window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:21 | maj 10, 2020

Ny belysning!

Ingen Harry igår heller. Idag har jag en ny mental teknik. Jag ska göra klart alla jobbsaker som hänger över mig, beta av hela to-do listan så att jag med hela min kropp känner mig redo och så ska jag vila. Haha, man har så mycket roliga hypoteser för sig när man är gravid. Liksom hittar på egna teorier för att ta sig framåt. Imorgon har jag faktiskt en hinnsvepning inplanerad hos min barnmorska, så vi får se kanske lyckas de sätta igång maskineriet. Igår masserade jag mina bröstvårtor i en kvart, tydligen är det något med det som ska få livmodern att dra ihop sig. The things you do. Jag mår ju ändå oförskämt bra – så egentligen är det ju ingen stress. Jag är bara så förbannat taggad på att få lära känna den lilla filuren som gömt sig därinne i 283 dagar.

Okej, nu slutar vi älta min jäkla graviditet. Ni måste ju vara så less på att höra om mitt evig tjat, haha.

Fick en lysande idé vi snackar om min nya lampa istället.

Som ni vet har jag ju en fäbless för belysning. Lever enligt motto: ”Man kan inte ha för många lampor”. Ju fler ljuskällor, desto mysigare. Och just i det här hörnet bredvid soffan fattades det en ljuspunkt ljus. Så där placerade jag ena piedestalen som jag köpte på Art n Deco – den andra får bo kvar på kontoret. Hela vardagsrummet har fått sig ett rejält ansiktslyft, speciellt på kvällen när den lilla keramiklampan ger det perfekta mysljuset. Jag har beställt en till lampa från Studio Laurin (som inväntar en ny skärm) som är aningen större som med största sannolikhet kommer få sno dennes plats.

Minns ni när man var yngre och var på dejt hos någon kille som hade en brutal taklampa utan dimmer? Med ett kallt vitt ljus som var lika mysigt som en operationssal.

Valde mellan den höga hatten. 

Och leo. Men landade tillslut i den höga hatten – men tänker att leo kan få bosätta sig någon annanstans.      

Gah, den är så fin! Annars ska jag spara den skärmen till mitt framtida landställe. Det är Markus värsta ord:

”Men jag ska spara den till vårt framtida hem eller framtida landställe – den kommer vara perfekt”

Haha, måste hitta ett eget lager någonstans där jag få samla på mina inredningsprylar, som jag vet kommer att få nytta längre fram i våra liv. Åh, mitt framtida landställe som jag dagdrömmer om varje dag.


13 kommentarer13 kommentarer om “Ny belysning!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Leo-lampan var en tiopoängare! Gör ju hela rummet! Den andra är ju snygg också, men utan det där lilla extra… Ha en skön söndag!

  Svara
 • Håller med! Skärmen med leopardmönster var snyggare och passade rummet mycket bättre 🙂

  Svara
 • Så fint! Undrar varifrån den fina senapsgula sammetsdynan/filten(?) kommer ifrån.
  Tack för en bra blogg!
  Mvh Johanna

  Svara
 • Från MeliMeli <3

  Svara
 • Vad är det för enorm mystisk badbomb ni har i soffan?

  Svara
 • Det är en kudde från Gotain ; )

  Svara
 • Haha, tänker på Marie i husdrömmar på sicilien 😂 som hade stora förråd med möbler och prylar till sina framtida Hus- projekt 😉

  Svara
 • Så vackert hem du har Petra! 😊 Själv har jag samma stil som går i rosa, lila och grå toner. Precis som du älskar jag personliga färgglada hem. Du ger mig inspiraton🤗❤️

  Svara
 • hej! vilken size har du realisation leopard-kjolen i? 🙂

  Svara
 • Hej Petra!
  Hoppas du har det skönt i vårsolen i väntans tider! Jag har följt dig i mååånga år och kom att tänka på dina tidigare inlägg om hur man kan klä sig för att framhäva sina kurvor.
  Jag har kurvor men jag har sååå lång överkropp så midjan tycks alltid bli vajsing på mig.. Hur klär man sig om man är en lång person (klassisk päron) med lång överkropp?

  Hälsningar
  Sabina

  Svara
 • Min förlossning satte igång när jag var ”klar” med allt och jag kört typ en timme ganska tuff gravidyoga. Kan vara värt att testa om du vill få igång det.

  Svara
 • Hej Petra! Bröstvårtsmassage funkar faktiskt för att få igång förlossningen men man måste vara ihärdig 😂. När jag gått en vecka över tiden med mitt andra barn och var desperat googlade jag loss hittade hur man ska göra i ett random kommentarsfält på en random blogg. Man ska massera en bröstvårta i 15 minuter, sedan tar man den andra i 15 minuter så håller man på så om vart annat i två timmar. Jag gjorde exakt ovan (satte på en netflixserie och åt choklad med handen som inte masserade bröstet), och efter cirka 1,30 började jag få kraftiga sammandragningar som sen gick över i värkar 😱! Haha så om du vill testa bröstmassagen igen var ihärdig. Fick även bekräftat när jag kom in på BB av barnmorskan att det är ett ”känner gammalt knep”. Hoppas han ploppar ut snart, gick själv över tiden och man blev ju lite lätt tokig. Kram Lisa

  Svara
 • När jag släppte allt jobb och gick på mammaledighet, då dagen efter var det precis som ”nu är mamma redo för mig!” Så kom vår son! Jag förstår att det är svårt som influenser att lägg jobb åt sidan, jobbet tar väl aldrig slut där. Men försök!!! Då kommer han!!
  Stor kram och lycka till!

  Svara