window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:31 | juni 25, 2020

Sommarens snabbaste och godaste lunch!

För ett tag sedan skulle jag fota ett drömsamarbete med Abba. Så jag passade på att förena nytta med nöja och bjöd över min brorsa på sommarlunch på vår innergård.

Jag har ju älskat sill hela mitt liv. Visste ni att jag har senapssillen från Abba att tacka för min gudmor? Jag var fem år gammal. Min mamma sprang runt och letade efter mig bland grannhusen tills hon fann mig toknöjd inpressad mellan våra nya grannar Micke och Monkan med truten full av senapssill. Sedan den dagen har jag älskat sill. Dessutom fick jag en extra gudmor på köpet. Finns det sill på menyn så beställer jag det, oavsett årstid. När jag flyttade hemifrån var jag så fascinerad av att jag fick äta vad jag ville – när jag ville. För er som läst bloggen sedan SheCity tiden så vet ni att min bästa ensammiddag var en burk senapssill från Abba på stående fot. Hela min kyls översta hylla var fylld av senapssill.

En av mina godaste och enklaste luncher under våren och sommarhalvåret är matjesill serverat med färskpotatis, ägg, gräddfil toppat med rödlök, gräslök och dill och såklart en jädrans massa brynt smör som pricken över i:et. Svårare än så behöver det inte vara.

Bäst av allt? Ha alltid lite kokt färskpotatis i kylen så slänger du ihop måltiden på några minuter. Överlag är kalla små söta färskpotatisar bästa lifehacket om du är nybliven mamma och inte lyckas laga frukost eller lunch för att din bebis skriker. Då gör du som jag och har ett gäng såser och sillburkar på lager som du bara kan doppa potatisen i. Eller så gör du en sillmacka på knäckebröd.

Plockade delar av buketten från innergården.      

Lägg bara ett bakplåtspapper på en tjusiga bricka och sedan är det bara att lägga ut allt. Tar några minuter. Fyndade den här tjusiga brickan på H&M för ett tag sedan.
  

Här sitter jag med mitt barn. När kommer poletten trilla ner att man är mamma? Jag är liksom det min mamma är för mig. Hela den ekvationen är fortfarande så svår att få ihop i skallen.

Kan vi prata om världens finaste klänning från Daily Sleeper?

ÄLSKAR DEN VIDA ÄRMEN! Klänningen finns i flera fina print. Jag klickade även hem den här godbiten. De kostar dessvärre en slant, men tänker att de här svala linnedrömmarna ska få följa med mig år efter år.

Jag älskar klänningar som man kan bära utan bh. Älskar känslan att vara hela naken, utan något som sitter åt. Kommer säkert bli en galen naken kaftan tant när jag blir gammal som aldrig bär underkläder.


8 kommentarer8 kommentarer om “Sommarens snabbaste och godaste lunch!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • I like you men inte the sill! Det är tamejfan äckligt. Har provat och provat men vill bara spotta ut den direkt. Inte ens en nubbe till kan rädda mig.

  Svara
 • Kan du vara utan bh nu när du ammar? Det är något av det jag saknar allra mest med att inte amma.Så jävla trött på att alltid vara tvungen att ha bh på mig, natt som dag, utan att tuttarna ska läcka…

  Svara
 • Haha nog för att sil är gott men att sleva i sig senapssill på stående fot känns absurt!!

  http://johannagrahn.se

  Svara
 • Vad är lösenordet då?

  Svara
 • hallå en fråga, kanske too private så då behöver du inte svara såklart!! Men jag älskar också tanken på att vara helt naken under sommarklänningar och går oftast utan BH men trosor… hur funkar det med flytningar och sånt som brukar sippra ur fiffiluren? Eller rumpsvett när man sitter ner länge? hahahah tack på förhand

  Svara
 • Gud vad gott! Och så fina bilder!

  Svara
 • Influencers får ibland kritik över att de gör samarbeten hit och dit och får kritik för att vara köpta MEN DETTA ÄR DET BÄSTA SAMARBETET jag sett <3 följt dig så länge och du är SILL QUEEN! (Sill är ju också så gott så rimligt) MER sill åt folket! Puss till dig och tack för att du är så skön!

  Svara
 • Hör av dig om du blir singel. Älskar kvinnokroppen och hade inte haft emot att se dig varje dag.

  Svara