Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:41 | augusti 11, 2020

Stolen som förändrade allt.

Nu sitter jag, Harpan och Lollo på väg till Varberg. Vi ska hälsa på min pappa och hans donna för att sedan bege oss till Smögen för Abbas räkning. Men mer om det sedan nu ska vi prata om stolen som förändrade allt. Alla barn är ju olika så det betyder ju inte att den fungerar på alla barn, men Harry älskar iallafall denna.

För sex dagar sedan fick vi hem gungstolen från 4moms Rockaroo. Vill understryka att detta absolut inte är något samarbete, utan bara ett tips som förändrat vår bebis. Vi klickade hem den från Jollyroom för de hade den inne och vad jag kunde förstå snabbast hemleverans, men den finns lite överallt och går säkert att köpa i fysiska barnbutiker. Den kostar dessvärre 3 lax, men går säkert att hitta på Tradera eller Blocket till en billigare peng. En annan tjej tipsade om en Hammock för bebisar som hade en betydligt snällare prislapp, ska leta upp den länken. Kan tänka mig att den ger samma effekt och gungar barnet fram och tillbaka. Förstår att alla inte har möjlighet att bekosta denna lyxpryl.

Får göra en film på detta också, så ni ser exakt. Men så här gör vi i ord. Första kvällen la vi honom på sidan och gav honom utpumpad bröstmjölk i en medelaflaska. Deras flaskor är formade som ett bröst. Vi höll stolen still, men lutade upp den så han lätt skulle kunna sluka flaskan. Så fort hans ögon började gå igen satte vi på styra 3 på stolen. Sedan sov han i 4 timmar non stop I DEN MAGISKA STOLEN! 4 timmar!

För er som också haft en bebis som bara är glad om han får sova på er förstår känslan. Harry har suttit klistrad på mig och Markus 24 timmar om dygnet i sin bärsele och sover på oss i sängen. Det har inte gått att lägga ner honom, han vaknar på en kvart.

Vi var i chock. Visste inte vad vi skulle göra av tiden. Sprang runt och panikstädade första halvtimmen för man hade ju ingen aning om när han skulle vakna igen. Betalade räkningar. Duschade. Han fortsatte sova. Så vi lagade och åt middag tillsammans, sittande båda två. Han fortsatte sova. Sprang fram och kollade att han andades hela tiden, för jag var i chock över att han inte vaknade. Men han sussade som en stock. Vi satte på en film. Han sov genom hela.

Och så har det fortsatt. Det har även gått bra att amma precis innan och sedan lägga ner honom på sidan. Vi har insett att Harry sover så mycket bättre på sidan är på rygg.

Och nu till det bästa. Han har blivit en bättre person, haha. Han är så tillfredsställd, glad och utvilad. Det är som natt och dag. Innan väckte han sig själv hela tiden för han rycker så mycket när han sover, men nu får han ju sina timmar vilket gör att han är så sprudlande och utsövd.

Vet inte om det här kommer att hålla i sig. Men just nu älskar jag den där stolen mer än något i livet. Jo, Harry kanske lite mer då, haha. Tvingade Markus att ta bilen ner till Varberg delvis för att det kändes alldeles för krångligt att sitta med Harry så länge i bilen, vi hade ju fått stanna stup i kvarten för att amma och vila våra och hans öron – och för att stolfan hundra procent ska med.

Har ni någon sådan superpryl eller knep som ni vill dela med er av? Den där grejen/rörelsen/rutinen som förändrade allt för er? TIPSA LOSS PLZ!

Hur lika är Harpan och Markus?

Kopior!


18 kommentarer18 kommentarer om “Stolen som förändrade allt.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Såå skönt, vad bra att den funkar. Jag ammade inte och med andra barnet köpte jag en babybrezza och det är det bästa köpet NÅGONSIN. Finns nog ingen produkt jag talar så varmt om 😃

  Svara
 • Vila öronen?

  Svara
 • Från bebisskrik förmodligen.

  Svara
 • Gud vad skönt att hitta nåt som funkar!! Jag har börjat amma min tjej när hon ligger i babynestet, har ganska stora och hängiga bröst så jag bara slänger in en patte och ammar tills hon somnar. Sen behöver man inte flytta på henne och riskera att hon vaknar! Är ju inte asskönt för ryggen men what to do liksom

  Svara
 • Har ni testat att Linda honom i o h med att han tycker så mycket? Hjälpte vår bebis massvis!!!

  Svara
 • Sitter och gungar babysittern med ena foten as we speak. Ska kolla upp en sån där stol på en gång!

  Svara
 • Vår tjej har det senaste vägrat att somna någon annanstans än vagnen och eftersom vi bytt till sittdelen (hon är snart 6mån) så kändes det ju sådär. Köpte iallafall britax ”bed rockers” och tänkte att det här funkar väl aldrig men JO, hon har somnat i sin säng efter lite vaggande och läsande av bok varje kväll sedan vi köpte dom 🤩

  Svara
 • Vår nyfödda bebis vägrade att sova på rygg, köpte ett sidostöd från Doomo: https://www.jollyroom.se/barnrummet/barnsangar-tillbehor/sangtillbehor/tacken-kuddar/doomoo-basics-babysleep-sidokudde?gclid=Cj0KCQjwg8n5BRCdARIsALxKb95UdZtQMM-gSbVrD5PwgRR44wslYUzEem-ZUX8G5Uc4vit6swBOYf4aAnNnEALw_wcB

  Nu sover är bebis fyra månader och sover fortfarande i den och sover hundra gånger bättre än utan. Hon riskerar inte heller att hamna på mage 👍

  Svara
 • Babybrezzan är LIVET när man inte ammar <3 värd vartenda öre!!! Vi har tagit med den överallt i sommar haha

  Svara
 • Vi körde på Doomoo sidokudde som gjorde att mini aldrig rullade över på mage eller rygg och då vaknade. Magisk!!

  Svara
 • Ingen sak men när jag kom på att blöjor kan bytas bytas i sängen med ett underlägg under (såna där engångs i 5-pack från libero fast man kan ju använda dem många gånger) revolutionerade nattsömnen. Dvs slippa gå upp och byta på skötbordet i badrummet och piggna till på vägen.

  Svara
 • Jag lärde mig och bebis att amma när hon låg i babynest. Jag låg halvt i nestet och bebis fick vrida på huvudet. Sen när hon hade somnat rullade jag bort. Nestet låg sen i en säng bredvid våran säng. Så då somnade hon där i sin egen säng och vi kunde sova i egen säng.

  Svara
 • MÅSTE rekommendera en deo som är magisk, FOREVER LIVING- ALOE EVER SHIELD DEO STICK.
  Ammar just nu men jobbar annars med ett tungt yrke i Försvarsmakten. Luktar aldrig svett. En deo räcker i 6 månader 😃

  Svara
 • Åh va härligt! Såna där lifehacks är guld värda! Vi ska få vårt tredje barn och våra barn har också bara sovit på oss, så vi har också köpt en sån. Låter ni honom sova i den även på natten?

  Svara
 • ”Baby Sleep Aid”-spellistan på Spotify!! Älskar personen som skapade den och den är nu min mest spelade.. Hjälper ibland för att få bebis att somna men även för att hon ska sova längre och bli mindre lättväckt.

  Svara
 • Den här sovpåsen är magisk. Vi använde den tills vår son var 4 månader. Den sluter om armar och händer som gör att bebisen inte vaknar när den reflex rycker med armarna.
  https://lovetodream.com.au/swaddle-up-original-1-0-tog/

  Svara
 • Jag har hela tiden tyckt att Harry är så lik din kusin, graanen? eller vad det nu är han kallas 🙂

  Svara
 • Gud!! Underbart ju!! Skulle han växa ur den är brios gungande tassar det som räddade vårt liv. Man skruvar smidigt i dem i sängbunden och sen gungar man på samma sätt som er bädd tills bebisen inte längre kan hålla emot mot sömnen. Vi körde även på Anna Wallgrens mat och sovschema och det har varit guld. Lite knixigt innan rutinen satt för en själv men sen när bebisen sover som efter Skalmans klocka blir det massor av sköna pauser för vila och jobb.

  Svara