Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | april 12, 2020

Sätt guldkant på hemmet.

Just nu spenderar man ju en hel del tid hemma, betydligt mer än vanligt – och jag har helt klart lagt en mindre förmögenhet på färska blommor. Blir verkligen genuint lycklig av en fin blombukett, haha. När jag blir äldre hade så jag gärna velat ha en liten blom/inredningsbutik/fik med en blandning av handplockat gammalt och nytt.

PETTYS BLOMSTERSKOLA – Några enkla tips för att få blommorna att leva sitt bästa tänkbara liv.

1. Fråga alltid om vad de ska vara för temperatur på vattnet.

2. Snitta om blommorna var tredje dag. Investera i en riktig ”snittare” från blombutiken, så du får långa bra snitt.

3. Byt vatten varannan dag helst.

4. Byt ut dödlast. Ofta kastar några svaga jävlar in handduken först, klipp ner dessa och sätt i en mindre vas. Och pimpa sedan buketten med några nyheter så den får nytt liv. Precis så gör jag om jag tex vill göra en stor sats skagen eller romsås. Investera i en lyxburk som du köper över disk, en ”billig” burk och addera till några av huvudkaraktärerna i såsen (räkor, citron, dill). Så får du en riktigt bra sats – som smakar som lyxvarianten till en snällare prislapp.

Jag var även förbi min lilla favorit inredningsbutik ByBinett som ligger ett stenkast från vår lägenhet och handlade nya ljus.

Jag älskar ju danska Ester och Eriks ljus, framförallt deras lackade variant. Men jag har även billigare alternativ som jag byter ut de finare ljusen mot en vanlig måndagskväll. De har riktigt fina smala ljus till Stoff ljusstaken. Tycker det är fint att blanda två nyanser som nästan går ton i ton.

Syren är ju så vackert, men har en kort livstid. Där ska vattnet nästan vara skållhett. Vill du få syrenen att blomma länge byt vattnet varje dag.

Vi har haft riktigt mysiga långsamma mornar senaste tiden. Pucken är ju Sveriges keligaste hund och hon älskar att mysa på morgonen. Finns inget bättre än när hon somnar och snarkar en i nacken.   

En kväll överraskade jag Lorpan med en lite bättre charkmiddag. Jag åt såklart inte köttet, men ost, kex och vindruvor. Mira hade budat över Odd Birds alkoholfria bubbel som jag hade lagt på kylning. Ett riktigt bra alkoholfritt tips, gillade att det inte var så sött utan mer friskt i smaken.

Var ute med Pucken på morgonen och handlade med mig frulle hem som jag dukade upp på innergården där solen gassade. Man får passa på och göra det mesta av de små ögonblicken.

Finner inga ord för hur mycket jag älskar vår innergård. Den blir verkligen en förlängning av lägenheten eftersom vi bor på bottenplan.

Den är så lummig och fin! Längtar tills allt börjar blomma och den är i sitt esse.

Hann även med en matjesilltallrik ute på Gamla Orangeriet. De har så många sittplatser som är utsprida både inne och ute med gott om space. Så ett hett tips är att ta en promenad i Haga och bänka er där för lunch eller fika.

HÖRNI SNART KOMMER MIN NYA KOLLEKTION FÖR SAFIRA!

Förra veckan fick jag massa mms på några av de färdiga samplesen som gått i produktion. Den är aningen försenad, men kommer dyka ner precis lagom till juni! Längtar! Motivet i korallrev i samma finish som förgående kollektions halsband och armband blev så bra.


7 kommentarer7 kommentarer om “Sätt guldkant på hemmet.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Bästa blomstertipsen, stort tack!

  http://johannagrahn.se

  Svara
 • Varifrån är Markus rutiga jacka? 🙂
  Såg även att din vän Ida hade en liknande på sig hemma hos er, vet du var hon köpt den? Letat överallt :/

  Svara
 • En kompis till honom glömde den här, haha. Står inget märke i den. Dock finns det liknande på Beyond Retro ; ) Så kika där! Kramar!

  Svara
 • Men ligger inte gamla orangeriet i Bergianska? Det är en bit från Haga om man inte tar sig över vattnet.

  Svara
 • Aha, min kompis sa att det var perfekt promenad från Haga, haha. Kanske kan ändra det i texten då, haha 😉

  Svara
 • Hej Petra! Var kommer de blå kaffekopparna ifrån? Så fina!! 🙂

  Svara
 • Kan alla som bor i huset nyttja innergården eller är det er egna som tillhör lägenheten? Har funderat på detta ett tag så nu måste jag fråga haha!

  Svara