window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:02 | april 3, 2020

VECKA 36: Tänk om någon skulle stoppa in en 3 kilos extra bred falukorv i en plastpåse fylld med vatten i er mage.

Nej, men dra mig baklänges nu är det så nära att det bränns. Åh, jag och Markus FaceTimade länge med Carro (min BFF), Bob och Oscar igår från BB Stockholm. NU ÄR BOB UTE, han kom på samma dag som min mamma sattes till världen – och allt hade gått bra. Han är helt perfekt, en stor plutig mun fyllde hela Iphone XS Max skärmen och fick mig att glömma allt som heter corona för en timme. Carro fick mig att bli så peppad på förlossningen. Hon sa att det var det ballaste hon varit med om.

Vilket även gjorde att Harrys ankomst kändes ännu närmre. Wow, det är verkligen en unge därinne som kommer ut? Det är inte bara en uppsvälld mage och gaser, haha.

Gud, tänk om han kommer tidigt? Han kan ju komma nu när som helst. Helt ställt in mig på 7:e maj då han är beräknad. Men om han är de minsta lik mig när det kommer till otålighet, så skulle det mycket väl vara möjligt att han tar en genväg ut några veckor tidigare. Han kanske är trött på sin lilla grotta – och känner sig redo att ta sig an världen!

Kanske borde börja packa den där berömda förlossningsväskan? Haha, mina priosaker är: cola light, snacks, sköna kläder till hela familjen, högtalare etc.

På måndag morgon ska jag till barnmorskan. Håller alla tummar och tår för att Harry dundrar ett riktigt bra störtdyk neråt i helgen. Har hört att det där vändningsförsöket är allt annat än behagligt.

Sjukt att Harpan snart är en halv meter i kistan. Tänk om någon skulle stoppa in en 3 kilos extra bred falukorv i en plastpåse fyll med vatten i er mage. Där befinner jag mig nu. Och från och med nu är det bara som att någon pumpar in steroider så att den här falukorven ska räcka till hela tjocka släkten. För i slutet för barnet handlar det bara om att lägga på sig fett, som en bodybuilder i starten inför uppladdningen av en tävling. Harry bulkar nu. Det är som att han går in i december månad och bara minglar runt på alla tillställningar och julbord han kommer över. Han spelar in uppföljaren till Super Size Me.

Det står att man ska försöka lära sig barnets rörelsemönster. Likt en aerobicsinstruktör på SATS som ber en memorera en dans. Harry verkar dock inte ha något mönster. Han verkar göra lite som han känner för just för dagen. Ibland är han pigg, ibland är det netflix and chill för hela slanten. Något han verkar gilla är att skaka på rumpan till läskande bubblor. Vet inte om han låtsas att han står på Kallis på Gotland i ett skumpakrig? Haha, skoja! Men skämtosido varje gång jag slurpar i mig en cola light känner jag hur han vibrerar och taggar igång.

Hörni, KIKA IN HÄR VID 10.00 – FÖR DÅ HAR JAG VÄRLDENS BÄSTA TÄVLING TILL ER! 

Klänning Rodebjer, Kavaj Asos (liknande på Nelly), Smycken Safira, Väska Fendi, Pumps Flattered, Solglasögon Rayban.


17 kommentarer



17 kommentarer om “VECKA 36: Tänk om någon skulle stoppa in en 3 kilos extra bred falukorv i en plastpåse fylld med vatten i er mage.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Visst kan han bestämma sig för att titta ut tidigare 🙂 det gjorde vår son, två månader tidigare till och med. Ingen bb-väska packad what so ever men allt sånt löser sig ändå <3. Och det där med förlossning, det är verkligen det häftigaste som finns. Sen vägde vår plutt 1700 gram och var 41 cm lång, så jag vet inte om jag (på smärtskalan) kan jämföra mig med att föda ut en fullgången bebis 😅

    Svara
  • Oj, det måste varit sådan chock! Men vad skönt att allt gick bra!

    Okej, super tack för peppiga ord! Nej, men jag håller med tror inte man behöver så jäkla mycket saker i slutändan.

    Kramar!

    Svara
  • ceinture post-partum,
    J’ai été autorisé par mon médecin à commencer à l’utiliser après avoir été libéré de l’accouchement car il s’agissait d’un accouchement naturel sans larmes. J’ai commencé à l’utiliser 3 jours PP tout au long de la journée (je l’enlevais ici et là pendant quelques minutes) Je l’ai utilisé tout le mois après et je ne sais pas si c’était ça ou mon régime ou les deux combinés mais mon l’utérus a commencé à se contracter assez rapidement et je remarque qu’il rétrécit rapidement ! J’adore utiliser la ceinture post-partum, même maintenant que j’ai 6 semaines PP bc, j’ai l’impression que cela aide ma posture et limite mon appétit car c’est assez contraignant. Le seul inconvénient est que je ne recommande pas de porter cette ceinture post-partum lorsque vous sortez car elle est assez volumineuse et vous pouvez certainement dire que vous avez quelque chose sous vos vêtements.

    Svara
  • Hade som du ställt in mig på vårt bf 15 april, han kikade dock ut den 21 mars i v.36+2.
    Sambon med feber och därav besöksförbud på förlossning och bb och ingen väska packad med vatten som bara rann i hela badrummet.
    Paniken!
    Sambon lyckades få ihop en väska och 7 timmar senare hade jag klämt ut honom på egen hand medan sambon inte ens visste att jag hade hunnit få ont.
    (Åkte in för vattenavgång).
    Just då hann vi inte tänka men chocken nu i efterhand alltså 😅

    Svara
  • OMG!!!! Fan vad cool du är! Och GRATTIS!!!!! Fan, vad skönt att det gick bra!

    Haha, förstår att det måste vara årets chock nu! Kramar!

    Svara
  • Om det skulle vara aktuellt med vändningsförsök och han fortfarande inte ligger rätt kolla in och sök på spinning babies (tror jag det heter). Det är magiska övningar som man själv kan göra för att få bebisen att lägga sig rätt, övningar som ger de plats att röra sig neråt bättre. Mycket lättare och skönare att hålla på med än vändningsförsök.

    Svara
  • Amen tack för tipset ska googla direkt! Tack snälla <3

    Svara
  • Har gjort två vändningsförsök (båda gick bra dvs de lyckades vända). Det är ju obehagligt för någon trycker på din mage men i det stora hela tycker jag inte det var så farligt! Är ju såklart olika från person till person. Men jag upplevde andra gången som väldigt mycket bättre än första. Tror att det var pga att jag var så spänd vid första vändningsförsöket (eftersom man hört så mycket om det). Det jag vill säga är att det inte alls är så farligt!! 🙂

    Svara
  • Jag har också gjort ett vändningsförsök (misslyckat) och tyckte att det var väldigt jobbigt. Som jag har förstått det upplever de som det lyckas på att det inte är så farligt, medan det är värre när det inte går. Men kan såklart vara olika där med.

    Svara
  • Aha jag trodde någon liksom fistade än? Haha, alltså stoppade upp en hand i fiffi och vispade runt? Men man gör det alltså bara på utsidan av magen?

    Svara
  • Vi gjorde ett misslyckat vändningsförsök i vecka 36+5, 12 h senare gick vattnet och några timmar senare tittade lillskrutt ut ur vajayjay med fötterna före. En vaginal sätesförlossning är inte fy skam det heller, bara liiiiite läskigare (mest för min man). Var skönt att ha gått profylaxkurs dagen innan i alla fall, kände mig som en bosslady på att andas. Du kommer att lösa det här galant!

    Svara
  • Amen shit vad coolt! Ah, kan vändningsförsöket sätta igång förlossningen också?

    Svara
  • Ovanligt att det drar igång förlossningen… men det förekommer! På vissa sjukhus får man vara fastande inför vändningsförsök, just eftersom det kan hända att barnet blir lite stressat och vill ut för att någon står och trycker på magen. Typ ”let me outta here, inte så gött längre!”. Och om man då inte har lyckats med vändningsförsöket så kan det bli tight med att hinna göra en CT av bäckenet för att se så att där är plats för ungen att komma ut genom fiffi, så då blir det oftast ett kejsarsnitt istället. Oavsett kommer du att bli sjukt väl omhändertagen, så oroa dig inte 💕 Håller tummarna för att han har vänt sig av sig själv!

    Svara
  • Beräknad till 16 maj så inte långt efter , har inte heller packat väska än! Haha kanske är dags.. ändå bebis nummer 3 här..

    Svara
  • Då har du stenkoll på läget ju ; ) Spännande! Förhoppningsvis nyser du ut trean utan några som helst problem ; )

    Kramra!

    Svara
  • Hej Petra! kommer womanhood halsbandet med pärla komma in igen i guld på Safira? kollar varje dag…

    Svara
  • Ska dubbelkolla det ; ) Kramar! Återkommer imorgon!

    Svara