window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar

13:44 | april 16, 2020

Vad man kan göra under social distancing!

LAGA MAT

Oj oj oj, säger jag bara. Denna hummerpasta hade jag inte tackat nej till. Sandra Beijer går pedagogiskt igenom hur du får till denna lyxiga pastarätt som spontant känns lite svår att göra hemma själv. Men följer ni hennes recept steg för steg kan nog även den minst mästerkocken-kompatibla personen få till det.

LINGUINE ALL’ARAGOSTA á la Sandra Beijer

Du behöver för två personer:

En hummer
En schalottenlök
En vitlöksklyfta
En halv ask körsbärstomater
En liten näve persilja
En knapp deciliter vitt vin
Linguine för två

Min inre baktjej kommer verkligen ut i dessa tider, det kan ju även vara att jag är i vecka 37 och har aldrig varit mer sugen på att hiva i mig femitoelva kanelbullar om dagen. Hur som helst, så hade jag mer än gärna gett mig på denna syrliga citronmaräng av Sofia Wood, till eftermiddagsfikat som infaller varje dag här hemma nuförtiden.

SYRLIG CITRONMARÄNGPAJ á la Sofia Wood

Pajbotten
17 Digestivekex
120 g smör
2 krm flingsalt
1 krm äkta vaniljpulver

Citronkräm
5 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk ca 400 g
2 ekologiska citroner, zest och saft

Maräng
5 äggvitor
2 dl strösocker

Värm ugnen till 175°C. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare och ställ åt sidan. Smält smöret och låt bli ordentligt brynt, tänk på att smöret ska skumma ordentligt och få en tydlig nötig doft, men låt det inte brännas för den sakens skull. Vänd ner brynt smör, salt och vanilj i kexsmulorna och blanda väl.

Tippa ned kaksmulorna i en pajform med avtagbar kant eller vanlig springform om du inte har en klassisk pajform och tryck ut till en jämn botten med en liten kant runtom på ett par cm. Baka i ugnen i 10 minuter och ställ sedan åt sidan för att svalna. Sänk ugnstemperaturen till 150°C. Knäck och dela 5 ägg och ställ äggvitorna åt sidan för att göra marängen senare.

Potatistallrik

Potatistallriken från ovan á la Foodjunkie

Edita är ju queen av fräsch, hälsosam, vegetarisk men framför allt riktigt god mat! När inspirationen tryter i vardagen tycker jag att denna blogg är de mest klockrena att kika in på då det alltid finns nya spännande recept. De bästa är att man ofta kan kombinera hennes olika recept med varandra, så man kan skapa en stor buffé av göttigheter.

fina små potatisar
grek yoghurt
rödlök
salladslök
fetaost
citron
persilja
vitlök
olivolja
salt
svartpeppar

Börja dela små delikatess potatisar och lägg i ugn med olivolja och salt. Sen ska ni mixa en enkel persilja dressing/pesto på:

persilja
vitlök
olivolja
slat
svartpeppar

Riv lite citronskal, strimla rödlök och salladslök. Ta ett stort fat och bre ut turkisk yoghurt och ta citronskal lite fint över. Även din varma goda potatis, din smakrika pesto och rödlök. Släng på fetaost och sist men inte minst salladslöken!

Hela receptet hittar du här

TOMATTALLRIK á la Foodjunkie

Den här tomattallriken vill jag äta varje dag. Vill inte äta tomater på annat vis nu! Tack för den syrran hahah. Det här kan bli en paradrätt, en favoriträtt, en rätt som vi kan längta efter, som vi ofta kan göra och gärna bjuder på! Ni måste helt enkelt testa och se och hoppas ni kommer vilja göra detsamma. Det är nämligen så simpelt och det är så få ingredienser.

Du behöver:

kvisttomater, små typ romantica
grekyoghurt
olivolja
salt
svartpeppar

Sätt på ugnen på 200 grader. Ta en liten form och lägg dina tomater i med lite olivolja och salt. Ställ in tomtarna ca 20 minuter tills dom mjuknat. Ta ett fat och lägg grekyoghurt på, lägg på dina varma tomater, häll på olivolja, salt och svartpeppar. TAdaa!

Hittade detta recept inne hos Bisse som kör massa härliga recept på sin IGTV just nu. Allt hon lagar får det att vattnas i munnen – ska nog ge mig på denna i helgen!

Halloumi Tikka Masala á la Jenny Wallden Tillbehör med Nan-bröd och raita-sås

Masala
50 g smör
2 gula lökar, tunt skivade
5 klyfta vitlök, rivna
2 msk färsk ingefära, riven
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen gurkmeja
1 tsk malen koriander
2 tsk paprikapulver
2 tsk garam masala
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
3 dl vispgrädde
1 kruka färsk koriander, stjälkar grovt hackade och blad sparade till garnering
600 g halloumiost, skuren i stora tärningar
olja, till stekning
salt
peppar

DO IT YOURSELF

Jag vet inte hur många projekt det är som startas igång ute i stugorna just nu. Det känns som att alla målar och snickrar och fixar i hemmet mer än någonsin. Risken är ju att saker och ting blir stående halvklara när detta är över – men det är ju tanken som räknas eller hur? Nu är det ju faktiskt guldläge att måla det där skåpet som du stört dig på i ett decennium eller varför inte bygga ihop ditt eget elementskydd.

På Pinterest finns det en DIY-guide för  det mesta.

DIY enligt An Interior Affair

Själva konstruktionen för elementskyddet är superenkel. Trälister (antingen enkla eller lite mer utsmyckade som jag hade valt) som deras för att ge fina hörn och sen monteras ihop med hjälp av L-formade beslag. Ska ramen målas så måla den först, men vill du istället måla hela elementskyddet som jag har gjort i vårt sovrum, kan du måla hela samtidigt. Fäst rottingen med hjälp av en häftpistol med samma teknik som om man ska spänna ett tyg, börja på en häftklammer på en sida, sedan en klammer på motsatt sida och upprepa på de två resterande sidorna. Sen jobbar du dig runt ramen på samma sätt och försöker kontinuerligt spänna rottingen under tiden!

Det här lilla projektet kanske jag ska sätta tänderna i under helgen!

DIY elementskydd

MÅLA TAVLA

Något jag velat ta tag i en lång tid är att måla tavlor, finns ju faktiskt inget mer harmoniskt än att dra stora penseldrag på tom canvas. Jag tycker faktiskt om det väldigt mycket, men känner aldrig riktigt att jag hittar ro för det. Nu när jag tänkte på saken så är denna månad faktiskt deadline för att hinna måla i harmoni. Tror inte Harry är jättesugen på att mamma ska sitta och kladda på canvas -den lilla rackarna kommer nog snarare göra allt för att störa min inre ro, haha.

RENSA

På tal om oavslutade projekt, är inte städning en klassisk sådan sak som man påbörjar för att sedan inte avsluta? Jag är en mästare på att dra ut allt på golvet med den goda intentionen att färgkoordinera, vika och hänga upp allt som att det vore en lyxigare klädbutik. Slutresultatet blir oftast att det såg värre ut än när jag började och kläder trycks in där det får plats. Tills social distancing hände. Nu när jag har så lite att göra är det fasiken renare än någonsin här hemma. Har så mycket tid över att till och med städningen har blivit en hobby. Vem hade trott det?!

PROVA EN NY SMINKNING

Som ni vet är smink en stor hobby för mig och jag älskar att testa nya produkter på marknaden. Dock är jag sämre på att testa nya stilar i sminket. Färgglada skuggor, roliga läppstift och festliga glittersminkningar står på listan för saker jag vill prova. Ett vardagligt tips som Angelica har lärt mig och som jag har tjatat om ett tag nu är att använda tvål till ögonbrynen. Say what? Jo men ni hörde rätt. Köp en helt vanligt hård tvål, fukta ögonbrynsborsten och dra den fram och tillbaka några gånger på tvålen. Konsistensen ska vara geggig men absolut inte blöt. Dra sedan ögronbrynsborsten uppåt på ögonbrynen tills önskat resultat är uppnått!

Tycker ”The List” har en grym sammanfattning på vilka trender som råder i år samt hur du får till dom. Tycker alltid det är enklast att ge sig på en sminkning efter att ha sett det på video först.

ÅKA TILL LANDET

Det är nu det är läge att ta upp kontakten med den där gamla kompisen som var lite störig men oj så trevligt ni brukade ha på landstället om somrarna. Skämt o sido, men nu är det faktiskt guldläge för dem som har ett landställe i familjen eller i vänskapskretsen. Med ett sommarhalvår som förmodligen kommer att spenderas på hemmaplan är det ovärdeligt att ha ett litet torp och ett vattenhål att svalka sig i.

Är orimligt nöjd över att vi hyrt landstället på Ekerö i sommar! Undra om några gamla dagiskompisar kommer slå en pling? Haha!


4 kommentarer



4 kommentarer om “Vad man kan göra under social distancing!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Sandra Beijers pastor är alltid så välkomponerade, älskar!

    http://johannagrahn.se

    Svara
  • Hej Petra! Dina inlägg har så konstigt format, det är liksom inte mobilanpassat så man ser bara halva inlägg/bilder. Oftast går det att uppdatera sidan så att det funkar men nu verkar inte ens det fungera. Finns det nåt ni kan göra åt saken? Älskar att klicka in på din blogg, den är så inspirerande!! Kram!

    Svara
  • Hej,
    Ser också bara halva inlägget.

    Svara
  • Nu ska det vara fixat ; ) Det var något fel med youtube-filmen som var inklistrad ; )

    Kramar!

    Svara