window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

07:59 | augusti 7, 2020

Fösta träningspassen!

Nu är jag igång igen med träningen – och det känns så förbannat bra. Herregud, från corona fram tills nu så känns det som jag knappt rört mig. Hade en bild framför mig att jag skulle gå milslånga promenader med barnvagnen, men eftersom Harry inte direkt varit ett fan så har det blivit kortare svängar. Vi har ju problemet med mitt skrev, så vill inte bära honom för långt i selen, då det känns som det tynger ner. Harpan bänkar ju snart 7 kg och är 64 cm. Barnmorskan på BVC (där man kollar upp sin bebis) sa raskt efter hon vägt honom sist: ”De tappar ofta ganska mycket i vikt så fort de börjar att gå”. Ja, Harry lever ju som mig senaste månaderna blir buren vart han än ska, haha.

Jag har börjat träna med Fannie och ett gäng kompisar där en del också fått barn nyligen. Så bra att man kan ta med kidsen på passen. Fannie som jag tränat med i alla år är ju även utbildad i mammaträning, dessutom är hon inte bara PT utan världens bästa barnvakt så man kan kötta på under träningen.

Nu ska jag inte snacka ner min kropp. Men fick faktiskt en chock för några dagar sedan när jag såg mig i spegeln, alltså inte viktmässigt för jag fattar att jag ploppat ut ett barn. Men jag har fått så mycket celluliter liksom mitt på framsida lår, riktig apelsinhud. Det kändes som det kom från en dag till en annan. Så jag började googla apelsinhud och tydligen kan det komma i samma veva som när man är gravid och ammar för man får sådana hormonella rubbningar. För mig kom det nu under amningen. Så nu ska jag börja balja i mig vatten, tror jag druckit betydligt för lite. Man ska tydligen hälla i sig vatten när man ammar. Det ger säkert med sig nu när jag börjar röra på mig igen. Och är säkert en kombination av dålig kost, amning och för lite motion. Anyway, hade blivit en hel vandrande apelsin för dig Harpan!

Jag var ju på en återkontroll hos barnmorskan och hon sa att allt läkt toppen i övrigt. Att köttis inte var ett framfall och att det där skulle ge med sig om några månader så jag håller tummarna för att ballongen snart är ett minne blott. Sedan höll hon ett PT-pass med min fiffi. Yes, två fingrar upp och så fick jag göra olika knipövningar och räkna till fem långsamt på varje ”lyft”. Hon sa även att de bästa knipövningar görs efter sex, för då är musklerna redan på G. Så istället för att springa på toa eller vad man nu gör så ska man ligga kvar i 20 minuter och köra lite cirkelträning med fiffi. Japp, så då vet ni också om det lilla tipset när ni fått barn och bestämmer er för att hoppa upp på hästen igen när det nu blir.

Att komma igång med träningen är alltid lite läskigt när man helt lagt ner helt. Det känns nästan som att man ska börja i skolan för första gången, skräckblandad förtjusning innan man är igång igen.

Hur sjukt Harpan somnade i Fannies famn under passet?

Hej gänget!


15 kommentarer15 kommentarer om “Fösta träningspassen!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Petra!
  jag letar efter de perfekta svarta skinnstövlarna till hösten och det känns som jag letat genom alla möjliga hemsidor men hittar inga. Har du som är ett stövelproffs något tips? de får inte vara för höga i varken klacken eller skaftet och gärna inte i krokodilmönster. tack!!

  Svara
 • postpartum gordel
  Dit is niet alleen geweldig voor nieuwe mama’s, maar ook voor vrouwen bij wie de eileiders zijn verwijderd, of gedeeltelijke of volledige hysterectomie, voor vrouwen die erg slechte rug en heupen hebben en die extra ondersteuning en compressie nodig hebben om alles bij elkaar te houden en het helpt ook met angst om in een auto te zitten. Ik vind het ook geweldig hoe je foampads op bepaalde gebieden kunt toevoegen om meer ondersteuning te geven. Overal vind ik dat dit soort producten door artsen moeten worden verteld aan patiënten die een soort laparoscopische of zelfs volledige operatie ondergaan, zou een goede investering zijn, afhankelijk van wat ze hebben gedaan en wat de dokter denkt dat het beste voor u is voor uw herstel. postpartum gordel

  Svara
 • Hej! Jag ville mest bara säga att jag tycker att du skriver väldigt underhållande på din blogg och att jag verkligen gillar det! Jag kan tycka det blir för ytligt ibland med alla influencers men jag tycker att du har en väldigt skön framtoning och utstrålning och är väldigt humoristisk med allt vad som händer i livet! Jag va förresten på en babyshower i helgen där en tjej hade en jättefin klänning (röd och vit) och jag frågade ifall det är Adoore vilket det var. Så vill ge dig cred för superfina klänningar också. Det måste ju vara en designers mål att klänningarna man skapar blir igenkända hos andra som något som sticker ut från alla andra klänningar på marknaden. Ha en jättefin dag och helg i det härliga vädret! Kram A

  Svara
 • Håller med Anette! Du är så ärlig och härlig, det uppskattas! Stor kram

  Svara
 • Känner så igen mig! Har en pojke som är 2v äldre än Harry och han är också så närhetssökande! Vill bli buren hela dagarna, rund och go och är inget fan av vagnen. Blivit stressad av att jag aldrig hinner något annat på dagarna utom att bära runt barnet och amma men har insett att det är mitt jobb just nu.

  Det kommer bli bättre för oss! Snart är de tonåringar och vill annat än vara hos mamma!

  Svara
 • Kan inte mer än o hålla med om anettes kommentar här. Du skriver så underhållande o inte alls ytligt om mammaliv, kropp o allt däremellan. Tror inte att alla hade vart ärliga med en köttballong i skrevet.
  Tack Petra för att du är du 🙂 kram

  Svara
 • Din blogg blir bara bättre o bättre!

  Svara
 • Tack för att du delar med dig! Jag fick barn för snart 1.5 år sen o börjar väl sakta acceptera förändringarna på min kropp efter graviditeten… Nu vill jag inte börja storgråta varje gg jag ser min mage i spegeln el torkar mig efter toa. Ytligt absolut, men för mig har det ändå varit väldigt jobbigt. Kram

  Svara
 • Råder dig att boka tid hos en fysio inom kvinnohälsa som har koll på muskler i bäckenbotten som barnmorskor tyvärr inte har. Då kan du direkt få ett bra och korrekt rehabprogram. https://www.fysioterapeuterna.se/Profession/Om-professionen/Hitta-fysioterapeut/?section=2483#google-map

  Svara
 • Jag håller med! Ett bra rehabprogram är GULD och det får man av någon som är kunnig på området.

  Svara
 • Åh – kan ni inte göra ett inlägg ihop, du och Fannie, med bra mamma-övningar? Min mage, rygg o rumpa skulle verkligen behöva lite inspiration! 😂

  Svara
 • Tusen tack för ärliga inlägg. Mina lår blev exakt lika under graviditeten. Celluliter överallt. Underlivet är inte läkt trots att det gått fyra månader och jag är så trött av sömnbrist att jag tänker på sömn 80% av dygnet.

  Svara
 • Tack för att du skriver så öppet och ärligt om det nyblivna mammalivet! Mina barn börjar bli stora nu (den minsta är 6 år) och jag saknade verkligen de berättelserna när jag själv satt med läckande bröst, sladdrig svettig mage och ett otroligt hormonpåslag. Såg bara smala, svala och lyckliga mammor på stan och på sociala medier (satt såklart mest i mitt eget huvud). Jag visste rent rationellt att jag inte skulle bry mig om sånt men det gick liksom inte att komma bort från det. Så tack igen! Tror att du gör en viktig och verklig skillnad för många nyblivna mammor!

  Svara
 • Ja chocken i spegeln efter man fått barn😂 Men det blir bättre, även om d kan ta tid! Var 3 år sen jag födde och nu känner jag mig helt som vanligt, tycker d tog ett år ungefär, har lite bristningar och lös hud på magen kvar men annars är jag i samma form. Träningen känns precis som innan, bättre nu. Var väldigt försiktig första månaderna och då tror man att man aldrig kommer kunna lyfta eller hoppa igen👻
  Har dock prioriterat träning och krigat bort alla gravkilon, så inget som kom gratis.
  Kul att du är igång med träningen! Kommer bli kanonbra😁

  Svara
 • ceinture post-partum-
  Cela dit, je n’ai jamais utilisé de ceinture post-partum auparavant, et j’en suis si heureuse ! Je ne pense pas que j’étais aussi mince avant d’être enceinte. Je le recommanderais sans hésiter à tout le monde. Aime ça! C’est incroyable!

  Svara