window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:00 | april 6, 2020

Snurry levererar!

Imorse vid 08.00 hade jag tid hos barnmorskan – och först var det lite svårt att avgöra om det var så att Harry hade snurrat, för han låg lite konstigt. Så jag fick göra ett extra ultraljud – och YES! Harry eller Snurry som han numera kallas levererade och hade placerat sig med huvudet neråt. Hurra, så skönt. Jag vaknade nämligen flera gånger inatt av att det gjorde ont neråt fiffi och vid ljumsken, så han kanske djupdök under småtimmarna. Tydligen såg man även hans barr i kistan, små ”taggar” som gynekologen beskrev det. Undra om det är Lorpans lockar som redan gjort entré. Trodde Harpan skulle komma ut flinis, men så blir det då bevisligen inte.

Man undrar så mycket! Både jag och Markus har gröna ögon, men hela min familj har riktigt mörkbruna, förutom mamma som har blåa. Så det lutar ju åt gröna, men samtidigt fick ju jag gröna utan att någon hade det. Genetikens lotteri, så länge han är frisk är jag överlycklig. Men man är ju ändå nyfiken.

Den här veckan är det stora uppstyrningsveckan. Det ska målas om i badrummet (äntligen!), hyllan ska förhoppningsvis monteras i sovrummet (vill bara ha upp den så jag kan börja lägga in Harrys saker som för tillfället ligger på golvet) och vi ska gå en solig onlinekurs för förlossningen. Håller även tummarna för att vagnen, babyskyddet och dylikt dyker upp innan veckans slut. Det har varit lite förseningar med leveranserna i och med corona.

Sedan blir det en annorlunda påsk eller vem försöker jag lura vi brukar knappt fira påsk i min familj. Firar ni påsk?

Jag älskar ju traditioner och firande så tänker att jag ska börja införa det nu när vi blir en familj. Vill verkligen börja piffa på innergården så man kanske kan ha en solig påsklunch utomhus och sedan blir det kanske en sväng ut till Linn och Mattias landställe. Vi får ta det som det kommer. Vår innergård är ju verkligen magi eftersom den ligger helt i lä och nästan förvandlas till en gryta, och har sol från tio till fem. Tänker att jag kommer spendera en hel del tid där när Harry är nykläckt så kul att göra iordning den innan det smäller.

Det kanske kan bli en rolig vlogg? När jag styr upp innergården? Så svårt att komma på roligt vlogg material? Vad vill ni mer se? Vi har ju iof inte gjort en riktig house tour än så det vore ju på sin plats!


21 kommentarer



21 kommentarer om “Snurry levererar!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Vad härligt att han lagt sig till rätta!
    Har BF två veckor efter er och undrar om du skulle vilja tipsa om onlinekurserna ni ska köra? ❣️

    Svara
  • Eller hur! Heja Harry!

    @Instamorsorna kommer köra en livekurs nu på skärtorsdagen ; ) Sedan har Karoinska lagt upp en profylaxkurs som min barnmorska tipsade om.

    Svara
  • På fredag tror jag det var instamorskorna skulle köra om de inte ändrat! Asabea har lagt upp en på youtube också! Heja alla oss!

    Svara
  • postpartum gordel,
    Ik kreeg toestemming van mijn arts om dit te gaan gebruiken nadat ik was vrijgelaten van de bevalling, omdat het een natuurlijke bevalling was zonder tranen. Ik begon het de hele dag 3 dagen PP te gebruiken (ik zou het hier en daar een paar minuten uittrekken) Ik gebruikte het de hele maand erna en ik weet niet zeker of het dit was of mijn dieet of beide gecombineerd, maar mijn baarmoeder begon vrij snel samen te trekken en ik merk dat het snel krimpt! Ik ben dol op het gebruik van postpartumgordel, zelfs nu ik 6 weken PP ben, heb ik het gevoel dat het mijn houding helpt en mijn eetlust beperkt, omdat het behoorlijk beperkend is. Het enige nadeel is dat ik niet aanraad om deze postpartumgordel te dragen als je uitgaat, omdat hij behoorlijk omvangrijk is en je zeker kunt zien dat je iets onder je kleding hebt

    Svara
  • Så skönt!
    Hört att det kan vara lite meckigt med vändningsförsök så toppen han kommit på bättre tankar själv 😉😉

    Svara
  • Eller hur, man blir ju stolt : )

    Svara
  • Älskar påsk, dekorerar riset, lite påskpynt och sedan påskmiddag med alla man älskar 😀
    Mer påsktraditioner tycker jag.

    http://johannagrahn.se

    Svara
  • Japp, jag är så pepp! Får helt klart bli en ny tradition!

    Svara
  • Du ser så härligt lycklig ut och du har så många fina bilder att se tillbaka på.
    En riktigt kul grej att fota är måttet runt magen. Lägg ett måttband runt magen och dokumentera 🙂 Jag hade 109 cm runt två dagar innan lillemannen kom. Oroligt kul att ha, då min sista graviditet var 2004, långt innan selfiens självklarhet.
    Lycka till med förlossning och motherhood.

    Svara
  • Amen, tack för tipset ; ) Vad spännande – det ska jag göra! Kramar!

    Svara
  • Vilken färg blev det tillslut i badrummet, vad heter den? Även nyfiken på vilken färg ni valde till ert nya kontor.

    Är inne på liknande färger fast till sovrummet, blir att testa en och annan färg här med! 😉

    Svara
  • Till kontoret valde vi Jotun Exhale och till badrummet valde vi en som heter Salvia, fast en liten egen kombo, ska posta den imorgon när de börjar måla.

    Kramar!

    Svara
  • Hej Petra!
    Brukar inte kommentera men nu kände jag ”näe jäklar, nu måste jag”. Ville mest kika in och skicka massor av pepp till dig! Har följt dig sedan Shecity tiden, du har alltid inspirerat klädmässigt(och gör fortfarande!) men framförallt med ditt positiva tänk och din positiva energi du förmedlar via bloggen.
    Så himla kul att ha följt dig så länge och kommer bli så spännande att få följa dig/er och ytterligare en familjemedlem framöver. Du strålar!
    Massa kramar till dig/er och stort lycka till!!
    /Frida

    Svara
  • Åh, vad glad jag blir! Då har du ”känt” mig längre än mina flesta kompisar, så coolt ju ; ) Haha, måste typ styra upp en stor fest eller aw så jag får träffa alla som läser bloggen.

    Vilka peppiga ord det värmde det här preggot på morgonkvisten! Vad glad jag blri att du tog dig tiden att skriva!

    Massa kramar och pussar,

    Petra

    Svara
  • Så otroligt spännande med genetiken tycker jag oxå. Älskar när det kommer ut en miniparent, en del får ju kopior av ngn av föräldrarna, medans andra får en sån mix att man knappt kan se att ungen är deras. Knäppt och konstigt är det, skall bli så spännande att se lille Harry. Får han Markus lockar och sin mammas goda humör kommer han ju helt vattentätt ta världen med storm(vilket han ju såklart kommer göra oavsett❤)

    Svara
  • JA JAG ÄR SÅ TAGGAD! VAD ÄR DET SOM LURAR DÄR INNE???

    Amen gulle dig! Markus barr håller man ju verkligen tummarna för, mitt är inte att hänga i granen, haha.

    Svara
  • Jag har alltid hört att det inte ska gå att få gröna ögon om föräldrarna har blå och bruna ögon! Här kan man se hur stor chans det är för olika färger, verkar luta mot gröna för lilla Harry 😍https://www.google.com/search?q=hur+får+man+gröna+ögon&oq=hur+får+man+gröna&aqs=chrome.1.69i57j0l3.6595j0j4&client=ms-android-samsung-gs-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgdii=-oQwFBglaIa7MM:&imgrc=1dWXgqGMZQSH3M:

    Svara
  • Så spännande! ☺️ Kommer Harry ha gudföräldar?
    Kram

    Svara
  • JA! Jag tror det! Jag och Markus tänkte ta en middag om det i veckan : )

    Svara
  • En helt vanlig dag med dig är ofta bästa vloggen!

    Svara
  • Okej, nu jävlar kör vi!

    Svara