window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:12 | juni 12, 2020

Kan vi prata om hur häftig kroppen är?

Puck började löpa för två veckor sedan så hon är hemma från dagis. Att ta hand om en nyfödd bebis och en busig valp som älskar att jaga löv i sicksack mönster gärna framför vagnen är ett träningspass. Men jag blir lite bättre på att rodda min tremanna skuta varje dag. Vi tar oss iallafall sakta framåt, med en hel del pauser. Kan ju inte släppa henne fri i skogen nu som jag annars gör. För då sitter vi snart här hemma med massa gulliga puckbebisar. Vi är fortfarande i valet och kvalet om vi ska kastrera henne. Hon blir ju lite deppig, får ont i kistan, blöder och löper i över 3 veckor. Och verkar löpa två gånger på år dessutom.

Kan vi prata om hur häftig kroppen är? Imorse när Harry vaknade och skrek så sprutade det mjölk från mina bröst. Jag står i badrummet och ser hur min rostfärgade sidenmorgonrock får två stora blöta cd-skivor i ett nafs. De är som en tidsinställd bomb och har börjat reagera och rinna till på Harrys vrål. Om inte det är asballt så vet jag inte vad.

Amningen är lite bättre men mina bröstvårtor är fortfarande en smärtsam historia. Så nu ska jag till en amningsklinik för att se om det växer och frodas soliga kantareller på mina rattar, haha. Japp, man kan tydligen få svamp på brösten. De kan inte bara producera mat, reagera på skrik, ge sexuell njutning – utan är även någon form av trädgård för bråkiga bakterier.

Harry då? Jävlar vad han växer! Min lilla pojke känns redan stor. Varje dag blir jag lite mer förälskad i kopian av min dude. Haha, hur lika är dem? Jag har aldrig känt mig så frånkopplad mitt eget ego. Känner mig så otroligt tacksam att jag liksom ska få gå vid Harrys sida ett helt liv förhoppningsvis. Det är så svårt att ta in att han liksom är skörden av oss? Hoppas vi är en bra mix druvor och en fin minnesvärd årgång. Så sjukt att han inte är här på lån. Undra när det sjunker in?


21 kommentarer



21 kommentarer om “Kan vi prata om hur häftig kroppen är?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Men alltså jag älskar hur du skriver, ÄLSKAR. Blir typ avis och tänker att jag ska lära mig att formulera mig prick som Petra T haha

    http://johannagrahn.se

    Svara
  • Ja men kör på kastrering om ni inte skall avla på Pucken. Det minskar risken så himla mycket för cancer i äggstockar och livmodern, och många hundar mår direkt kass av att tvingas genomgå löpet utan att få utlopp för sina drifter. Absolut värt det för hunden säger jag!

    Svara
  • Kroppen är verkligen ett mirakel!

    Svara
  • Men alltså, JA, kroppen är ascool! Man lever verkligen i någon slags symbios en själv och ens barn.
    Men amningen alltså. Jag känner såå igen mig! Det var verkligen tufft och jag kände som du; varför har ingen sagt att det kan vara ett rent he….e att amma?? Motsatsen har man ju liksom hört tuuusen ggr. Jag kämpade på och jag märker att du inte är redo att ge upp ännu heller. Men så här retropektivt, vete tusan om inte jag borde gjort det för det blev till slut så negativt laddat alltihop. Rena motsatsen till den härliga stund det borde vara. Och jag började må ganska dåligt av det helt enkelt.
    Men kämpa på Petra!! Jag förstår dig; man vill få det att funka för liksom, hur smidigt är det inte? Och grymt för bäbisen med, på många sätt. Men. Det är okej om du känner att du når vägs ände.
    Ville bara säga det.
    Fö är Harry helt ljuvlig!!

    Svara
  • Hej,

    Jag fick svamp i flera omgångar när jag ammade och det gjorde så fruktansvärt ont. Grät vid varje måltid. Men min BVC-sköterska tipsade om nån receptfri svamp-kräm som gjorde susen! Efter några dagar blev det sååå mycket bättre och jag kände ”jaha det är så här det ska kännas, då kan jag nog stå ut ett tag till” hoppas det blir samma för dig!👍🏼

    Svara
  • Glömde säga på tal om hur häftig kroppen är att det är fantastiskt hur bra du ser ut i den där baddräkten bara några veckor efter förlossningen. Jag själv som fick barn i oktober var glad att jag slapp klä mig i badkläder på flera månader.

    Svara
  • Ja kroppen är bra ball!!! Men se för tusan till att sluta amma om det är för jobbigt, inte värt konstant smärta o besvär om man har det, finns nog att göra ändå som nybakad morsa. Och ang underlivet… det kan ta ett rejält tag och det kan också kräva hjälp för att få ordning på det. Även om man ”bara” har fått en liten bristning kan den behöva åtgärdas om ärret blir för stramt eller så. Sök hjälp, man ska inte gå runt och lida/ha ont onödan, får man inte hjälp gå till en annan läkare för många viftar bort en med ”allt ser fint ut” fast det inte gör det. //en som både ammat och fått skada åtgärdad efter 1års ”allt ser fint ut”

    Svara
  • Härligt att se att du inte ger upp och tar hjälp! Så många som inte gör det! Amning är inte alltid enkelt utan stöd.

    Svara
  • Men baddräkten!!? Wow! Vart är den ifrån?

    Svara
  • Kan även vara staffylokocker det är vanligt att få på BB, jag fick äta 2 omgångar antibiotika pga dessa i bröst, hade djävulsk smärta i veckor innan behandling, värre än själva förlossningssmärta. Lycka till och hoppas ni kommer reda med smärta. Vackraste mama du är!!

    Svara
  • Stort grattis till Harry! Ser ut som en härlig mix av er båda 🙂 Kroppen är sjukt häftig, men förstår att det är jobbigt när amningen inte funkar. Har du testat amningsnapp? Använde det på min dotter och det fungerade hur bra som helst!

    Svara
  • Vilken locktång har du använt här? Så fina mermaidlockar 🙂

    Svara
  • Jag bor i norge och fick mitt första barn några dagar före dig. Vill tipsa om http://www.ammehjelpen.no en super bra sida! Sen så säger man här ”mamming före amming”
    Kram och kämpa på, du gör ett fantastiskt jobb som harrys mamma💕

    Svara
  • Jag fick också svamp på ena bröstvårtan. Gjorde så satans ont! Jag baddade bröstvårtan rikligt med Vichy-vatten. Ibland dränkte jag även bomullspads i det och sen la i bhn innan för amningsinlägget. Det funkade för mig. Om du inte redan testat så kanske det kan vara något?

    Ha en fin helg ♡

    Svara
  • Jag vet att ni klippte hans tungband men gjordes det av en kunnig läkare som gjorde diamantklipp och gjorde ni i så fall stretchövningar efter ? De flesta ger bara ett litet rakt klipp i själva synliga bandet och det är antagligen inte tillräckligt för att hjälpa amningen i så fall. Vad jag vet finns det bara en riktigt duktig i Stockholm (Amelie Björlin i Danderyd), en i Gbg och en i Växjö. Bara så att du är medveten om det. Om det inte görs korrekt med en gång kan det i värsta fall bli problem även med flaska, fast föda och talet.

    Lycka till och hoppas det lossnar för er!

    Svara
  • Instämmer på denna! Besök Amelie nu, hon är bäst i Sverige på kort tungband och tungband kan påverka mycket också senare i livet. Blir det inte klippt riktigt direkt, kan problemen kvarstå. Svamp är typiskt att få om tungbandet är kort.
    Bruk gärna din kanal för att belysa problemet om kort tungband och hur dålig den offentliga vården är på detta! Du kan för exempel läsa i gruppen på Facebook ”svensk stödgrupp för kort läpp- och tungband”. Tack och lycka till vidare med amningen 😀

    Svara
  • Jag ser bara fördelar med kastrering, så mycket bättre för alla inblandade av en massa olika anledningar. Kan bara rekommendera! Ju tidigare desto bättre för henne så boka in snarast möjligt efter löpet. Allt gott!!

    Svara
  • + 1 på den! Lyckligare hund dessutom som behåller barnasittnet (på ett bra sätt) längre 🙂

    Svara
  • Hej! Hade också problem med amningen. Var många gråtfyllda måltider. Innan jag fick första barnet hade jag tänkt att jag skulle testa amningen och gick det inte så
    Gick det inte. Men när jag väl var mitt uppe i det med sår på bröstvårtorna och smärtan från h*lvete så kunde jag inte ge upp. Inget hjälpte riktigt men hux flux efter 6 veckor så gick allt som på räls och dom onda dagarna var förbi. Tror bara att han blev lite större och tog ett större grepp. Hoppas på att du får det bra snart också! Med andra barnet nu kan det tilläggas att det var som en dröm. Som om bröstvårtorna var inkörda! Heja heja!

    Svara
  • Jag kände mig som en krigare efter min förlossning. Så himla häftig kroppen är!

    Svara
  • Hej Petra och Grattis till Harry!
    Min syster hade ”precis” samma problem som du och hon var ocksa sa forvanad att ingen pratar om hur svart och smartsam ammningen ar. Hon gav upp efter 3 manader och det gick bra det med 🙂

    Svara