window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar

08:54 | april 27, 2020

Date med Bob, Bergianska Trädgården, Saftig Kyckling och Syskon som växt upp!

Nu skakar vi fram lite mer bilder från dagarna som gått. Förra lördagen fick vi finbesök av Carro och Oskar som svängde förbi med sitt nykläckta underverk Bob. Så himla glad för vår innergård under dessa tider. Vi hängde prick hela dagen och eftersom vi är blodtörstande blivande föräldrar mjölkade vi dem på varenda detalj om förlossningen, för att få lite mer kött på benen. Drack vin (inte jag då) och beställde pizza.

Alltså hej söta lilla fantastiska du. Längtar tills jag får hålla om dig, krama om dina små händer och fötter.

I söndags var vi ute vid Bergianska Trädgården igen. Det ser nästan ut som en sagovärld nere vid vattenbrynet. Nu när körsbärsträden blommar och allt börjar bli grönt.

Mitt häng plus Malin.

Klämde min efterrätt (mandelmarängpaj) innan min ”lunch” bestående av pannkakor. Vet inte vad som hänt senaste månaden men jag har helt tappat det. Vill bara äta gottigottgott, haha.

På kvällen blev det dock något nyttigare. Alltså fått dille på den här saftiga kycklingrätten som egentligen helt är tack vare en magisk marinad som är SÅ ENKEL!

Gå in på Zeinas Kitchen och så följer ni hennes instruktioner på kycklingen till punkt och pricka – så blir den galet saftig. 

4 portioner
4 st kycklingfiléer
1 tsk dijonsenap
1 tsk timjan
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk svartpeppar
1 msk salladskrydda eller örtsalt
3 msk balsamvinäger
3 msk olivolja

Jag gör alltid en dubbelsats sås (såklart) och drar resten av marinaden på grönsaker jag har hemma. Men föredrar helt klart spetskål och broccoli.

Bli inte bländade av den här färgglada matbilden, haha. Låt er inte luras av de minst sagt urvattnade kulörerna, för det här mina vänner är ren och skär kärlek på ett fat. Sedan slevar ni på lätt creme fraiche chili paprika. Livets sås på burk. Har alltid några soliga burkar hemma i kylen. Den här såsen går nämligen att experimentera med i all oändlighet.

Vet ni hur soft det är att ha några saftiga kycklingfilér i kylen? Nä, men det är ju kalas så här i karantäntider så slänger du ihop en solig kycklingsallad eller pasta dagen efter ba. Toppen!

Har vilat en del och lunchat med Mira. Haha, har dock inte snusat jordskott, haha. Det är Markus.

En dag rev jag runt i garderoben för att hitta något som den här barbamamman kommer i. Listan med plagg som kaggen får plats i blir mindre och mindre för varje dag. Tillslut landade det i den här gamla favoriten från Adoore, den satt som en smäck ju. Tror den beiga i samma modell åker på idag. Om det är något jag älskar med våra plagg så är det att de har så bra passform. Dessutom känns de tidlösa och fungerar säsong efter säsong.

För mig handlar allt om passform. När man står och drar i sitt hår och gråter PGA KLÄDKRIS. Vill jag att man alltid ska känna att:

”Yes, drar på mig den här Adoore blåsan för den sitter så bra”.

Precis så känner jag med vår Parismodell. When in doubt – bär jag alltid vår parisklänning. Den fungerar lika bra till klackar som till sneakers. Till vardags som till fest. Finns faktiskt ingen annan klänning som jag känner mig vackrare i. Räknar ner dagarna tills magen är ett minne blott och jag får ha mig våra nya prints för våren.

Det här med klackar ner till stan var ett mindre bra beslut, haha. Men A-for effort. Det tyckte dock inte Lorpan som fick dra fram den här klumpen genom humlan.

Vi skulle fira min brorsa som fyllde 20 dagen till ära. Men först svängde vi förbi Soft Goat för att handla en zip-tröja till Lorpan och en present till Ludde.

Jag hade nämligen sett den här tunnstickade pikén på deras instagram (reklamlänk) som jag slog till på till Ludde fast med lång ärm. Hur snygg var den? Den var dock slut i M i butiken så tänkte klicka hem den till Lorpan idag på nätet. Han har på sig färgen taupe.

Grattis Babyn! Känns som det var igår du kissade mig ansiktet när jag bytte blöja på dig. Det skiljer 12 år mellan oss. Det är så kul att se Ludde växa upp!

De hade delat upp hela uteserveringen så man satt långt ifrån varandra mellan borden. Vi var dock nästan helt själva.

En riktig gravidbeställning. Raggmunk med fläsk och extra murkelsås vid sidan av, haha. Den här rätten kittlade det här preggots smaklökar.

Fler bilder från förgående soliga veckans stunder tar vi lite senare!


22 kommentarer



22 kommentarer om “Date med Bob, Bergianska Trädgården, Saftig Kyckling och Syskon som växt upp!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Oj, trodde man inte fick äta murklor som gravid?

    Svara
  • Man ska nog inte äta sådana i burk. Men servitören sa att dessa var plockade i uppsala och färska. Så tänkte jag kör! Tror inte en liten färsk murkla i slutet kan skada, men tror inte det är något man ska äta annars : )

    Svara
  • vart finns denna raggmunken ??! 😀

    Svara
  • Grodan!

    Svara
  • Er innergård är fasiken mer magisk än min altan haha, så lummigt och fint!

    http://johannagrahn.se

    Svara
  • Hej! Var är den fina kavajen ifrån?

    Svara
  • kavajen är en svensk designer Giorgi Rostiashviliki ; )

    Svara
  • Var är den snygga blå kavajen ifrån? Och skorna? 😀

    Svara
  • https://www.neous.co.uk/collections/all – skorna är härfriån! Och kavajen är en svensk designer Giorgi Rostiashviliki ; )

    Svara
  • Hahah alltså förlåt men på senaste har jag sett uttrycket ”jordsnurr” lite här och var och då det verkar användas istället för ett år? Men ett jordsnurr är ca 1 dygn! Fattar ju verkligen vad du menar men har nu sett det liiite för många gånger för att inte kommentera. Hahah bara jag som inte står ut med att det logiskt inte går ihop annars.

    Svara
  • Jag som fått det helt om bakfoten då, haha! Ändrat nu ; )

    Svara
  • Du har inte fel Petra 🙂 användes så i vår ungdom! Precis som Linda säger

    Svara
  • När jag växte upp, på 80-talet, användes det istället för år. Te.x. ’jag är en tjej på 14 jordsnurr’ om man skulle låta cool in en insändare till tidningen Frida, typ.;)

    Svara
  • Jo fast det man menar med uttrycket jordsnurr är ju inte att jorden snurrar kring sin egen axel (ett dygn) utan att jorden snurrar ett varv kring solen (ett år)… Jorden snurrar ju både runt sin egen axel och runt solen i en omloppsbana, det är så vi har både natt och dag och olika årstider. Så det uttrycket funkar.

    Svara
  • Hahah alltså förlåt men på senaste har jag sett uttrycket ”jordsnurr” lite här och var och då det verkar användas istället för ett år? Men ett jordsnurr är ca 1 dygn! Fattar ju verkligen vad du menar men har nu sett det liiite för många gånger för att inte kommentera. Hahah bara jag som inte står ut med att det logiskt inte går ihop annars.

    Svara
  • Petra – du ska få ett tips på min go-to pasta när jag har cravings efter tooo much.

    Tärna och stek spicy chorizo, ner med ganska grovhackad paprika (röd och gul), i med tre burkar av paprika/chili creme fraîche låt det koka upp och sedan ös på med cocktailtomater och tärnad fetaost.

    Ät med färsk linguine och sedan ät en hästportion <3<3<3<3

    Min kille blir alltid full i skratt när han kommer hem och möts av denna rätten och bara; JAAAHOPP så det är en sån dag i dag :):):)

    Svara
  • Gumman låter drömmigt! Ska kanske göra den redan ikväll ; ) Haha!

    Svara
  • Kan inte du sätta ihop ett inlägg med vår- och sommarkläder? Kan inte hitta en enda fin sommarklänning (utöver Adoore 😉 ) så tipsa gärna. Vill ha sommarklänningar som inte är så uppklädda, utan perfekta vardagsklänningar som även funkar på landet osv.

    Svara
  • Ni ser ut att ha haft det toppen! 🙂

    Men kan förstås inte låta bli att kommentera antalet kontakter ni haft. Rekommendationerna är just nu att träffa så få människor som möjligt, även om de är friska och man inte är en riskgrupp. Undvika kalas, dop, annat. För man vet ju inte när/om man blir sjuk och med ett hastigt insjuknade så är ju risken väldigt stor att man smittat de man träffat några timmar innan.

    Fira endast med de i sitt eget hushåll och hålla distans även utomhus. Två meter är längre än man tror.

    Ta hand om dig 🙂👍

    Svara
  • Jag måste också kommentera det här. Blir uppriktigt ledsen av att se hur vissa stora bloggare/influencers beter sig i dessa tider. Men det kanske handlar om att man inte har förstått rekommendationerna. Det är liksom inte ok att träffa tio olika personer på en helg även om man så skulle träffas en och en. Det handlar ju om att alla, på alla sätt, ska göra allt för att minska risken att vården blir överbelastad.
    Detta läste jag just innan helgen – ganska tydligt:
    ”Region Stockholms smittskyddsläkare Per Follin tycker att man inte ska träffa personer utanför hushållet. Middag med kompisar är ett nej.
    – Man är för sig själv, man träffar de som man till vardags brukar träffa, vi pratar om hushållskontakter, de kan man ju umgås med, men man ska inte bjuda hem till middagar. Det här inte är över, det här är en väldigt allvarlig situation och det förekommer väldigt många svårt sjuka. Jag önskar att man tar bättring och förstår allvaret i den här situationen”.

    Svara
  • Det är precis det jag menar. Det räcker inte att träffas utomhus eller på uteservering för att det ska vara lugnt. Det gäller liksom att inte träffas alls. Det är de rekommendationer som gäller nu – särskilt inför valborg som bör firas hemma med den/de man bor med.

    På en kompis jobb så är det fyra stycken som har smittat varandra, alla har varit hemma under tiden de upplevt att de varit sjuka. Ändå har de med största sannolikhet smittat varandra. Den som blev sjuk först fick feber på kvällen efter jobbat, en av hennes medelålders kollegor smittades och klarade sig inte, han dog, ingen riskgrupp. Det är så klart inte hennes fel och inget hon kunde göra något åt (jobbar på ett jobb där det inte går att jobba hemifrån) men det visar bara hur lätt det smittar även då man verkligenhåller sig hemma när man känner sig sjuk. Så alla har ansvar att minska sina kontakter så mycket som möjligt utöver det absolut nödvändigaste. Inte för att skydda sig själv nödvändigtvis med för att skydda andra.

    Önskar att alla ska vara rädda om sig 👍

    Svara
  • alltså raggmunken 😮😮😮 är inte alls gravid men VILL HAAAA

    Svara