Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:43 | mars 27, 2020

Nu är jag gravid.

Japp, nu känns det att jag är gravid. Jag är pigg på morgonen, men efter lunch är det som jag fått i mig ett glas rödpang för mycket, känner mig liksom mysig och nästan lite salongsberusad – hade lätt kunnat gå och ta en liten nap. Samma visa gäller efter klockan tio på kvällen, då är soffan extra mjuk och sövande. Men nu ska jag kriga på då jag har två samarbeten som ska skickas in nu innan helgen. Unnade mig en glass med gräddkola och nötter precis, som iallafall gav Harry lite extra energi. Känner mig däremot ändå relativt smidig för att vara i vecka 35, förlikar mig mest med ett otympligt kylskåp när jag ska ta mig upp från sängen eller soffan i brist på fungerande magmuskler. Men annars är jag fit for fight.

KAN NI FATTA ATT DET BARA ÄR 6 VECKOR KVAR?

Alltså om två veckor är Harry liksom färdiggräddad och klar, så skulle han vilja kika ut ur ugnen redan då så går det liksom finemang. Eftersom alla våra förberedande gravidkurser blivit inställda tänkte jag kolla upp lite klipp och dylikt som vi kanske kunde grotta ner oss i under helgen. Har ni några tips? Jag är ganska bra på att släppa kontrollen och bara go with flow, men vore ju ändå lite skönt att ha koll på andningen och dylikt.

Det är ganska skönt att ha en mamma som jobbar på förlossningen, så jag kan få höra lite i hur allt hanteras med den rådande corona situationen. Tycker det är så svårt att få en ärlig bild via medier som gärna vill ha klick till just sin artikel. Som den artikel som kom för några dagar sedan: ”GRAVID KVINNA PÅ INTENSIVAVDELNINGEN”. Jaha, sedan stod det inget mer? Ingenting om hon hade en underliggande sjukdom eller dylikt. Bara att det just var en gravid kvinna och en massa lulligheter, men man fick liksom ingen annan info än rubriken i texten. Totalt värdelöst.

Längtar så innerligt mycket efter Harry nu. Han kommer minst sagt bli en färgklick i detta mörker.

Haha, så fort jag tar upp kameran så är Pucken där. Hon är ju min ständiga skugga, vart jag än går så hör jag strax därefter små tassar trippandes efter.


19 kommentarer19 kommentarer om “Nu är jag gravid.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Kolla @asabea på Instagram om du inte redan följer henne, hon är barnmorska och har styrt upp förlossningsförberedande kurs online nu i helgen tror jag!

  Svara
 • Wihoo! Perfekt tajming ju! Ska in och kika tror det är mammas kompis! Är det hon från babygruppen?

  Svara
 • Meeeen jag blir så stressad, när ska ni måla klart badrummet? Har ni gjort plats för liten baby-garderob? Det blir inte lättare att ta tag i saker efter att bebis kommer 😂 Hur gick det med målningen av garderoben? Rensningen bakom soffan? Tror inte du förstår hur mycket jag bara vill projektleda ert hem nu så ni kan få gosa med bebis och skita i allt annat sen 😂

  Svara
 • Haha, just nu inväntar vi massa saker. ”Harrys hylla” i sovrummet ska byggas om 10 dagar. Badrummet målas om i början på nästa vecka. Jag känner att vi är på g nu, haha!

  KAOSET BAKOM SOFFAN IS STILL THERE! Men ska förintas i helgen!

  Du är varmt välkommen snyggo ; )

  Svara
 • Kan du inte berätta lite vad din mamma ger för bild över förlossningsvården i allt det här. Jag är beräknad till 12:e maj och går så mycket upp och ner i mitt humör på grund av alla nyheter som kommer men har svårt att sålla i vad som är relevant och inte.

  Kram

  Svara
 • Jo, sjävklart måste bara kolla med henne vad det är okej för mig att skriva <3 Men de verkar iallafall ha läget under kontroll och folk föder och förlossningarna går bra trots att de har corona. Fast då inte på vanliga avdelningen såklart.

  Svara
 • Här är en till som gärna vill veta! Börjar bli lite nervös över faktumet att BB-hotellen har stängt där jag ska föda (Danderyd). Hur länge får partnern vara kvar innan hen måste gå? Fick information om att det var när barnet och mamman lämnar förlossningsrummet vilket brukar vara ca 2 timmar efter förlossningen?
  Skulle vara grymt med lite info från en barnmorska, det känns som om vi gravida blir lite bortglömda i allt det här. Förståligt men bidrar ändå till mycket oro för min del… känns också så tråkigt att det finns risk att min man inte får vara med om han är det minsta snorig😩(även de förståligt såklart)

  Svara
 • Hej, har du någon samlingssida för alla dina fina klänningar och kjolar du använt under graviditeten? 🙂 vill typ ha alla! Speciellt den där röda i din senaste vlogg i gravid vecka för vecka.

  Svara
 • Den var från mitt märke Adoore ; ) Finns online nu! Kan samla ihop alla outfits och länka!

  Kramar!

  Svara
 • Gärna!! 😀

  Svara
 • Läs/lyssna på boken ”Föda utan rädsla” så är du hemma. Allt om bra tekniker och andning, så kommer du känna dig lugn som en filbunke inför förlossningen.

  Svara
 • Ett tips, gör färdigt allt du kan inför Harrys ankomst redan nu. Jag stod och bakade inför babyshowern som skulle hållas nästa dag när mitt vatten gick. Då var jag i vecka 36+2. Dagen efter tittade lilla Loke ut. Blev ingen babyshower kan tilläggas 😝och BBväskan packades lite panikartat då det inte alls var förberett.
  Det lite komiska var också att tidigare samma dag kom granntanten över o frågade när d var dags och jag sa ”ja det är 4-6 veckor kvar”😂 tji fick jag. Så därför råder jag dig att försöka fixa allt du kan nuuuu🤪💜

  Svara
 • Går väl att fixa efteråt också? Orka stressa när man är som mest gravid och trött. Allt löser sig ändå. Tycker också det är lite ocharmigt när människor lägger så mycket press och krav på blivande mamman. Finns ju en pappa också, han kan fixa saker så kan hon vila hur mycket hon vill.

  Svara
 • Precis, jag tycker killar får steppa upp. Är så irriterad på män som inte finns där för att stötta och underlätta under graviditeten. Mamman bär liksom på ditt barn också 😢

  Svara
 • Håller med om tipset i tidigare kommentar avseende boken ”Föda utan rädsla”, den är kanon! Det var den enda boken jag läste och har sedan dess två jättefina förlossningar bakom mig! Man behöver inte vara jätterädd för att man ska läsa den. Man får nämligen jättebra verktyg och tekniker avseende andning m.m som ger riktigt bra förutsättningar inför en förlossning – oavsett om man är rädd eller inte. Boken är lagom tjock också 🙂

  En annan grej. Jag gick på en kurs om andning och fick lite panik då kursen fick mig att jag tro att man behövde vara en avslappnad yogi för att få en bra och smidig förlossning (barnmorskan som höll i kursen var kanske inte superbra…). Jag är långtifrån en yoga-människa (lite mer hetsig och rastlös som person). Vill bara meddela att man absolut inte behöver vara någon yogi för att kunna andas på ett bra sätt under förlossningen. Jag har haft två lätta förlossningar trots min icke-yogi personlighet.

  Ett sista tips: lyssna inte på andras förlossningsrädslor eller historier. Folk snackar så mycket. Du verkar iofs redan ha en bra inställning!

  Stort lycka till, det kommer bli superhäftigt!!!!

  Svara
 • Man får inte skriva ut detaljer som någon som ligger på intensivvården, som underliggande sjukdomar etc, när personen går att identifiera. Det är ju privat.

  Svara
 • Hej! Vad har ni för färg i sovrummet och i det här rummet som Pucken ligger i?

  Tack för bra blogg!

  Svara
 • Åh, nu kom jag på vad jag skulle gjort i dag! @instamorskorna på Instagram skulle börja med live-föräldrautbildning i dag kl 15! Det var många som efterfrågade om det gick se i efterhand men jag skulle gissa att det kommer fler live-sändningar!

  Svara
 • Åh vad är det för fin dress som Puck sitter på? 😍 Ser ut som något som hade passat min lille kille till sommaren!
  Kraaam

  Svara