Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:23 | maj 19, 2020

Hade aldrig i mina vildaste drömmar kunnat ana att jag och Dolly Parton skulle ha samma blygsamma hylla.

Men hallå mina vänner!

Nu är jag tillbaka, saknat bloggen mitt favorit krypin. Instagram i all ära – men här inne trivs jag absolut bäst. Ville bara djupdyka in och marinera mig i den berömda bebisbubblan. Kan inte minnas hur många år sedan det var som jag inte ens öppnade dator på över fem dagar. Det måste vara någon form av rekord. Började leta efter den imorse i lägenheten och insåg att det stod kvar i den svarta skinnväskan från kontoret i onsdags. Nu har jag precis matat Burre och placerat honom på Markus bröst i sängen. Man kan på riktigt steka ägg på Lorpans bröstkorg, Harry älskar att ligga där, det är som att gå på SPA och placera sig på en sådan där uppvärmd sten. Han kokar.

Harry har redan fått en triljard smeknamn av mig. Men det som verkligen satt sig är Burre. Eftersom han älskar att vara en liten inlindad burrito när han sover.

Okej, hur sjukt är det att jag har ett barn på sex dagar? Harry är så självklar, känns som han alltid varit en del av oss. Vi har bara myst hemma som när på två korta promenader och två återbesök på BB. Harry är ett ganska okomplicerad tillskott då hans favoritsysselsättningar under sin veckas tid i livet är att ÄTA (!), sova, kräkas och bajsa. Ibland drar han till med ett leende och spanar in omvärlden några minuter. Om han skriker så kan man räknar ner minuterna tills man har en spya i håret, en värmande bajs i blöjan eller en grymtande myrslok som letar efter ett bröst.

Det som varit absolut tuffast har varit amningen – och min stjärt.

Vi börjar prata om mina bröst eller egentligen förtjänar dessa tungviktare ett helt eget blogginlägg. Hade velat postat bilderna jag skickat till några tjejkompisar, så ni förstår, men de är för vulgära för att hamna på internet – men får försöka förklara den rådande Mount Everst situationen på min barm i målande ord.

Vi åkte hem så snabbt från BB, så det blev liksom fel när vi kom hem. Han åt helt fel vilket gjorde att mina bröstvårtor gick från mjuka som en bebisstjärt till ett vulkanutbrott. Nu har jag fått pli på det efter två återbesök hos barnmorskan, men de är som en gatuhund som äntligen fått nya ägare och rätt hem. De kommer ge med sig och läka, men de är lite omtumlade och det är en väg av rehabilitering tillbaka, haha. För skadan är ju redan gjord. Första två dagarna grät jag ibland högt av smärta. Det gjorde så ont. Det känns fortfarande som att någon sticker tusen nålar i bröstet när han ”dockar” i – men nu släpper det efter några minuter. Har varvat bedövningspads från Mom’s (eh, bästa köpet jag gjort, tömde apotekethyllan på dem) och värmekuddar.

Nu till storleken. Jag fattade att brösten skulle bli större, men hade aldrig i mina vildaste drömmar kunnat annat att jag och Dolly Parton skulle ha samma blygsamma hylla.

Det ser ut som jag glidit in till en plastikkirurg och kastat fram pengar:

”Ge mig största möjliga bröst – skit i kvalité och form. Ju större desto bättre”

Första dagarna producerade de så mycket mjölk att det till och med var svullet under armhålan. Hade jag hoppat jämfota hade säkert hela fastigheten skakat av svallvågorna. Det går två eller tre ”Harry huvuden” på ett bröst. Okej, haha jag tror att ni got the picture.

Ska vi snacka lite om min stjärt? Känner mig helt ocensurerad efter förlossningen. Alltså jag sprack inte i rumpan. Men han låg åt fel håll vilket gjorde att krystningsfasen tog så lång tid för vi försökte få till en naturlig vändning. Så låg i massa konstiga ställningar med rumpan i vädret för att han skulle spinna runt. Så Harry tryckte så förbannat mycket mot min gump, dessutom var han ju en bjässe. Så har gått runt på tårna här hemma pga svullnad, har knapprat ipren och alvedon. Men nu börjar det äntligen bli bättre och snart hoppas jag att min babianröv återgår till det normala, haha.

Åh, så kul att vara tillbaka här inne och få skriva av sig saknat det! Harry sover ju en hel del – så tänker att jag passar på att blogga då när jag hinner och orkar.

TACK FÖR ALLA FINA GRATULATIONER <3 Ni är bäst!

Jag och Harry, helt omtumlade. Äh, nu börjar jag gråta igen kan inte kolla på den här bilden utan att böla. Minns den här sekunden som om det vore nu. Alla känslor som bara rann över mig. En salig mix av total utmaning, exploderande lättnad och villkorslös kärlek. De här hormonerna är inte att leka med, haha.


50 kommentarer50 kommentarer om “Hade aldrig i mina vildaste drömmar kunnat ana att jag och Dolly Parton skulle ha samma blygsamma hylla.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ja gud, när det känns svullet upp i armhålorna är det värsta med amning, så obehagligt! Det kan bli så även senare om man inte ammar på lång tid. Grattis till Harry!

  Svara
 • Hej Petra! Massa grattis till er fina Harry!! Vi fick våran Ted samma dag som er ute i Danderyd! 😃 Själv har jag också exploderande bomber, blir helt chockerad när jag ser mig själv i spegeln!! Har köpt en elektrisk bröstpump som jag hoppas ska avlasta! 😉 Ska bli kul att följa er resa! Kram

  Svara
 • Använd inte pumpen, då producerar du bara ÄNNU mer mjölk o de blir en ond cirkel. Använd bara pump om du inte får fram mjölk eller om du ska bort!

  Svara
 • Neeeeej! Pumpa inte. Tuttarna kommer reglera produktionen efter bebisen behov och de lugnar sig snart.

  Svara
 • Hur lyckas man se så vacker ut på förlossningsbordet?! Min första bild efteråt är synen av ett lik (tappade mycket blod) som har påssjuka.

  Skönt att allt gått som det ska och amningen som sagt, den ger med sig men satan vad ont man kan ha första tiden.

  Svara
 • Hahah förlåt att jag skrattar men så rolig beskrivning att hur även jag såg ut efteråt. Dessutom med blodsprängda ögon 😅

  Svara
 • Det är bara att garva på! Om det gick skulle jag lägga ut bilden här så alla får skratta 🙂

  Svara
 • Grattis till er! Han är så fin! Så roligt att höra om din upplevelse av alltihopa. Jag känner igen både brösten och rump-problemet, själv sprack jag bara lite fram och hade knappt ont av det. Men fick världens hemorrojder, vet inte om det var det du menar att du fick, men här var det som stora legobitar där bak. Min värsta upplevelse någonsin. Mitt tips – xyloproct salva och bra kudde gärna donut-form att sitta på. Och prata om det med läkare om det inte ger sig. Allt är så nytt i början, men glöm inte att du är en fantastisk mamma!

  Svara
 • Du är en så självklar mamma! Grattis igen ♥️

  Svara
 • Vilket jobb du gjort! Mitt första barn var också gigantiskt. Fördelen är att det andra barnet mer eller mindre gled ut som en liten säl. Behövde knappt krysta och stutsade ut från BB. Två dagar senare var vi på dop och firmafest som om inget hänt 🙈 Trodde inte det var sant efter min första ganska traumatiska förlossning. Vilken kämpe du är. Du ska vara riktigt stolt över dig själv 💪 Som någon sa så köp xyloproct. Den är bedövande och gör så det läker fort. Om det inte läkt inom en månad så sök läkare direkt. Jag gick alldeles för länge helt i onödan pga kassa råd från bm. Men kämpa på, amningen blir snabbt mycket bättre men den var vidrig i början för mig med. Med andra barnet körde vi napp på BB så jag slapp de värsta såren. Då vistte jag att jag producerade mjölk som en ko. Ett tips till. Jag pumpade massor för att få bort det värsta. Det var ingen höjdare för fick bara ännu mer mjölk 😝🤦‍♀️

  Svara
 • Åh, jag kan knappt tänka på amning utan att det går kalla kårar genom min kropp 🙈 det är det i särklass mest smärtsamma jag varit med om! 🤦‍♀️

  De få veckor som jag ammade dottern tror jag hon drack lika mycket blod som mjölk. Sen sår, värk och mjölkstockning 😭 fy!

  Min svanskota fick en smäll under förlossningen så den var redigt öm 😂 förstår dig!

  Tur man faktiskt läker ganska snabbt! Kärnhagen kom hem från BB tänkte jag att det aldrig skulle gå vägen 😂 men det gör det!

  Lycka till med allt! 🥳

  Svara
 • Jag hade föresten också sjuka mängder mjölk! När jag gick upp på morgonen och skulle kissa så sprutade det mjölk ur brösten som om någon stuckit hål på två vattenballonger 😂😂 överallt var det mjölk! Ammade jag från ett bröst fick jag ha uppsamlare på det andra för det läckte som ett såll! 😂😂

  Svara
 • Åh stort grattis till er fina kille! Har aldrig kommenterat men känner att det är på sin plats då jag vet sååå väl vad du går igenom då jag har min snart tre månaders bebis i knät.. först och främst, första betongboobsen kommer lägga sig (även om de kommer vara större än normalt) kom-ihåg att det var som värst där du befinner dig nu när allt drog igång. När nipplarna sedan läkts ge dem ändå lite kärlek i form av en insmörjning varje dag typ morgon och kväll! Jag gjorde det inte vilket resulterade i små torrsprickor vilket blev en ingångsport för bakterier som till slut resulterade i en böld i bröstet, en upplevelse jag inte önskar min värsta fiende. Sist men inte minst… njuuuut! Kram kram

  Svara
 • Åh hade samma smärta med amingen med min första. Det går över!! Angående rumpan, kolla så att du inte har fått hemorojder eller en analfissur. Jag fick båda (!!) och det tog lpng tid innan jag fattade varför det gjorde så ont. Sheriprocts suppar hjälpte efter en dag. Hett tips😁

  Svara
 • Stort stort grattis!! Kan inte du skriva ett inlägg om hela förlossningen, vore så kul att läsa:)

  Svara
 • Vad är det för bedövningspads du skriver om? Kan du visa bild/länka? 🙂

  Svara
 • Jag vill också veta vad är för magiska pads?!

  Svara
 • Skulle tippa på att det är multi mam kompresser. Använde jag också, DRÖM!

  Svara
 • Googla multi-mam kompresser, lila vit förpackning och finns på nästan alla apotek skulle jag säga.

  Svara
 • Åh så mycket kärlek! Lycka till med det nya livet :))) Harry har kommit till en superfamilj!

  Svara
 • För såriga bröstvårtor vill jag slå ett slag för Medelas ”bröstskydd”. De är som en kupa man sätter på bröstet (med lufthål i). Då får bröstvårtorna lufta även om du har bh utanpå. Inget som ligger och skaver emot. Så skönt! Dessutom samlar dem upp eventuell läckande mjölk.

  Svara
 • Jag hade samma med vårt andra barn som råkade väga 4,6 kg. Jag hade så ont i rumpan tills jag köpte asollösning och xyloprocs (stavning) salva och suppar. Då försvann svullnaden på några dagar. Nu har jag bunkrat upp med dessa inför förlossningen sol sätta igång idag med barn nr 3 😊

  Svara
 • Amningsnapp räddade mig. Hade inte klarat mig utan det !😃

  Svara
 • Kök amningsnapp till brösten, finns på alla apotek, min räddaren i nöden i början! Alla har väldigt ont i rumpan efter, tråkigt att inget pratas om de, hade problem flera månader utan att jag sprack där, håll ut och köp alla möjliga salvor och hemorrojd krämer, tillslut hjälper det!

  Svara
 • Jag hade typ glömt hur ont i rumpan man hade😂

  Det hade verkligen INGEN sagt nått om!

  Svara
 • Grattis till er!!
  Minns den fruktansvärda smärtan med amningen (som man inte föreställt sig innan) och ja, knaprandet av Ipren o alvedon efteråt

  Hejja kvinnokroppen o alla fantastiska mammor

  Svara
 • Hej Petra!
  Stort grattis till lilla familjen! Vill passa på att tipsa alla ni nya mammor med mängder av mjölk att donera mjölk till Modersmjölkcentralen i Stockholm. Mjölken ges till barn som vårdas på neonatalavdelningarna där mammorna inte börjat producera mjölk eller tillräckligt med mjölk.
  Finns mer info på:
  https://www.sodersjukhuset.se/barn–ungdomar/avdelningar-och-mottagningar/modersmjolkcentralen/
  //Sofia

  Svara
 • Det där fenomenet med att få amningen att fungera i början, haha 🙂

  Svara
 • Älskar allt med din text! Ärligt, roligt och helt underbart. Känner igen det mesta! Kämpa på och jätte stort grattis fina ni 😘

  Svara
 • Fantastiskt! Stort Grattis till ”Burre”😀💜💙

  Svara
 • Grattis fina fina du! Och så fint och ärligt du skriver återigen! Vill höra ALLT om din bebis-tid! Och så fin han är<3 <3

  Svara
 • Haha, har ingen erfarenhet av barn eller barnafödslar och inget intresse av att någonsin få men detta inlägg var ändå hysteriskt underhållande att läsa 😀

  http://johannagrahn.se

  Svara
 • Hej Petra

  Grattis till er båda. Vilken liten skönhet!

  Och grattis till den nya jobbet! Mamma jobbet, värdens äldsta, svåraste, längsta och härligaste 🥰❤️.
  Sekunden när man blir mamma, glömmer man aldrig.

  Puss och kram
  Katti

  Svara
 • Grattis till er båda! Så kul att hänga med dig Petra ❤️ Harry har en fantastisk mamma!
  Kram

  Svara
 • Alltså haha i hear you med brösten. Jag gick fr b-kupa (innan grav c under grav) f+ med min första. Det gick OERHÖRT snabbt också, från att värkarna satte igån så kunde man typ se brösten växa?!?? Fick äggstockning osv. Mitt tips! Föööörsök att inte pumpa ur pga det är för mkt så lägger sig överproduktionen snabbare, så kanske du slipper gå runt som dolly i fyra månader (det gjorde nämligen jag första ggn). Du är grym! peace

  Svara
 • Den där bilden på slutet, så fin! <3

  Svara
 • Grattis!🥰

  Svara
 • Hej!
  Grattis till er!!!
  Vill rekommendera ”Mulit-gyn kompresser” som är guld värd för att lindra smärtan i rumpan efter förlossning. Salvan funkade inte för mig men däremot kompresserna.

  Svara
 • Alltså Petra jag har följt dig i så många år och aldrig kommenterat men de här var bland det bästa inlägg du skrivit. Jag och till och med min sambo bröt ihop fullständigt till ditt inlägg. Tårarna bara sprutade av igenkännande, humoristen och ändå allvaret. Jag förstår din smärta (varit precis där) ”det blir bättre” (även om de är de jobbigaste att höra när de gör ont). Min lille kallade vi muränan i början för han bara hög efter tutten så fort han fick chansen.😂

  Svara
 • Mot elden i rumpan rekommenderar jag kyla! Googla isbindor eller lägg någon sån där gelmask för ögonen som alla verkar ha i kylen mot den värsta elden. Jag ääääälskade det

  Svara
 • Ok, så trippelHarryshuvudsizeade bröst är kanske ”straffet” för att du hade/har typ noll vätska i kroppen av graviditeten😉 (hade typ huvudstora anklar, dvs de gick ihop med vaden typ) samt svullet face, och ja mest överallt faktiskt. Du däremot ligger där med Harry och alla känslor och ser fräsch ut..Men, vill ju veta hur det gick med vändningen…vände han sig till slut? Grattis igen till er fina lilla Burrito!💕

  Svara
 • Åh jag fick tårar i ögonen när jag såg din bild. Jag fick mitt första barn för snart 10 måbader sen (han går också under en del smeknamn som t.ex. Skurken, Måsen, Lullen, Tjifen osv.) och jag har blivit så galet blödig av ”första ögonblicket” bilder och historier. Födelsevideos på youtube har ersatt gulliga kattungar och hundvalpar när jag behöver grina nån kväll. För herregud vad magiskt det är att föda barn alltså eller i alla fall att få höra dem gny för första gången och se deras lilla förvirrade blick. Äh nu bölar jag igen… ville husom också säga: tack för en rolig text (med mycket igenkänning) om kroppen efter att man fött barn. Och jättegrattis till en välartad burrito!

  Svara
 • Bedövningspadsen är livet!! Smärtan i bröstvårtorna är hemsk! Men det blir bättre. Håll ut! Och grattis till underverket 🙂

  Svara
 • Jag säger bara ersättning! Du slipper all smärta och Marcus kan ta över tills du repat dig sen kan ni hjälpas åt. Jag har haft tur att båda mina barn tog flaska direkt. Mitt första barn ammade jag 1 vecka men gick med på att byta till flaska direkt. Brösten blev normala igen efter max fem dagar och smärtan försvann också!

  Svara
 • Åh får flashbacks till när jag födde min dotter för 17 år sedan ca.
  Tiden när man kommer hem och plötsligt är 3 magisk (trots bröstvårtor som blöder och gör ont – minns det än idag så då förstår man smärtan). Men den kommer aldrig igen så njut! (gör du ju redan såklart 🙂

  Och GRATTIS! Och att du ändå kan skriva så här roligt och målande är ju magiskt – en sann cool hjältinna!

  Svara
 • Du skriver så sjukt roligt!! Amningen i början är ju hemsk. Gjorde så ont att tårna krullade sig..
  Skönt att ni mår och att babianröven sakta men säkert återgår till det normala ha ha.

  Svara
 • Ville bara säga ett STORT grattis till er!!! Så roligt att följs dig och vet att lilla Harry är lyckligt lottat att ha en så cool morsa! ❤️🌞🥰

  Svara
 • MASSA grattis till er!!

  Svara
 • När mon son ammade gjorde det så ont och jag hade några plastsaker som skyddade bröstvårtorna

  Svara
 • Hahaha! Roligaste jag läst på länge! Känner verkligen igen mig. Mina bröst var fyrkantiga ett tag, värsta jag sett! Men de lugnade ned sig till slut som tur var. Grattis till lilla livet, han är skitsöt!

  Svara