Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar

12:28 | maj 23, 2020

Temamiddagar, Simple Feast, Tagga Adoore och Babylen hy!

Vi har haft olika temakvällar här hemma på Lorpans inrådan. I lördags blev jag och Harry inbjudna på italiensk afton. Till tonerna av Ennio Morricone smuttade jag på ett glas amarone som vi fått av Damon och Forni samtidigt som Markus gjorde minipizzor.

Jag och Harry hade helt missat dresscoden och dök upp till kvällens festligheter i underkläder. Så vi fick helt enkelt dra tillbaka in i garderoben och klä oss lite piffigare. Harry blev ett rådjur? Och bäddades ner med sin snuttefilt som vi sov med flera veckor innan han anlände så den ska dofta oss.

Sen blev det köttfärspizza toppat med banan och curry för hela slanten. Och en riktigt god vitlökssås – vitlök, creme fraiche, gräddfil, vitpeppar.

En dag vågade vi oss ut på en liten promenad i kvarteret. Nu har det äntligen börjat kännas lite bättre när jag går – så skönt. Men jag är långt ifrån hundra. Så tänker att jag traskar rumt så länge det känns bra. Insåg att vår vagn även är exemplarisk lastbil för paket från posten.

Burre är typ mellan två storlekar så antingen är det jävlig tight eller så är det lite stort, haha.

Man har ju ganska mycket tid för instagram och pinterest när man ammar loss, eftersom amningen såhär i början är ett heltidsjobb. Så när jag inte stirrar ut Harry och säger hur söt han är så pillar jag med telefonen eller kollar på en serie. I början ammar det ju ibland 40 minuter i ett sträck.

BLIR SÅ GLAD NÄR JAG FÅR UPP ALLA FINA BILDER PÅ ER IFÖRDA ADOORE! Åh, tagga loss – det finns inget som gör mig gladare än att se er i klänningarna, leva ert bästa liv.

Tycker de här bilderna som Nelly tog är så tjusiga! HUR SJUKT ATT ALLT REDAN TYP SÅLT SLUT PÅ NELLY? Wow! Det kommer dock fyllas på nu framöver. Det har verkligen börjat ta fart i andra länder vilket känns helt overkligt. Måste nypa mig i armen coolt. Minns när vi fick vår första leverans och hela Freddies kök och övervåning var fyllt med kartonger och jag, han och Uchenna stod och packade ihop ordrar på hans köksbord.

Så glad att jag får göra den här resan med en av mina bästa killkompisar. Vi kompletterar verkligen varandra och tillför två helt olika styrkor till bolaget.

Vi lyssnar ju alltid på er – och det är så många som hört av sig och frågat om vi inte kan ta in vår Napoli i grönt igen den här säsongen. Och för några månader sedan bestämde vi oss för att såklart vi ska! Så nu kommer den in i en sista limiterad upplaga i början i mitten på juni.

Som sagt fortsätt tagga så jag får se er i klänningarna! Ni förstår inte hur pirrig jag blir!

Vi bestämde oss för att testa Simple Feast i veckan!  Var så trött på hämtmat och vi kände att vi varken hade tid eller lust att laga värsta superrätten från scratch här hemma. Såg deras tjänst på Elsa Billgrens blogg för någon månad sen. TJÄNSTEN FÅR 10 AV 10.

ALLTSÅ DRA MIG BAKLÄNGES vad gott det var. Man får hem tre mål som man kan slänga ihop på en kvart. Allt är vego, ekologiskt och superfräscht!

Kan man få en bit av Harrys hy eller? Haha, blir typ avundsjuk på hans babylena nylle.

Nu kommer Forni och Damon förbi och hälsar på underverket! Så vi får helt enkelt fortsätta i eftermiddag förhoppningsvis! Tiden går så förbaskat snabbt!


23 kommentarer23 kommentarer om “Temamiddagar, Simple Feast, Tagga Adoore och Babylen hy!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Petra! Älskar alla era klänningar men svettas ihjäl av polyester på sommaren. Kan ni inte ta fram några i lite tjusig viskos (typ som Ganniklänningarna) eller annat naturmaterial? Då hade jag shoppat loss! <3

  Svara
 • +1!

  Svara
 • Ja!!! Älskar er design, men fixar inte heller plastkänslan. En blandning av bomull och silke skulle vara toppen och värt att betala mer för.

  Svara
 • Samma här! Bomull och viskos tack!

  Svara
 • Håller verkligen med! Hade lätt handlat några klänningar om det inte vore för materialet. Känns tråkigt att behöva betala så mycket för plast och sen är det svettigt också. Din design är superfin så det vore jättekul med nya, moderna material. 🙂

  Svara
 • Grattis till Harry!
  Kan du berätta hur du gör med ammning och dricka vin? Jag har en 11 veckors baby och är super sugen på ett glas men nojjig över att det blir alkohol i mjölken. Hur tänker du? Snälla tipsa om hur du gör!
  Tack för underbar blogg!

  Svara
 • Hej Hanna! Jag är inte Petra men jag är också mamma 😀 det är OK att dricka ett glas vin till middagen och amma. Mängden alkohol som går över i bröstmjölken är så liten att det inte skadar barnet. Så ett glas 2 ggr/v är Ok vad jag lärt mig!

  Svara
 • https://mama.nu/nyblivenmama/professorn-att-begransa-alkoholintaget-nar-du-ammar-ar-rent-pahitt/

  🙂

  Svara
 • Varför inte läsa myndighetsråd istället för en blogg? En googling bort kommer du till Livsmedelsverket https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/kostrad-och-matvanor/ammande?AspxAutoDetectCookieSupport=1

  Svara
 • På fler än ett tillförlitligt ställe kan man hitta information om att råden kring alkohol och amning är helt tagna ur luften (som skrämmande många andra pekpinnar som exempelvis ger till gravida gällande levnadsvanor).

  Tipsar om ”praktika för blivande föräldrar” som sätter bra ljus på det.

  Precis som mycket annat så ska nyblivna mammor tuktas och skrämmas in i något som inte ens stämmer.

  Svara
 • Tycker oxå klänningarna är helt fantastiska och älskar de olika mönsterna trots att jag normalt inte diggar mönstrade kläder och Petra är en mästare på att ta fram silhuetter som sitter som en smäck och framhäver det bästa, men instämmer i polyesterfrågan, hade lätt köpt fler om det inte vore för att det är syntet. Det blir dels varmt, men fallet på klänningarna hade varit ännu bättre i tex viskos el annat naturmaterial! Så pls, till nästa kollektion, överväg mer naturmaterial, numer finns ju massor med klimatsmarta OCH naturliga material.🌸

  Svara
 • Har du en tejpslinga i håret? 🤔

  Svara
 • Alltså så fint barn!!

  Svara
 • Petra har ju dock vinglas på många bilder så 2 ggr /v är väl överskridet redan.. varför inte hålla sig ifrån ens för sin nyfödda bebis…

  Svara
 • Alltså all forskning tyder på att alkohol inte ens nämnvärt övergår i bröstmjölk. Dels ska den processas av det egna blodet och innehållet i bröstmjölken blir då samma promille som mammans blod, sedan ska mjölken processas i bebisens omlopp så kan man ens hitta någon alkohol där må det ses som ett under.

  0,5 % säljs idag som alkoholfritt, har svårt att se att en mamma skulle dricka så att blodet skulle innehålla ens 0,5 promille (alltså inte %)

  Så backa på pekpinnarna tycker jag och låt alla mammor göra som de önskar!

  Svara
 • Håller helt med, finns inga studier som visar på negativa effekter av måttlig alkoholkonsumtion under amning (faktiskt inte under graviditet heller) och nån enstaka promille är ungefär vad vanlig läsk innehåller, så tröttsamt med negativa kommentarer som mest baseras på folks magkänsla…

  Svara
 • Intressant… läste runt och det verkar som att både fruktjuicer, mjölkprodukter och rågbröd naturligt kan ha högre koncentration alkohol än vad bröstmjölk har efter ett glas vin

  Svara
 • Helt riktigt och det finns inga restriktioner kring dessa produkter.

  Istället för att fokusera på amning och alkohol så kunde råden lägga lite tid på rekommendationer kring hög alkoholkonsumtion och hantering av barn. Alltså på vilket sätt en hög konsumtion utsätter barn för annan fara. Som beskriv i en artikel som hänvisats till här ovan i kommentarer så kan man läsa att det rent statistiskt är större risk att en partner dricker sig full och utsätter barnet eller mamman för fara än att mamman ska dricka sig så redlös att bröstmjölken ska innehålla alkohol. Kan ju vara värt att tänka på.

 • Du är verkligen jättevacker nu, strålar!

  Svara
 • Hej! Jag har läst din blogg till och från under åren. Tittade in för ett par månader sedan och såg att du var gravid, kul! Sedan kikade jag in igår och blev helt ärligt så oerhört glad för din skull! Grattis till bebisen och jag önskar all lycka, till dig och din familj. Dina inlägg är verkligen roliga re förlossning och amning. Fortsätt – underbart roligt!

  Svara
 • Vet att du är i bebisbubblan, men ett önskeinlägg från en som också är i bebisbubblan just nu. Om du kunde skriva lite om hur era nya ”rutiner” ser ut, på kvällarna, på nätterna?
  Kram

  Svara
 • Men gud så mysigt med all bebismys <3

  Svara
 • Problemet är inte att alkoholen går över i bröstmjölken. Problemet är ju själva drickandet i sig. Så värt att tänka och reflektera över Petra.

  Svara