Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:30 | juni 26, 2020

En blandad mix från min mobil!

Jag har nog aldrig nyttjat vår innergård så flitigt som den här våren. Det känns som vår alldeles egna lilla oas mitt i stan. Undra hur många magiska små innergårdar det döljer sig bakom alla hus. Jag är så glad att jag hyrde möbler från Beleco, som om det ens var möjligt att gården skulle bli ännu mysigare. Alla grannar älskar gården och sköter om den som sin egna trädgård, så mysigt!

Dessutom lär man ju känna sina grannar så bra eftersom vi spenderar en hel del tid därute. Häromdagen satt jag och Markus och drack vin med vår nyinflyttade granne och hennes familj i flera timmar. Hon stickade dessutom ett par fina tofflor till Harry. Om det inte är grannsämja så vet jag inte vad.

Fingal körde från Örebro en dag för att luncha med hela tjejgänget! Äntligen fick vi träffa Cleo!

Mina älsklingar. Jag köpte den lila dräkten till Bons när jag. var utomlands, när hon fortfarande låg i magen. Trodde jag prickade rätt på storleken till en nyfödd. Nu ett år senare kan hon ha klänningen, haha.

Harry har riktigt bra tryck i sin bössa. En morgon sprutade han ner hela badrummet med bajs.

Det gula bajset liksom flög bort förbi toaletten och landade på hans nya tröja, på golvet, på skötbordet och över hela mig. Hur är det ens möjligt? Och hur kan det vara så gult, det är som att spilla rödvin på kläderna. Som att det är gulcurry i kistan.

Vi har varit på BVC en hel del gånger. Man går dit en gång i veckan i början för att kontrollera vikt, längd och huvudomfång. Harry växer och sväller i en rasande takt.

Maggan gjorde ett stort hamburgertest och då insåg jag att ena restaurangen, Krubb låg ganska nära vår lägenhet så vi traskade dit en kväll. Japp, helt klart värt promenaden. Riktigt bra burgare.

Fick bort bajset på tröjan – och sedan bar det av på fest. Dock inte lika glada som på bilden. Det är ta mig tusan riktigt kämpigt att ta sig ut genom dörren ibland med barn och packa in sig i en bil. Hur tusan lyckas folk som har flera barn? Det är ett mirakel! Har verkligen fått en helt nyfunnen respekt för alla föräldrar därute.

Framförallt för kvinnor! Vilka hjältar vi är! Vi kämpar och kämpar och kämpar! Känner mig nästan omänsklig! Här står jag liksom dränkt i spya och bajs, lyckats natta mitt barn OCH NU DISKAR JAG OCH BETALAR RÄKNINGAR samtidigt som jag vaggar min son med ena foten. Så grym tycker jag att jag är ibland, haha. Precis som en superhjälte.

Och ibland totalt värdelös. Det är verkligen upp och ner som nybliven mamma.

Till Steffi och Jonas! Vi var där ett tag tills de riktiga festligheterna drog igång.

Någon fick för mycket bröstmjölk inför västen och däckade direkt. Skickade den här bilden till Dasha som stod på dansgolvet utanför. Fick tillbaka:

”Nu värker det i äggstockarna”

Pass på gumman! Haha!

Så här sitter jag och jobbar numera. Önskar jag kunde odla fram en till hand, haha. Yes, Puck vann tillslut kampen och fick Harrys ena babynest. Om ni undrar varför Puck alltid är på matbordet så är det för att hon älskar att ligga och kolla ut genom fönstret och vara i jämnhöjd med mig. Curlad hund? Jajamän!

En av Harrys favoritsysselsättningar är att sitta i sin babybjörn som han tålmodigt vill att hans mammas ska gunga, gunga, gunga konstant samtidigt som han lyssnar på avslappnade toner av white noice på högsta volym och suger på sin napp.

För er som inte vet vad white noice kan ni då lyssna på Harrys favoritlåt. Hans favorithit har 62 miljoner views på youtube. Inte direkt Beyonce, utan han har ganska monoton musiksmak än så länge. Så numera sover även hela familjen Tungården till ett brus på högsta volym – måndag till fredag.

Okej, är ni redo? Avslutar hela inlägget med ett gäng söta bilder på mitt barn. Söt, söt, mera söt! Jag har blivit besatt av Garbo and Friends fina lakan och filtar. Det är en kompis flickvän som varit med och startat märket – hur ljuvliga saker gör dem inte?

Harry älskar att ligga inpackad som ett litet paket.

Tack och hej!


13 kommentarer13 kommentarer om “En blandad mix från min mobil!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tänk att ens egna bebis är den sötaste bebisen som finns 🙂
  Innan egen bebis, tyckte jag, bebis som bebis liksom, alla ser likadana ut. Men nu! Min är såå söt!

  Svara
 • Jag garvade högt, åh petra du e fan underbar!!!!!!

  Svara
 • Så söt han är! 😍😍😍
  Håller med dig om White noise, bästa ever!🥰 har det fortf på varenda gång min lille ska sova och han är snart 9 månader 🤪 har en app med detta ljud som är väl värd varenda krona som den kostade för att man skulle kunna spela ljudet under obegränsad tid🙏

  Svara
 • Er innergård är verkligen en oas. Vår är en asfalterad plätt med lite bord och bänkar samt blommor då. Inte så exalterande att besöka.

  Går man till bvc en gång i veckan numer? Jag tyckte jag sprang ofta som ville väga och mäta en gång i månaden men de bokade mötena var färre. 🙂

  Min familj testade Margauxs vinnare i burgartävlingen, Rockin´Grill och det är tydligen helt klart värt omvägen sa de båda två.

  Svara
 • Alltså att ta sig ut genom dörren är svårast i början, gud! Men det blir faktiskt mindre saker ju större de blir 😂 började på babysång när lillan var typ 6 månader och då räckte det plötsligt med skötväska och vagn 😉 Men för att göra livet lättare blev jag också mycket bättre på att planera i förväg. La fram kläder till mig och henne dagen före, alltid en färdigpackad skötväska klar att bara ta med sig, passade på att sminka mig när hon sov lite längre på morgonen osv.

  När min dotter var en månad åkte vi på långresa med bil och rymde nästan inte några av våra egna saker då hennes tog upp en hel kombi 😂 för fyra dagar borta! Sjukt!

  Nu väntar vi andra barnet om några veckor och min stora tjej är tre år 🙂 ska bli spännande att se om kaoset utbryter på samma sätt 😉 men en treåring går det inte att vara hemma de dagar då allt skiter sig (som jag gjorde med första) så får se hur mycket svett och tårtar det blir 😂🙈 tur lillebror kommer i slutet av juli så vi har några månader på oss att öva innan vinteroverallerna ska fram 😂😂

  Svara
 • Åh vilket härligt inlägg!!

  http://johannagrahn.se

  Svara
 • vilken vacker trädgård och så många glada ansikten!
  Kyss. Sabine

  Svara
 • Kanske kunde en självgungande/vibrerande babysittervara något för sötnosen H?

  https://www.jollyroom.se/babyprodukter/babysitters-gungor/babysitters/moweo-lite-babysitter-gra?gclid=Cj0KCQjwudb3BRC9ARIsAEa-vUtBHfgKL3LLHqZiiJb0QPKM_Urv-fX3SDAiJUd3W1IhOt7jTjFCi7AaAt3uEALw_wcB

  Svara
 • Note to self, det är inte längre safe att klicka in sig på Petra Tungårdens blogg medan man sitter och äter.

  Svara
 • Haha skrev precis innan till min kompis att jag känner mig som en superhjälte och ibland värdelös som ny mamma. Det är exakt som du skriver 😍

  Svara
 • Hur mycket väger han och hur lång är han nu? <3 mvh födde en vecka innan dig!

  Svara
 • Helt underbar är du!!

  Gud! Vi sov med det också, repeat och på högsta volym hela nätterna och nu när lillan är 1år och 2 mån har vi äntligen slutat!

  Kommer fortfarande ihåg hur jag alltid skojade med mannen ”nu hoppas jag på långflygningen” (aka går upp och kryper ner bredvid minimonstret och hör flygplansljud hela natten) 😂😂😍

  Svara
 • Galltvål är vad man behöver till det fula bajset. Räddaren i nöden

  Svara