Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:13 | juni 29, 2020

Min förlossning blev inte alls som jag tänkt mig…

Har ni sett min förlossningsvideo? Annars tycker jag att ni ska kolla på den! Vill bara återigen säga TACK till alla magiska själar som hjälpte till att sjösätta Harry till världen. Alla på förlossningen – ni är hjältar! Kan inte förstå hur mycket ni krigar på jobbet varje dag. Inte nog med att ni ska hjälpa till att få ut ungen rent tekniskt, ni ska även vara en coach och en lutande axel – ni gör det så jävla bra.

Herregud, jag kan inte kolla på den själv utan att gråta. Tror jag är lite för nära inpå. Får kolla på den när jag slutat vara ett nervrak och lagt ner amningen. Känner mig som ett känslomässigt fyrverkeri, vet aldrig vilken raket jag lyckas bränna av.

Är det en liten puff eller hela färgsprakande artilleriet?

I lördags var det alla nyårsraketer på en och samma gång. Tårarna föll likt niagrafallet när Harry brände av sitt första riktiga leende och skratt i lördags. Samtidigt som saltet rann längst kinderna skrattade jag hysterisk åt MIN UNGE. Vad har vi fått för charmtroll till barn? Både jag och Bosse, som lyckades fånga hela ögonblicket på bild, skrattgrät ikapp av lycka. Vrålade efter Markus som stod och stekte paella. Han trodde först att något allvarligt hänt så han rusade fram mot oss och blev lika golvad av hans smil.

Hur kan något så enkelt och litet få en att känna så kolossalt mycket? Inte en pryl eller sak i världen kan slå ditt leende.

 

Äh, kan inte ens kolla på bilderna utan att gråta, vem är jag för tillfället, haha.


27 kommentarer27 kommentarer om “Min förlossning blev inte alls som jag tänkt mig…”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så fint att få ta del av filmen! Så intimt och vackert! Måste även säga att du och Markus har så fin kemi, ser ut att finnas så mycket värme och respekt mellan er.

  Svara
 • Fick samma känsla ❤️

  Svara
 • Men alltså wow vad berörd jag blev av förlossningsvideon. Så nära till gråt flera gånger. Ni är så fina!

  Svara
 • Vacker rosa klänning. Vart har du köpt den? 🙂

  Svara
 • H&M! Har en likadan hehe

  Svara
 • Grät som ett barn till din förlossningsvideo. Så fint!!!!

  Svara
 • Så fint! Både film o bilder. Grattis på namnsdagen 🙂

  Svara
 • Vilket varmt fantastiskt leende!!

  Svara
 • Jag grät när jag kollade förlossningsvideon! Asså när du krystar och BM och Marcus hejar på.. liip!
  Min ”bebis” är 2 år så gissar att det inte är hormoner som gör att man gråter när man ser den. Födslar är helt enkelt fantastiska! Bra jobbat och grattis till mästerverket! Välkommen till världen, Harry(i efterskott)!

  Svara
 • Så fin film ❤️

  Svara
 • Alltså jag är ingen gråt människa men gud vilken fin film! Å så härligt att få se hur Markus är! Ni är så fina tillsammans! Grattis till ert underverk ❤️

  Svara
 • Stort stort grattis till det finaste, vilken kvinna du är!!!! Och vilket par <3
  Blev alldeles varm i hjärtat av er video. Och mycket mer pepp på mitt kommande yrke som barnmorska.
  All kärlek <3

  Svara
 • Nej men guuud vilka fina bilder, lilla leendet <3

  http://johannagrahn.se

  Svara
 • Åh dessa hormoner😂😅 har grinat mig igenom 34 veckor av denna graviditet o gråtfesten lär ju fortsätta..
  Härliga bilder på dig o er lilla vän❤❤❤

  Svara
 • Underbar video <3

  Svara
 • SÅ FIN VIDEO! Ni verkar vara fantastiska människor båda två. <3

  Svara
 • Grät också, så himla fint på slutet när ni jobbade ihop och du krystade. Håller med övriga, att ni verkar ha en sån fantastiskt fin kemi emellan er, du och Markus. SÅ mysigt och fint, blir avis 🙂 Skrattade när ni pratar om att hämta Harry till kameran och Markus säger monstret och du underverket om honom, haha! Kommer du skriva om förlossningen också? I filmen får man ju höra och till viss del se ganska mycket av början av förloppet, men inte hur sista delen kändes för varken dig eller Markus. Hur var de sista värkarna, hur kom han ut, hur kändes det direkt efteråt, gjorde det ont med moderkakan, vill ju veta allt!!

  Svara
 • Hm, glömde ett stycke men just pga att du döpt videon till ”..blev inte alls som jag tänkt mig” så får man intrycket av att något ”hände” eller så, för du pratar inte riktigt om hur du tänkte dig förlossningen innan och hur den faktiskt blev. Hade varit intressant med ett mer reflekterande antingen inlägg eller video!

  Svara
 • Syftar väl på att det inte blev som en ”förfest” som det stod i brevet 😂 Behöver inte alltid vara det värsta som har hänt. Jag tolkade det inte som du.

  Svara
 • Så känslosam video! Kände igen mig så mycket från min förlossning för 8 dagar sedan (andra barnet). Kände verkligen under krystvärkarna att bebisen kommer aldrig komma ut och att jag inte skulle orka och att hur ont kan det göra?!
  Ändå gick det så mycket fortare och bättre än min förra förlossning och jag hann inte ta någon bedövning. Och sedan när bebisen är ute och allt bara släpper och smärtan från värkarna bara försvinner ❣️

  Kvinnokroppen alltså, så otroligt stark och mäktig 💖

  Svara
 • Men åh, så fint!

  Svara
 • Jättefin film! Du ska vara oerhört stolt över dig själv ❤️

  Svara
 • Nej men snälla😭😭 Vad fina ni är! Vad häftig du är Petra, så positiv och helt magisk energi♥️♥️
  Fällde några tårar till Er video, tänker bara ”att när min dag är kommen och jag ska föda, tänk på Petra Tungårdens energi och anamma den och det kommer gå galant”. Tack för att du/ni delar denna video!

  Svara
 • Den där gapskrattbilden var det gulligaste jag sett 🤣🤣😍

  Svara
 • Bästa förlossningsvideo hittills!

  Svara
 • so great.

  Svara
 • Är väl Markus ett sånt supergull. Så lugn, fin och rolig

  Svara