window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:07 | mars 18, 2020

Gravid naken gormande galning och längtan efter ett vindstilla hav.

Imorse flög jag upp i panik när Puck började skälla som en galning vid sex. Dendärjävlamorgontidningen. Vår dörr är otroligt vacker eller hela trapphuset är ett konstverk i sig, visste ni att vi har en öppen spis vid vår dörr? Alltså i trapphuset bredvid vår dörr.  Men just vår ingång har noll ljudisolering. Alltså jag och Markus vaknar aldrig av ljud i trapphuset, men vår fyrbenta vän gör det. Nu har vi börjat sova med stängd sovrumsdörr vilket fungerat betydligt bättre. Men det händer fortfarande att hon vaknar upp mitt i natten och skäller så att man håller på att få en hjärtattack av att någon sular ner reklamblad eller smäller i innerdörrarna, trots att jag satt upp lappar.

Snart kommer jag förvandlas till en sådan galning som springer ut naken i trapphuset gormandes med reklambladen i högsta hugg. Ska fan göra det nästa gång med kulan i vädret och vråla med håret som står åt alla håll och kanter. De kommer aldrig mer våga lägga något i vår låda för då kommer det gravida monstret utflygandes. Undra hur rädd man skulle bli? De brukar ju oftast lyssna på hög musik så de kanske inte ens hör mitt desperata skrål, utan bara ser en avklädd naken kvinna med viftande armar.

Hur ska detta gå med Harry?  Måste ljudisolera dörren. Känns som att det sista man behöver med ett nyfött barn är extra störningsmoment när de väl somnat.

Nyheterna står på och allt genomsyras såklart av corona. Förutom vädret, det enda inslaget som är coronafritt. Visst känns det som att vi är med i en film? Som att allt detta är på låtsas.

Min generation i Sverige har varit så förskonad mot kriser av den här kalibern, vi har levt i vår trygga lilla bubbla och sett förödelse och nödsituationer på avstånd. På en isolerad läktare långt ifrån katastrofens arena. Och nu sitter snart hela världen i en gemensam båt på ett stormigt hav. Jag hoppas att vi rider ut detta oväder tillsammans. Och snart efter att de värsta kulingvindarna lagt sig seglar in i en vindstilla spegelblank bukt där ovädret dragit med sig all skit och spolat upp längst klipporna och kvar är bara ett stilla hav. Svallvågorna kommer såklart vara en del av vår framtid en lång period framöver, men jag hoppas verkligen att det värsta busvädret ger med sig – och att vi lyckas sitta stilla i båten fram tills dess.

Nu ska jag hugga en skål havregrynsgröt och ladda ner en app för att kunna podda över telefon med bröllopskoordinatorn Johanna Kajson. Ska gästa hennes podd: ”Drömbröllop med Johanna & Gäster”.


20 kommentarer



20 kommentarer om “Gravid naken gormande galning och längtan efter ett vindstilla hav.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Hahaha. Bor också i ett gammalt hus o har samma problem m min hund. Vet exakt känslan att vakna av det. Sätt upp tydlig skylt på dörren; ”Ingen reklam eller gratistidningar”. Ett draperi framför dörren isolerar ju ganska mycket för ljud. Men det kanske blir fult att ha det, i dont know hur det passar hos er jag känner dock att det skulle kännas lökigt hos oss men vet att en granne har det o det funkar bra. Man kan ju variera tjockleken på draperiet. Kan vara jobbigt att ha stängd dörr till sovrummet tycker jag om hunden vill gå ut till köket o äta eller liknande. Kram

    Svara
  • Fast skonade har vi ju inte varit?
    Storbanken som försvann 2008, Svinninfluensan (pandemi) 2009-2010, SARS (fågelinfluensan) 2013 (epidemi)… för att nämna några större händelser som fick enorma konsekvenser för Sverige.
    Så det är nog mer vart det egna fokuset och intresset ligger, än att ”generationen” är skonad.

    Jag är bara något år äldre än dig!

    Svara
  • Såklart, jag är medveten om händelserna ovan : ) Men har aldrig varit med om att något lamslagit vårt samhälle på den här gräsrotsnivån förut. Men självklart har de andra händelserna spelat stor roll för Sverige och vår generation, men jag har inte känt av de på samma sätt i min vardag. Men det kanske är som du säger att det handlar om mig.

    Svara
  • Håller med Petra. Såklart man har koll på andra händelser men det har aldrig påverkat ens vardagsliv på detta sätt.

    Svara
  • Jo vi i Sverige har varit förskonade från stora händelser som påverkat hela landet. Ja, händelserna du räknar upp ovan är stora, men ingen av dem har påverkat befolkningen som helhet i någon större utsträckning (mycket tack vare vår långa tid av lugn så vi har kunnat hantera en sak i taget). Tycker man det är det nog snarare det egna fokuset och (o)intresset för omvärlden som ligger till grund för det.

    /39, med rötter i land som har stora händelser under min livstid

    Svara
  • Kan du inte visa sneakpeak på alla klänningar och färger adoore ska släppa till sommaren? Vill så gärna gifta mig(borgerligt) i en av dina fina klänningar i sommar !

    Svara
  • Om ni har möjlighet skaffa en säkerhetsdörr. De försvårar inte bara inbrott utan ljudisolerar. Förut hörde jag så fort någon slog igen porten (bor på två tr) när grannarna skramlade med nycklar stängde sina dörrar etc Men nu hör jag nada. Reklamutdelarna håller den tyvärr inte borta 😉

    Svara
  • Tänkte också tipsa om säkerhetsdörr. Förutom ljudisolering så höjer det värdet på lgh och ger rabatt på hemförsäkringen.

    Svara
  • Beror kanske lite på hur man bor. I en vanlig lägenhet brukar det inte vara problem att sätta in säkerhetsdörrar, men många brf:er med en fastighet anno sekelskifte eller äldre brukar inte tillåta det. Det ska vara snirkligt och enhetligt 😀 haha. Vi bor själv i en sådan fastighet.

    Svara
  • Fast vår förening tillåter att vi sätter in säkerhetsdörrar som ser ut som de gamla. Det blev mycket tystare när vi gjorde det och jag gissar vi inte längre hörs ut i trapphuset. Men direkt billiga var jag inte.

    Svara
  • Vi har en säkerhetsdörr som ser ut som en sekelskiftsdörr 👍

    Svara
  • Det är exakt det problemet vi har! Har satt en ingen reklam-skylt på dörren för att åtminstone slippa reklamen.

    Svara
  • Säg upp morgontidningen och undanbed er reklam! Snart har du inte lika mycket tid att läsa tidningen och det är enda stök att bära alla olästa tidningar till pappers-insamlingen 😉

    Svara
  • Bebisar sover även om det är värsta oljudet. Det är det som är bonusen! Kram

    Svara
  • Vår hund blev en skällis när jag blev gravid, jag var så orolig för hur det skulle gå när bebisen kom. Men det var verkligen hur lugnt som helst, dottern sov sig genom allt skällande, hon hade nog vant sig vid ljudet redan i magen så kanske bra om Puck skäller mycket innan Harry kommer;)

    Svara
  • Tvärtom! Skramla på som vanligt så får ni förhoppningsvis ett barn som sover sig igenom det mesta.
    Våra två har växt upp mitt i renoveringar, och det har gjort att man nu skulle kunna köra en stridsvagn igenom deras rum utan att de ens vänder sig om i sömnen 😛
    Jag vet, det funkar inte på alla bebisar, vissa är känsligare än andra. Men ha ambitionen att leva på som vanligt iaf, så blir det liksom lite enklare. Man vill inte smyga omkring och sen få andan i halsen bara för att man klev på en knarrande golvplanka 😊

    Svara
  • Om ni inte får byta dörr kan du sätta sånna små gummipluppar som eg anv till högljudda skåpsdörrat på brevlådan för att dämpa smällen. En korg som fångar posten så att den inte dundrar i golvet kan också hjälpa. Och så klart en snyggt och ljuddämpande draperi innanför dörren!

    Svara
  • Jag älskar hur du skriver allt så målande🙂 Jag älskar dina texter och de får mig alltid att skratta för mig själv😊💞

    Svara
  • Petra jag måste bara säga att jag tycker ditt sätt att skriva är otroligt vackert och målande. Om du någon gång i framtiden har det lite lugnare (kanske under mammaledigheten) så borde du verkligen skriva en roman.

    Allt gott och lycka till med nytillskottet.

    Svara
  • Alltså, du skriver så jävla bra. På ett komiskt uppiggande sätt där man aldrig kan gissa vad för liknelse du ska dra näst. Funderat på att skriva en bok?

    Svara