window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:11 | april 25, 2020

När man rinner genom åren…

petratungarden mama-9

Amen, hur tjusigt blev inte det här? Wow, heja Mama! Och hela teamet bakom – Emily Dahl bakom linsen och Sara Biderman stod för styling. Sedan fick Emelie Dalén intervjun på papper. Tänk vad kul att ha när man blir äldre och är gammal och grå. Då ska jag minsann påminna mitt gudbarn Dante om hur fräsiga jag och hans mamma var. 

Eller om han gör något riktigt dumt i tonåren, då kan Forni ta ett djupt andetag, sluta ögonen och tänka på sin gulliga son i fiskarhatt och låta ilskan rinna av hennes axlar. För visst rycker det i smilbanden när man vilar ögonen på den lilla gröna människan i fiskarhatt.

petratungarden mama-10

Om det är någon som verkligen fått mig att bli taggad på förlossningen så är det Forni. Jag har sugit åt mig hennes tips som en svamp. Ett av de bästa tipsen kan ni läsa om i intervjun, men det handlar om att be barnmorskan hjälpa en krysta rätt.

Läs hela intervjun här! 

petratungarden mama-4

Ibland kan jag bli helt överrumplad av livet. När man rinner genom åren och tänker på allt vi upplevt – tillsammans.

Och mitt i alla minnen inser man att det viktigaste man har under sina ynka dagar på denna jord är någon man älskar och att uppleva hela härligheten med. Från galna efterfester som aldrig tog slut, till kvällarna i en hög framför Big Brother i Fornis soffa på Kronobergsgatan, till alla de hundratals promenaderna runt Kungsholmen ibland med tunga steg av ångest, ibland studsande fram peppade på livet. Familjemiddagar och dagsfester på Way out West hoppandes i ett moln av rök bubblandes av livets rus. Till att få hålla sin bästis barn, som är ens familj, i famnen för första gången.

Och snart går han på gymnasiet och flyttar hemifrån och går på efterfester som tar slut när solen går upp. Åh, nej nu blir jag helt blödig att tiden ska gå för fort. Vill trycka på paus.

petratungarden mama-2

Väx inte upp för fort lilleman. Längtar tills i sommar då jag ska ställa till med ett brakkalas på vårt hyrda landställe – oavsett om han vill eller inte.

petratungarden mama

Dante, det gulligaste vi har.


6 kommentarer



6 kommentarer om “När man rinner genom åren…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Barnbarn dante 😉 älskar gravidhjärnan!

    Svara
  • Haha, alltså förvirringen på mig just nu! Kan knappt säga mitt namn rätt.

    Svara
  • Haha, visste inte att Forni var din dotter o Dante barnbarn..

    Svara
  • Vart är ditt halsband med 4-5 platta pärlor ifrån? Jag älskar det! Måste ha ett likadant!!!!

    Svara
  • Dantes fiskehatt med regnbågar, var kan man hitta den??

    Svara
  • postpartum gördel,
    Jag fick tillstånd av min läkare att börja använda detta efter att jag blev fri från förlossningen eftersom det var en naturlig förlossning utan tårar. Jag började använda den 3 dagar PP under hela dagen (jag skulle ta av den här & där i några minuter) Jag använde den hela månaden efter och jag är inte säker på om det var denna eller min diet eller båda kombinerat men min livmodern började dra ihop sig ganska snabbt och jag märker att den krymper ner snabbt! Jag älskar att använda postpartum gördel, även nu när jag är 6 veckor PP bc känner jag att det hjälper med min hållning och begränsar min aptit eftersom det är ganska sammandragande. Det enda nackdelen är att jag inte rekommenderar att du bär denna postpartum gördel när du går ut eftersom den är ganska skrymmande och du kan definitivt säga att du har något under kläderna

    Svara