window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:10 | april 8, 2020

Gröna fingrar, Frisörtid, Loppisutflykt och Svinenkelt smarrigt recept!

I tisdags tog jag och Bosse en långprommis bort till Norrmälarstrand. Puck hade nämligen frisörtid på Epic Dog Salong. Så medan Pucken blev piffad till tänderna så åt jag, August och Carro lunch i solen på Petite France.

Vi åt en rimmad lax med dillstuvad potatis och avslutade med efterrätt. Herregud, de har slunkit ner en del av det sistnämnda senaste tiden. Aldrig varit en dessert person men nu efter den här graviditeten skulle jag kunna sitta i juryn för Dessertmästarna, haha.

Alltså Pucks efterbild från salongen, dör! Haha, så söt.

På vägen hem sprang vi in i Bob i parken. Eller okej ringde Carro och frågade om hon var hemma och kunde hålla upp Bob i fönstret men så råkade hon vara i parken bredvid så vi höll avstånd men fick ändå en glimt av guldklimpen. Kan inte fatta att Bob legat i hennes mage och ruvat i nio månader. Hon födde dagen efter sin BF.

Hon har hetsat mig att jag måste dricka hennes daddelsmoothie som hon började med i vecka 37. Mirakelreceptet för att föda på dagen d.

”En om dagen är bra för Harry i magen” 

Släng i detta i en mixer:

8 urkärnade dadlar
1 dl mandelmjölk
2 dl vanlig mjölk
1 tsk nutella
1 tsk jordnötssmör
5 isbitar

På fredag går jag in i vecka 37 så då är det fritt fram med dadlarna.

På vägen hem var Lorpan tvungen att hämta mig halvvägs då mina ljumskar återigen var ON FIRE. Jävla foglossningsjävel. Vi åkte ut till Plantagen och köpte rosor till våra nya krukor som vi fick av vår granne när hon flyttade. Som nu står utanför våra fönster vid vardagsrummet.

Tydligen är min man ett riktigt planteringsproffs. Haha, blev riktigt impad på Plantagen när han slängde ur sig olika begrepp som lecakulor och planteringsduk.

Aldrig varit så nöjd över att bänka mig raklång i soffan.

Igår var det ett nytt äventyr på schemat! Jajamän, det bar av till Södertälje för att hälsa på Angelica och spana in två loppisar.

Snacka om att det är andra prislappar där än i Stockholm. Jag gjorde så många tjusiga fynd. Aningen avis på Sara som la vantarna på den där tjusiga tekannan för en femtiolapp.

Ni ska få se bättre bilder på alla fynd. Men riktigt nöjd men första skörden.

”Min mamma är stylist” – lyllos dig Bons! Haha, det kommer inte finnas många barnbilder på dig som man skrattar gott åt.

Precis som min mamma, HAHA! Alltså ärligt mamma. Jag har alltså sarong, platåskor och typ en teddytröja med universums snabbaste glajjor.

Någon form av dagisfoto och mamma har kittat mig med (iof trendig färg) av bilden att döma aningen för stort mjukiskit. Alla andra har någon tjusig klänning, men jag fick jerseykittet i XL.

Maskerad. Dessutom min födelsedag eftersom vi står på trappan upp till vårt hus. Alla är gulliga prinsessor och jag är ”Clownen Det”.

Okej, åter till nutid. Efter våra två stopp svängde vi förbi Angelica för fika och lunch. Älskar hennes enorma skåp som hon fyndat på loppis och målat om.

Gah, hur fint ä detta? GE MIG ETT LANDSTÄLLE NU så jag kan ha massa skåp, haha.

Paparazzi Tungården gick loss i huset. Ta en noga blick för om en månad börjar deras renovering och utbyggnad.

Älskar deras lantliga stil – det blir så ombonat och mysigt.

Därefter blev det fika. Haha, vi var så sötsugna när vi klev innanför dörren så vi grundade med fika innan lunchen.

Blev kär i de här kopparna som Angelica lovat att ta mig till i nästa vecka. Någon mysig liten keramikbutik som ligger ett stenkast från henne.

Sen var det dags för en riktig panglurre. Ska kopiera det här receptet rakt av och göra typ varje dag? Angelica hade snott det från Foodjunkie (Edita).

SÅ ENKELT – Så här skriver Edita:

Gör så här:

Sätt på ugnen på 220grader.

Ta vilken kål du vill, vit/röd eller spetskål.

Skär upp den i skivor som ni ser på bilderna. Strimla lite olivolja på och salta. Ha på lite pinjenötter och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Jag älskar dom lite smått brända/krispiga kanterna som blir. 

(Under tiden kan ju mixa olivolja, salt, liten vitlöksklyfta, pressad citron och färsk persilja till en dressing. Ta ut dom när du tycker dom fått en fin färg och ha sedan på russin och din goda nyttiga dressing.)

Angelica kastade på lite färdig pesto sista fem minuterna i ugnen.

Hon gjorde en panna med fetaost, tomater, olivolja, vitlök som bara fick gosa till sig lika länge i ugnen. Toppa med lite basilika. KLART! Köp ett riktigt gott bröd som du kan dubbeldippa ner i grytan ba.

När jag kom hem vid halv sex hittade jag Lorpan och Pucken i soffan. Det där babynestet verkar hela familjen älska, haha.

Imorse hittade jag nämligen Pucken återigen nerbäddad i korgen från Liewood.


22 kommentarer



22 kommentarer om “Gröna fingrar, Frisörtid, Loppisutflykt och Svinenkelt smarrigt recept!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Gose-Pucken, så rackarns söt!!

    Svara
  • Gör ett kort besök i mitt blogg för att få några tips om hur du klassisk kan hantera ett argument.

    https://www.devote.se/Dagensdamer/hur-man-stannar-klassisk-i-en-argument-utan-att-bli-arg-31343785

    xoxo Dagens Damer

    Svara
  • Önskeinlägg: goda alkoholfria drinkar/drycker. Är preggo och har blivit otroligt vinsugen sen vårsolen tittade fram, måste hitta substitut nu!

    Svara
  • LEMONAD DRINKAR med mynta! Kan göra ett inlägg till dig <3

    Svara
  • Blev så kär i skåpen, så himla fint med lite annorlunda färger på i övrigt klassiska skåp <3

    http://johannagrahn.se

    Svara
  • Eller hur de är helt magiska!

    Svara
  • Kommer gärna och dricker daddelsmoothien ändå 🤣🙋🏼‍♀️ Fy fan va gott!!!

    Svara
  • Haggan du är alltid välkommen!

    Svara
  • Släng i lite kakao i smoothien också. Och lite mer än bara en tesked jordnötssmör – succé!

    Svara
  • Ska testa ; )

    Svara
  • Dör av skratt åt när du är clownen i Det!! Så himla roligt 😁😁

    Svara
  • Haha ”snygg” outift.

    Svara
  • Vet inte hur det gått med din graviditetsdiabetes men ha i åtanke att dadlar är sött… Om du ff har det slurpar bebisen i sig det socker du inte kan ta upp vilket blir jobbigt så klart men även gör att den lägger på sig extra. Min första vägde nästan 4,8kg så även om det blir en stor bebis kommer det gå bra. Lycka till!

    Svara
  • Mina värden hade sjunkit sist så det var ju bra ; ) Däremot vill man ju pressa ut lite som möjligt mellan benen. Så ska tänka på det.

    Svara
  • Vad heter loppisen? 😍😍

    Svara
  • Åh, måste fråga Aneglica följde bara efter henne med bilen men den ligger i Södertälje : )

    Svara
  • Jag vill också veta🙋🏽‍♀️

    Svara
  • Det är Second Hand Till Hjälp, i Moraberg 🙂

    Svara
  • Underbara Petra, nu har jag läst och framför allt tittat på bilderna från din stylist-mamma till babynest och skrattat så tårarna rinner! Tack för en härlig start på min dag!

    Svara
  • Åh, men vad glad jag blir! Vilka peppiga ord! Vad härligt att man kan bidra till ett leende i dessa tider ; )

    Svara
  • Hahaha dadlarna, har sån hatkärlek till det nu efter att ha ätit 6-8 per dag där i slutet av graviditeten.. Men hon kom en vecka innan BF så det var värt dadlarna 😂

    Svara
  • Okej, jäklar ska dadla loss nu kommande veckorna! Nu händer det Harry!

    Svara