Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:03 | mars 29, 2020

Första gången på stan, Lunch på Djurgården och Foglossning från helvetet.

Jaha, då var det söndag igen. Dagarna flyter ihop som något melankoliskt sommarlov. Vissa stunder glömmer man bort vad som hänt, men oftast är det så påtagligt att det kryper innanför huden och lämnar en med obehag. Jag tänker att ni ändå kommer in hit för att ni vill ha en paus och tänka på något annat? Något som liknar en vardag och ett vanligt liv. En andningspaus i den obehagliga skräckfilmen som rullar utanför din skärm. Så jag tänker inte fortsätta babbla på om min oro – utan istället fokusera på allting annat.

Soffan har blivit vårt andra hem som för många andra.

Igår var jag en snabbis nere på stan för första gången på flera veckor. Gatorna var helt tomma som en dag i juli, promenerade till mitt mål Nathalie Schuterman innan öppning för att få låna några samples till plåtningen imorgon.

För någon minut kändes allt som vanligt.

När jag kom hem skulle jag filma ett samarbete och hoppade i den här färgstarka stassen från Rotate.

Den satt verkligen som en smäck. Erkänn att man börjar gilla schackmålningen i periferin. Haha, nej vi ska inte behålla det så. Hade det inte varit för Markus hade jag gått loco med roliga kulörer.

Kände mig verkligen fin i den, som ni kanske förstår av mina 1732738723 bilder.
    

Så. Då hade tagit en bild i alla tänkbara speglar.

Det blev lördag och helgfrukost stod på schemat. Längtar till helgen då jag får bre rikligt med pistagekräm och bergamott marmelad på min rostade macka.

Har även kommit in i en riktig smoothieperiod. Denna morgon blev det broccoli, kokosvatten, citron, mango, banan och något nyttigt grönt pulver, haha.

Plötsligt händer det. Lorpan gjorde slag i saken och började måla våra luckor.

Trots att världen är upp och ner så har vädergudarna verkligen varit på vår sida.

Älskar ljuset i vårt sovrum.

Jag hoppade i kläder för dagen.

Sedan mötte jag upp Linn, Bosse och Micki för en prommis ut på Djurgården för en lunch utomhus på Rosendahls Värdshus.

13 000 steg senare hade jag utvecklat årets foglossning. Så när det var 15 minuter hem började det kännas som att någon tände eld på skelettet precis bredvid könet, liksom vid ljumsken. Jag hade känningar redan när vi var på väg ut, men har liksom inte fattat att det är foglossning, det kändes mer som jag precis rakat mig och sedan hällt bensin i de öppna hårsäckarna.

Den sista kvarten hem var fruktansvärd, mellan andningspauser och skrattattacker. Linn filmade hela spektaklet när jag haltade fram likt en äldre dam. Sedan la jag mig här i soffan och somnade som en stock, sov tre timmar innan jag vaknade vid halv nio och kollade på Suits.


27 kommentarer27 kommentarer om “Första gången på stan, Lunch på Djurgården och Foglossning från helvetet.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vart är den röda klänningen ifrån?
  Hoppas foglossningarna släpper helt 😘
  Också nyfiken på hur du förbereder dig inför förlossningen? Allt från mentala förberedelser till typ outfit att ta med till BB och övrigt i BB-väskan? 🙂

  Kram Prego vecka 26 🙋🏼‍♀️

  Svara
 • Åh, grattis snyggo! Vad kul!

  Det är min kompis klänning från Ganni som jag fått låna : ) Vi brukar byta kläder med varandra. Känner jag mig själv rätt kommer jag packa ner allt i sista sekund, men kanske borde börja preppa nu. Tänker typ myskläder, någon body och en barnskydd till bilen.

  Ska läsa ”Föda utan rädsla” och gå en profylaxkurs online : ) Får se om yoga andningskursen blir av.

  Kramar!

  Svara
 • Fast flera veckor var väl att ta i? Det har ju inte ens gått 14 dagar sen du kom hem från Portugal?

  Svara
 • Jo, det har det? Kom hem för 14 dagar sedan.

  Och jag var borta i fem dagar så 2,5 då ; ) Känns som år!

  Svara
 • Men alltså, detta blogginlägg tar ju upp vad du gjorde IGÅR (om det nu ens stämmer- hämtar du grejor från Schuttis på en lör?). Har svårt att tro att det gått två veckor redan? Min sambo smittades av corona av en kompis som på sportlovet var i italien o de sågs båda symtomfria o sen fick kompisen skiten o nu för två dagar sedan sambon. Förloppet är liksom mer än 14 dagars inkubationstid… (kompisen satt i sträng karantän fram tills att de sågs, tan tog till det m tre v). Fattar att du säkert mår bra o blivit galen av att sitta inne men jäkligt trist o oansvarigt att du inte kan åtminstone hålla dig till typ promenader ute utan hänger på butiker… fortf inom inkubationstid. O visst du följer FHM råd blablabla men asså tänka lite själv kanske? Ungefär som att åka till portugal o säga ”finns inga fall i algarve”- bah ja o utveckligen säger oss verkligen att det inte kmr komma… mhmmm. Förlåt för rant men jag känner att solidaritet o kollektivism finns inte just nu i samhället
  🙁 alla bara ser till sig själva, speciellt de som ej är riskgrupp pga sjukdom el ålder… har bott i nyc o det gör ont i kroppen att höra kompisar berätta om läget där just nu…
  Mvh
  Carro

  Svara
 • 😱😱😱

  Det är precis detta jag är rädd för ! Att träffa någon som sedan insjuknar och sen bli sjuk själv! Jävla skit-virus!

  Svara
 • Exakt! O tänk nu mig, jag har haft (har den ena fortf) 2 coronasjuka hemma HOS mig… vi har delat upp oss o jag sprutar klorin på allt hela tiden. MEN jag får enligt FHM gå till jobbet imorgon?! åka kollektivt?! Träffa folk? Nu kan jag tackolov jobba hemifrån o kmr göra det, la mathems beställning idag o vi lämnar inte hemmet. Men 1177 bah nej men du sambon som är frisk- gå o gymma, ät ute (???) o lev normalt. TÄNK om jag var lärare?! Eller jobbade i matbutik? Herregud 😱🤦‍♀️😷 aja everyone stay safe o TÄNK liiiiiite beyond FHM o 1177. //Carro

  Svara
 • Nu har jag varit i en butik, som dessutom var stängd för allmänheten, det var en person som jobbade där och öppnade speciellt för mig, då hade det gått 13 dagar. Träffade inte en själ på vägen ner. Utöver det har jag inte varit i någon form av butik och gått promenader borta i min skog där jag bor. Jag kom hem söndag för två veckor sedan.

  Så ja, det har gått 14 dagar nu : )

  Svara
 • Men vadå, Petra har ju inte haft några symtom och så länge man är symtomfri så får man ju ”leva på som vanligt” med hänsyn till restriktionerna såklart. Petra var ju i Portugal som at that point hade mycket mindre spridning av corona än Sverige så varför ska hon ens vara hemma i 14 dagar från början? Jämfört med någon som varit kvar här menar jag.. Det valde hon ju själv i solidaritet, kan vi inte heja på henne för det istället?

  Svara
 • Det tycker jag vi ska göra 🙂👍

  Svara
 • Har följt dej i många år o ville bara säga att du ser bättre o bättre ut för varje dag här på bloggen som går! Wow!

  Svara
 • Vilken peppig kommentar. Du gjorde det här preggots morgon! Kramar!

  Svara
 • Älskar klänningen, 😍
  Usch! Foglossning är hemskt! Min räddning under min graviditet (fick foglossning i vecka 12) var att bada. Tog bort nästan all smärta!

  Svara
 • Visst är den tjusig! Åh, får lägga mig i Harrys badbalja då, haha! Tusan att man inte har något badkar.
  Kramar!

  Svara
 • En annan hade så svår foglossning att få över benen i ett badkar var BIG no! Kommer inte ihåg att förlossningen gjorde ont men minns fan hur ont man hade av foglossningen 🙁 Och sendragen i benen haha usch

  Svara
 • Hej! Har beställt hem din Paris adoore klänning i gult men nu är jag fruktansvärt sugen på den blåa också. Kommer den in igen och i sådana fall när så man kan ”hänga på låste”?

  Svara
 • Du är så tjusig Petra!!! <3
  Sitter i självisolering sedan 4 veckor tillbaka pga tillhör riskgrupp och älskar att kunna surfa in här och bli peppad och inspirerad som paus från nyhetsbevakning, bokläsning och studier.
  Så tillfredsställande att se målning av garderobsluckorna! Hahaha.
  Kram!

  Svara
 • Gaaaah, Fendi-väskan <3<3<3

  http://johannagrahn.se

  Svara
 • Hej Petra! I din vlogg ”jag ser inte fiffi längre” har du på dig typ en siden blus eller klänning i vitt med hästar på? Vart kommer den ifrån? Tack på förhand !

  Svara
 • Förstår att du längtar ut etc. Men rekommendationerna är ju nu att avstå från socialt umgänge i grupp trots att man inte är i riskgruppen. Det gäller att tänka på laget och inte på jaget.

  Svara
 • Jag tror att det bästa är om vi följer myndigheternas rekommendationer. Hade Petra varit över 70 så stämmer det att man helt ska försöka undvika sociala kontakter.

  Föreslår att du försöker påverka myndigheterna att ändra sina rekommendationer istället för att köra shame-game.

  Rekommendationerna finns bland annat här:

  https://www.krisinformation.se/corona

  Svara
 • En sprillans ny läsare här och så fastnar jag för ditt tips om pistage och bergamottmarmelad av alla dina finheter i bloggen… Men på riktigt, var hittar jag en bergamottmarmelad? Lät ju livsfarligt gott 🙂 Pistagekräm seglade snabbt in på ’Att köpa-listan’ 🙂
  /Ulrica

  Svara
 • Puckisen då, så söt i babynestet <3

  Svara
 • Så snygg! Vilken storlek hade du på den blommiga klänningen? 😀

  Svara
 • Va FIN du är Petra, ser helt smashing ut!!
  Får jag fråga varifrån din vita/gula? stickade tröja är ifrån? Sjukt snygg!!

  Svara
 • Hej, så fin du är i klänning från Rotate. Jag undrar hur de är i storlekarna, vet att du har haft klänningar från dem innan graviditeten oxå. Kram

  Svara
 • Hej! Den enda bloggen jag läser 😀 fantastisk!!!! Får jag bara fråga hur stort ert kök och vardagsrum är?

  Hej, Jessica London

  Svara