch, ska sälja klockan direkt. Struntar fullständigt i att jag fick tillbaka den. Vill absolut inte gå runt med något som uppenbarligen kan få folk att attackera en med en kniv.

Känner mig så konstig i kroppen, ångestladdad och helt ur balans. Känns så obehagligt att någon liksom klivit in i ens sfär. Vi får höras mer imorgon.

Men lova mig att ni är försiktiga <3


59 kommentarer59 kommentarer om “Viktigt att understryka!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Oerhört läskigt, all styrka o energi till dig. Jag som tänkt köpa en finare klocka nu när jag fyllt jämt..får tänka om då jag rör mig i samma områden som du..😣

  Svara
 • Du skriver: ”varför är det ingen som talat om knivrånen”. Det står om dessa knivrån varje vecka i media, men du måste leta bortom vanlig PK-media för att hitta folk som vågar ta bladet från munnen. Typ Fria Tider, Katerina Janouch, Tino Sanandaji, etc. Här finner du SANNINGEN.

  Svara
 • Hahahahahahahahahahaha sanningen? Jag hoppas du skojar?!

  Svara
 • Att gå omkring med en finare klocka i fina områden fungerar inte.

  Svara
 • Finns det ingen möjlighet att skydda sig med ett överfallsalarm? Ställ krav på kamerabevakning.

  Svara
 • Man kan köpa överfallslarm. Och sprej. Och lära sig självförsvar.

  Fast om rånaren har skjutvapen så Vetifan…

  Svara
 • Minst en av gärningsmännen greps ju på plats vad jag kan läsa av inlägget. Vad menar du?

  Svara
 • Om du först och främst tar dig tid att överhuvudtaget läsa texten. Så kan du tydligt urskilja att jag skriver att en av gärningsmännen blir gripna på plats. Han som hade kniven.

  Svara
 • Petra, skit i tomten som hakat upp sig härinne och framförallt, kommentera eller prata ej mer om överfallet här, då jag förmodar det blir rättegång, så håll infon strictly till polismyndigheten.

  Svara
 • OT men hur vet du/man att en gärningsman inte hade utländskt påbrå? Kan du se det på en person om hen är från utlandet eller ej?

  Svara
 • Fy fan, vilken obehaglig händelse. Hoppas du lyckas bearbeta den snabbt så att du slipper rädslan. <3

  Svara
 • Hoppas det dröjer ett tag tills du blir rånad nästa gång! <3

  Svara
 • Ja, lätt hänt att man blir rånad av mångkulturen när man röstar på centerpartiet

  Svara
 • Fy vad hemskt, jag hade inbrott när jag bodde i Vasastan och det tog mig lång tid att komma över att någon ansett sig ha rätt att ta saker av mig som var mina. Sänder kärlek till dig ♥

  Svara
 • Du har ju röstat för det?

  Svara
 • Bra Petra, fick klump i magen av att läsa alla vidriga kommentarer igår. Skönt att du klarade dig hyfsat oskadd fysiskt <3

  Svara
 • Usch vad hemskt! Men tycker det står om ökade rån hela tiden sen en tid tillbaka ju? Speciellt klockrån så är typ inte förvånad även om det är fruktansvärt såklart. Kram!

  Svara
 • Japp, det har pågått en längre tid tyvärr.

  Svara
 • Fast nej. Läs tex artikel i SvD från förra helgen. Det har alltid gått i vågor. Förnedrignsrån osv har inte ökat.
  Bara för att Aftonbladet skriver mer om ngt betyder inte att det ökar.

  Svara
 • Bor i Vasastan och får hem Vi i Vasastan/mitt i och ibland även östermalms lokaltidningarna – så baserar inte på ngn enstaka artikel i Aftonbladet heller, men att det förekommer är tydligt om man läser tidningarna.

  Svara
 • Underbara Petra!
  Fruktansvärt att du fick uppleva detta, hoppas nu att du med hjälp av nära och kära kan ta dig vidare och kan börja må bättre ❤

  Svara
 • Vi behöver mera poliser. Man ska känna sig säker om man lämnar sin bostad vilket man inte gör numera. Svensk eller inte så ska kriminella buras in. Allt handlar inte om kriminellas rättigheter utan vanliga laglydiga medborgare ska kunna leva ett normalt liv utan att vara rädda.

  Svara
 • Men älskade Petra, så fruktansvärt sorgligt och hemskt! Helt chockad! Vilket civilkurage männen som hjälpte till visade, det är nog det som behövs mer en något annat för att visa stt det här går vi inte med på❤️

  Svara
 • Du är bäst Petra!!⭐Hoppas du mår ok idag trots allt, fruktansvärt obehagligt och chocken man får.❤️

  Svara
 • Heja dig Petra som orkar ta diskussionen fastän du varit med om ngt genompissigt! Otroligt imponerad av dig!

  Svara
 • Var inte rädd Petra.

  Mångkultur berikar! (korkade bimbo)

  Svara
 • Men vad fan, så här skriver man faktiskt inte. Dra härifrån istället och ät taggtråd, ingen här vill höra din skitåsikt.

  Svara
 • Så bra tillägg till texten, starkt av dig att stå upp mot rasism mitt i ditt trauma. All styrka till dig, krama extra mycket på Harry och tanka energi av dem som står dig närmast. Rånare är idioter, synd bara att det även kom in idioter här och började sprida rasistisk dynga när du som minst behövde det.

  Svara
 • Tyvärr hjälper det inte att sluta bära dyr klocka, eller dyra kläder osv. Tror knappast de stackars pojkarna som tortyrrånades i Solna blev utsatta för att de hade dyra klockor.
  Denna typ av gärningsmän vill bara visa makt, det är därför de attackerar mitt bland folk i dagsljus. De är vana vid att polis inte finns tillgänglig och att folk inte vågar göra något. En eloge därför till männen som ingrep, det är så vi alla måste stå upp mot kriminellt avskum.

  Att sluta bära dyra klockor p g a rånrisk är som att säga till en kvinna att inte gå klädd i kort kjol för att undvika våldtäkt. Där vill vi inte hamna, det är vissa elements hjärnor som är problem – inte klockor eller kjolar!

  Ska bli spännande att ta del av förundersökningen som blir offentlig och se vilken typ av gärningsman det verkligen rör sig om 😉

  Svara
 • Gissar… pundare i övre tonåren, kanske lite äldre… kanske lätt påtänd för att ens komma på idiotin att göra en sån här sak på ljusa dagen, med kökskniv……..

  Svara
 • Åh, stackars Dig! <3

  Jag har inget bröd hemma, har du något bra recept på bakelser?

  Kärlek! <3

  Svara
 • Blir totalt mörkrädd av dessa kommentarer. Det är helt sjukt vad vissa anser om detta. Hur kan man skriva detta till en person som varit med om något hemskt, det kan jag verkligen inte förstå. Ta hand om dig!

  Svara
 • Ordet ”MÖRKrädd” är rasism!

  Svara
 • Nej.

  Svara
 • Fy fan vad hemsk upplevelse! Kan vara bra att direkt ta upp det här med din psykolog, men det vet du säkert redan. Jag var med om ett trauma och sökte inte hjälp direkt vilket jag idag ångrar.

  Jag skulle också vilja kommentera det männen här skriver, det är mest män som utför dessa dåd, hur ska vi se till att män slutar med det? Ska det finnas speciella kursen för män hur man beter sig i ett samhälle, eller kanske ett land med bara män som inte kan uppföra sig som man kan skicka dom till? Trött på män som inte kan bete sig, de är ett riktigt samhällsproblem.

  Svara
 • ”Men framför allt är jag så tacksam att vi klarade oss med bara något blåmärke efter fallet i asfalten. Och vilket jävla civilkurage de männen hade. Förstår inte hur de vågade eller hann agera så snabbt.”

  Det finns gott om män som vet hur man beter sig, men ditt manshat har gjort dig så pass blind att du inte ens lyckades läsa den här delen av texten.

  Svara
 • Kära ”Läs texten”, det jag skrev var en liknelse mellan att en invandrare är en rånare (som vissa här vill få det till) och därför är alla invandrare rånare att det är samma sak som att en man är rånare, alltså är alla män rånare. Förstod du? Jag vet att alla män inte är sämst, på samma sätt att jag att alla invandrare inte är sämst. MEN att vara kriminell ligger inte i generna hos personer som kommer från andra länder än Sverige, det ligger hos vissa MÄN. Trots det hatar jag inte män, otroligt va! För jag vet att det finns underbara män.

  Svara
 • Ja inklusive dig och alla andra män så vi kvinnor får leva ifred =)

  Svara
 • Jorå, när vi vill bli med barn, då hämtar vi bara över en man och sen skickar iväg honom igen. Män kan inte motstå, speciellt inte om de bara bor med män 😀 😀 😀

  Svara
 • Inte en helt klockren kommentar va.
  #intesåklockren

  Svara
 • Exakt så

  Svara
 • Men herregud, tänk om Harry varit med. Tur att ni mår bra trots omständigheterna ändå <3

  [email protected]

  Svara
 • Ja, vilken tur att inte Harry var med. <3 Tänk om det blir som i andra länder med kidnappningar. Vilken tur att allt gick relativt bra. <3

  Svara
 • Oj, vad trist! Ta hand om dig!

  Svara
 • Herre gud vad mycket troll du har på din sida efter detta. Så läskigt.
  Tack för att du står upp för allas lika värde och lägger fokus på rätt saker.

  Svara
 • Ja, så bra att du står upp för allas lika värdefulla klockor! <3 Rätt saker såsom klockor! <3

  Svara
 • Trist utveckling och trist händelse för dig Petra. När jag var lite behövde man ej ens låsa dörren. Idag kan det ske hemska saker när och var som helst. Vi får väl se om folk väljer att stanna i landet eller flytta till en plats med större säkerhet?

  Svara
 • Vad starkt att du markerar mot allt skitsnack.
  Vilken hemsk upplevelse men skönt att det slutade någorlunda bra.

  Tack

  Svara
 • ”inifrån hans hjälm”

  Okay, hur ser man en persons utseende om personen har en hjälm på sig?? Eftersom hon senare skriver att ”Gärningsmannen hade inte utländskt påbrå.”

  #baraundrar

  Svara
 • Om du tar dig att faktiskt LÄSA HELA TEXTEN så står det tydligt att några män springer efter honom och sliter av honom från motorcyklen. Brottar ner honom och får honom gripen av polisen.

  SÅ JA, JAG SÅG & HÖRDE HONOM PRATA. Punkt.

  Svara
 • Som flera andra skriver, starkt att du vågar och orkar säga ifrån! Trots att det är du som är offret och precis har varit med om något väldigt traumatiskt. Förstår inte hur så många här inne kan direkt börjar ifrågasätta och vara ironiska med gott samvete, när de själva aldrig upplevt något liknande och förhoppningsvis aldrig kommer heller. Kram

  Svara
 • KRAM! Och tack för din antirasistiska markering. Folk är inte kloka.

  Svara
 • Ja. Så starckt!

  Svara
 • Kärlek till dig Petra, för att du står upp mot trollen som helt plötsligt verkar ha hittat hit (de försvinner snart tillbaka till sina hål!) och för vad du fick gå igenom.

  Svara
 • All kärlek till dig❤️ Starkt att du står emot rasismen här inne

  Svara
 • Nu var det ju så om du behagar att läsa hela texten att han faktiskt åkte fast.

  Svara
 • Ska vi som bor på Östermalm behöva råka ut för sådant här?

  Svara
 • Stämmer bra.

  Svara
 • SLUTA SKRIV KOMMENTARER I MITT NAMN!

  Svara