window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:22 | maj 4, 2020

En höggravids smaklökar!

Haha, undra hur många olika maträtter jag har på min skjorta? 

Igår drack jag den berömda förlossningsdrinken – med lite bubbel, mandelmjöl, aprikospuré och ricinolja. Det var inte så jag målat upp bilden av mitt första glas bubbel. Den mjöliga drycken resulterade inte i en förlossning, bara vidrig brutal ihållande mensvärk i två timmar. Den var inte för mig. Uppskattar mitt välmående så mycket idag, haha. Markus var så stressad här hemma och sprang fram och tillbaka med värmekudden medan jag låg i fosterställning. Usch, måste vara så jobbigt att vara kille när det kommer till barnafödande – alltså såklart jobbigare för oss damer som ska pressa ut ungen. Men det finns ju inget värre än att känna sig hjälplös när någon annan mår dåligt.

Mensvärk är verkligen inte min typ av smärta. Har 3 smärtor jag inte diggar, finns ju säkert en triljard pinor som jag inte genomlidit – men av de jag testat. Ett mensvärk, de andra två är epilera och vaxa benen. Måste ha löjligt mesiga hårsäckar. De små jävlarna klarar ingenting, ville skrikgråta när jag gjorde laser i armhållan. Däremot tänker jag att en värk är som en käftsmäll, inte en långsam plågan som igår. Utan mer ”PARALYSERANDE SMÄRTA” i 40 sekunder – och sedan avtar den. Lite som ett riktigt vidrigt intervallpass. Tror jag är bättre på det, hoppas det iallafall.

Herregud, nu är man gravid. Brukar inte skriva vad jag äter på det här sättet, men efter en liten summering i huvudet imorse insåg jag att helskotta vad höggravid jag är. Jag har inget stopp. Är konstant hungrig. Många sa till mig att det var svårt att äta i slutet, för det fanns så lite plats över i kistan. För mig är det tvärtom. Min magsäck är som en avgrund, det spelar ingen roll hur många cheesepuckar från donken du sular in. Det finns alltid plats för en till. Har aldrig varit med om liknande hunger. Är också bara sugen på riktigt fet mat, typ sunkig fet mat. Måste verkligen hålla fingrarna i styr för att inte klicka hem whopper meal varje dag från Burger King.

Mitt matintag igår:

Frukost: Gammeldags kokosboll och Frödinge ostkaka (hur gott är det att äta kallt ur kylen ba).

Lunch: En redig biff rydberg och creme brulée till efterrätt.

Mellanmål: Lantchips gräddfil med ranchdipp

Mellanmål 2: Delicatoboll

Middag: Kötttfärspizza med banan, curry och ananas i sängen. Toppat med två pizzasallader och vitlöksås. Livets pizza. Jag vet den låter så äcklig. Men jag lovar – ni kommer inte ångra er. Stod nämligen svinbakis en dag för flera år sedan inne på en pizzeria och valde mellan en köttfärspizza eller en banan och curry pizza. Varpå min kompis kommer med den briljanta idéen att jag bara skulle slå ihop festligheterna till en. Resten är historia.

Nu har jag iallafall bestämt mig för att njuta av sista tiden. Det blir inget mer hokuspokus för min del. Harry får komma ut när han är redo. Jag har en hinnsvepning bokad den 11:e – nästa måndag om han inte kikat fram innan dess.

Idag ska jag hänga med Angelica igen. Vi ska plåta alla flat images för Safira (alltså närbilder med bara smyckena). Sedan bär det av en sväng till kontoret för att få ut några bud från Adoore. Japp, vi kämpar på gänget! I eftermiddag ska jag börja dundra ut massa bilder från senaste dagarna som gått.


13 kommentarer



13 kommentarer om “En höggravids smaklökar!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Skrattade högt när jag läste detta, TACK för ett så ärligt inlägg!! Är höggravid själv och mitt intag igår bestod av liknande saker och jag skämdes över det. Så TACK!! No more ångest för det!!

    Svara
  • Förstår inte stressen bland alla bloggerskor att sätta igång sin egen förlossning? Lägg dig på soffan och klappa på magen, man saknar den så otroligt mycket sen även om man kanske inte var så pigg på att vara gravid 🙂 Ungen kommer när den kommer, sen är det väldigt synd att stockholm fortfarande får gå över tiden med 2 veckor, det är ändrat hos oss till 1 vecka. Jag var ute o åkte bil en heldag och var på flera fikor, så tittade lilltjejen ut några dagar tidigt men jag var ju helt slut pga hade inte ”vilat igenom latensfasen” eftersom jag förnekade förlossning och ville fika istället 😂 sätt dig i bilen och kör på grusväg!

    Svara
  • Jag är 39 och har således en hel del vänner som fått barn de senaste femton åren. Det enda de har gemensamt med sina graviditeter är att samtliga tipsat och trixat för att få ut bebisen de där sista dagarna för att slippa gå över tiden. Ingen av dem bloggar. Och inget av trixen verkar ha fungerat klockrent. Men det är väl inte konstigt att man längtar (alternativt tycker det är jobbigt, som min vän som kräktes dagligen hela vägen till förlossningen)?

    Svara
  • Bf 11 maj här… var på vad jag trodde var vanlig undersökning idag, slutade med hinnsvepning och nyheterna att jag är 4cm öppen utan att ha känt en endast värk eller knappt några sammandragningar. Hemskickad för att vila och vänta igång det. Suck!!!!!

    Svara
  • Men gud blev du hemskickad 4 cm öppen??

    Svara
  • Det är väl inget man kan göra utan att värkarbete kommit igång?

    Förstått det som att det är möjligt att vara några cm öppen under ganska lång tid 🙂

    Svara
  • Men alla har inte värkarbete! En kompis födde nästan i bilen fast hon bor 10 min från BB… och var det inte Alexandra Brings första som kom med buller och bång? Jaja, starkt jobbat mentalt att åka hem! Jag hade fått panik

    Svara
  • Men alltså hur vanligt är det? Utan någon aktivitet på CTG ens?

    I så fall ska man ju gå runt ganska länge och fundera på om man ska föda vilken sekund som helst?

  • Ja 🙁 Som kommentaren nedan skriver så var det pga inga värkar 🙁 de mätte med CTG men den registrerade inget värkarbete eller sammandragningar så det var raskt hemskick.

    Svara
  • Fördelen med värkar är just att de håller i sig en stund och mellan värkarna har man inte ont alls 🙂 i alla fall i inledningsskedet av förlossningen. Närmare slutet kommer de ju tätt och då känns det nästan som att det bara är värk på värk på värk. MEN du kommer fixa det 👍🙂

    Svara
  • Jag är i vecka 30 och kan tänka mig att börja ta alla drinkar som finns 😀 längtar så mycket efter min pojke så jag förstår att du längtar ännu mer nu när det är dags!
    Hoppas att Harry kommer snart <3

    Svara
  • Fast om värkarbetet inte fungerar optimalt kan det ju bli ganska konstiga värkar. Med min första höll jag på i 16h innan jag fick hjälp med sugklocka (kände mig dock inte trött och smärtan var helt ok med lustgas). Dock blir man jävligt stressad när man känner att värken avtar och börjar försvinna för att sen börja igen utan att någonsin slutat… Så jag hade normala värkar med paus, en del superlånga men inte så intensiva enligt kurvan och några sådana som började försvinna för att sen slå till igen med full kraft. Lärdom: Lita inte på kurvan och det andra säger. Känner du att det är en till på väg oavsett hur lång/kort tid det gått från förra börja med lustgasen på en gång. Jag tuppade typ av efter en av de långa men nu i efterhand är det ett av de roligaste minnena för jag kunde ju höra bm och min man diskutera om jag hörde nåt men jag kunde inte svara. Plus att allt var i eko. Så när jag sa att jag hör visst fortsatte mina ord 10 gånger till…

    Försök att gå in utan några förväntningar och lycka till!

    Svara
  • hahahah petra <3 otrolig meny dock!!

    Svara