Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:04 | juli 18, 2020

Kroppen efter förlossningen!

Ärlig Q & A om förlossningen. 

Hola gänget!

Det blev en liten paus här inne igen. Sorry, har haft lite annat jobb som dykt upp mitt i allt. Harry är verkligen inne i en period då han måste sitta slickad på någon av oss som en blodigel så all tid går åt att underhålla lillemannen så han är happy. Insett att bebisar verkligen lider av någon form av schizofreni så här i början eller kanske hela tonåren när jag tänker tillbaka på mitt egna beteende. Ena dagen ville man vara hiphoppare för man var kär i en kille som gillade 2pac för att sekunden efter försöka tjata till sig en märkeströja för då ville man vara minibrat.

Det som var kul igår behöver inte vara roande idag. Ibland känns det som att man är någon form av PT instruktör, fast utan den bestämmande makten (den är såklart Harrys). Jag springer bara runt och bygger upp olika övningar och stationer, haha.

Iallafall jag hoppas ni har det bra mitt i semestern! Äntligen känns det iallafall som sommar igen. Det har varit mycket kompisbesök här ute och idag får vi fin främmande och ska ha italiensk fest hela dagen för några som var med oss i Toscana föra året.

Har ni sett mina två sista videos för Libero? Jag kommer verkligen sakna det här formatet. Ska försöka komma igång med mina egna vloggar i höst. Det har varit så bra med Libero för då har man haft press på sig att leverera material.

Jag vill absolut inte bidra till någon kroppfixering, snarare tvärtom. Nu har det gått åtta veckor, men jag känner mig fortfarande gravid. Eller putet där nere är liksom kvar. När det går som en båge från fiffi upp till magen. Jag kommer liksom på mig själv stå och ta på magen som jag gjorde i början av graviditeten. Inte konstigt att en tjej kom fram på en fest och sa:

”Grattis! När är ditt due date?”

Jag trodde jag skulle känna mig mer brydd. Men helt ärligt så har jag aldrig tänkt så lite på min kropp. Jag är så jävla tacksam att den ploppat ut ett barn. Det är typ behändigt med kulan, haha. För då kan man glida runt och bära Harry på kistan som ett stöd. Men ska börja med mina mammamage övningar nu, så jag kan börja träna på riktigt i höst. Skulle börjat för längesedan men liksom inte fått tid eller kommit till skott.


11 kommentarer11 kommentarer om “Kroppen efter förlossningen!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Oroa dig inte alls, det kommer lägga sig men det tar lite längre tid. Sedan får man träna en viss del men lilla bulan kommer lägga sig mer, du födde Harry nyligen, 8 v är så kort tid Petra. Du är superfin!

  Svara
 • Det har varit så ärligt och härligt att följa dig under din graviditet, och framförallt efter förlossningen tycker jag! Fick en liten kille ungefär samtidigt som du (18 maj) och din ärlighet kring tiden efter förlossning är på riktigt det enda som inte gett mig ångest. Känner mig plötsligt helt okej med min mage som är kvar, min fiffi som luktar kön och svetten som sprutar när min bebis gallskriker så fort jag sätter ner. Snälla fortsätt vlogga!! Tack för allt ovan och heja dig ❤️❤️❤️

  Svara
 • Tack och bock Petra för din ärlighet! Jag känner igen mig i precis allt du skriver och det känns skönt att veta att det är fler mammor därute som kämpar på och som är med om samma saker. Själv är jag precis nyligen fyllda 30 och fick mitt tredje barn för fyra månader sedan. Mina stora barn är 5 och 6 år och med första barnet sprack jag lite och drogs med en förjävlig tyngdkänsla i underlivet. Alla tröstade mig bara med att ”det blir bättre” osv, som att problemet skulle lösa sig själv. Det kan jag berätta att det gjorde det inte. På efterkontrollen fick jag pekpinnen trots idogt slitande med alla helvetesknipövningar. MEN, det som till slut hjälpte på riktigt var knipkulor. Absolut BÄSTA ever. Till en början låg jag hemma i sängen och tränade med dem och till slut hade jag dem när jag var ute och gick eller tränade. Efter några månader blev fiffi som vanligt (vilket jag trodde var helt omöjligt). Så mitt bästa tips är definitivt att testa knipkulor. Vid andra och tredje förlossningen sprack jag ingenting och kunde praktiskt taget tagit lidingöloppet på hemvägen. Varför det gick så bra de andra två gångerna är det ju ingen som vet, men i efterhand har jag i alla fall tydliga kännetecken för hur det ska kännas och inte och vad man i så fall kan göra åt det. Ha det gott – älskar din blogg!

  Svara
 • Jag började följa din blogg nyligen och hade innan ingen riktig bild av dig – hade sett dig här och där på Instagram men inte så mycket mer. Nu är din blogg ett måste och jag tycker att du är grym! Så ärligt, bjussigt och roligt. Du känns genuin och det är härligt att läsa en blogg man kan känna igen sig i.

  Svara
 • Hej bästa Petra,

  Så skönt det är att höra dig säga allt detta och att jag också får lite tips om vad som komma skall (eventuellt). Vår lilla kille är 3 veckor så jag suger i mig allt man kan från andra, så tänker att jag kan dela med mig av något också som du kan testa om du vill eller skita i att testa om du vill :):
  Han är också en kaskadspykille men har faktiskt fått bort det nästan helt genom att låta honom amma i uppförsbacke (han ligger ner på min mage mellan mina ben och får vinkla huvudet uppåt liksom) för då blir det inte samma flöde rakt ner i halsen och sen handmjölkar jag ur mitt ena bröst lite grann innan han ska äta från det, för att det typ överproducerar mjölk så han inte hinner med. Sedan jag testat de två grejerna har vi typ gått från en kaskadspya om dagen till typ en på fem dagar.

  Hoppas du fortsätter med youtube nu efter detta, vi är många som vill fortsätta följa dig där 🙂

  Svara
 • Magen kommer försvinna med tiden, hylla din kropp istället! 🙂

  Svara
 • SKÖNT med en influenser som vågar lägga upp en sån ärlig bild. Du är bäst Petra! Och jättefin precis som du är (men magen kommer försvinna så småningom som andra skriver)

  Svara
 • Så glad över din ärlighet under graviditeten samt efter. Det har fått mig känna mig ”normal” och mänsklig med saker då jag födde min andra son i samma veva som du. Hoppas verkligen du börjar vlogga också! Inte följt dig innan men Fell in love under gravid vecka för vecka – Du är underbar! I bloggen är du så rolig och skriver på ett förtrollande sätt. Du är verkligen mångbegåvad ☆

  Svara
 • Älskar hur du skriver om tiden efter förlossning och att du vågar säga som du känner. Fick min tjej typ 3 veckor efter dig och var så himla besviken på min kropp i början för att jag typ inte kommer i mina jeans. Så sjukt egentligen men hade sett så många andra kasta på sig jeans o gå ut med barnvagnen och själv kom jag knappt upp ur sängen första veckorna trots en ”liten bristning”

  Hoppas verkligen du kommer fortsätta vlogga!

  Kraaaam

  Svara
 • Tack för att du delar med dig <3
  För mig tog det mer än ett år med båda barnen innan putet börjar lägga sig. Är lite allergisk mot det här "kvinnokroppen är fantastisk jag kom i jeansen en dag efter förlossningen" som är det enda som syns i socialamedier (känns de som).
  Kram

  Svara
 • Tack för att du är så grym! Inspirerande som tusan! Och snygg!
  Är i vecka 29 och har följt dig hela resan!
  Ville bara säga det! Kram

  Svara