window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:39 | mars 13, 2020

En sista kommentar.

PETRA GRAVID

Hej gänget!

Det här är det sista jag kommer att skriva om det här. Jag förstår att många av er är upprörda, MEN som jag förklarat såg situationen inte alls ut så här dagen vi åkte. Utan allt har förvärrats under tiden vi varit här. Jag tror inte jag är ensam om att bedömt situationen fel, det är först nu de tre senaste dagarna som många i min närhet fattat vidden av situationen.

Jag förstår att ni vill hitta någon att ”skylla” på och då blir jag som offentlig person lätt måltavla. Men jag hörde efter med läkare som sa åk, lusläste folkhälsomyndigheten riktlinjer samt UD’s reserekommendationer och kände mig trygg i det beslutet. Om det är någon institution man bör lita på så är det väl dem?

Japp, så här i efterhand absolut fel beslut. Men nu har vi bokat första bästa direktplan hem. Vi har isolerat oss här i huset – och japp, jag kommer självfallet inte träffa folk när jag kommer hem, utan hålla mig inne, även om jag inte har några symptom.

Kan nog inte göra mer än så. Tycker ni som skriver att jag kommer bli en självcentrerad vidrig mamma kan hålla truten.

Så. Nu kommer jag inte diskutera detta något mer.

Hänvisar alla som vill diskutera detta vidare till soliga Bloggbevaknings kommentarsfält där ni kan götta er i hat och glåpord. För det är precis det vårt samhälle behöver just nu <3

All kärlek,

Petty.


120 kommentarer



120 kommentarer om “En sista kommentar.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Låter bra. Heja dig Petra!💕

    Svara
  • Hade tagit samma beslut i din situation. Stay strong. ❤️

    Svara
  • Så tråkigt att du måste förklara dig så många gånger, ingen normal person kan på riktigt tro att du inte tänkt över situationen innan du åkte och vägt för- och nackdelar. Dessutom HAR ju situationen eskalerat för varje dag, jag tyckte för en vecka sedan att folk verkade lite väl oroliga men nu tycker jag självklart inte det längre.
    Som vanligt är du öppen och ärlig och t.o.m erkänner att du kanske skulle agerat annorlunda, det hade jag aldrig gjort efter så mycket kritik haha, men kudos till dig!

    Jag älskar din blogg och tycker det är så otroligt fint att du är gravid och jag är på riktigt så glad för er skull )! Synd bara att mammashamingen redan har börjat…

    /Sandra

    Svara
  • Bra kommentar!
    Heja dig Petra

    Svara
  • Bra sagt! Heja dig och hoppas att hemresan går bra <3

    Svara
  • Heja dig!! Tur att de som är kritiska är 100% perfekta i allt de gör. Finns inga förbud mot att resa, vi sitter inte i karantän så du har inte gjort något fel och du behöver inte isolera dig utan det gäller personer med symtom. Jag är helt säker på att du kommer bli en fantastisk mamma, du verkar vara så varm och omtänksam. Kram på dig 💕

    Svara
  • Fint. Uppskattar hur du formulerar dig, ärligt och med en gnutta humor i allt elände. ❤️

    Svara
  • Har aldrig kommenterat på din blogg fastän jag läst i åratal. Älskar ditt roliga sätt att skriva och hur du verkar vara som person fastän vi nog är otrooooligt olika.
    Hur som, fattar inte hur folk kan bli så galet upprörda!!! Fine, det var väl kanske inte det smartaste draget att åka ner till portugal nu men å andra sidan – va fasen. HUR skulle du ha vetat!?!! Tror bara folk reagerar så starkt pga att du är gravid/ska bli mamma. Galet.

    Svara
  • Kan folk inte bara sluta med hat och glåpord? Petra är en människa och det är mänskligt att missbedöma en situation. Peka era finger mot er själva istället – finns säkert mycket ni gör som är ”fel” eller som kan misstolkas av andra.

    Svara
  • <3

    Svara
  • ❤️

    Svara
  • Jag vill tipsa om att vi även har en pågående klimatkris. Du verkar ha missat detta också helt och hållet.

    Svara
  • Haha så sant

    Svara
  • Varför skriver du inte ens ditt namn när du skriver en kommentar som är uppenbart nedlåtande och dumförklarande? Man kan säga saker på bra sätt och dåliga sätt. Vill man också göra skillnad med sina kommentarer och inspirera den du skriver till, till förändring, kan du i stället för att bara trycka ned, välja dina ord noggrant och eftertänksamt.

    Det minsta man kan göra är att stå för det man säger genom att iaf skriva ett namn bakom det.

    Svara
  • För att jag vill förklara att hon beter sig dumt och samtidigt vara anonym. Det är dumt att fortsätta konsumtionshetsa i en tid när vi måste bromsa. Det är klart att Petra känner till detta, men skiter i det för att det är hennes levebröd att konsumera och få andra att konsumera mer. Det är min värld också som hon väljer att bidra till att förstöra. Klart att det gör mig arg när jag försöker göra vad jag kan och andra som hon fortsätter precis som vanligt med skygglappar på. Jag heter Anna Svensson och bor i Jönköping. Känns jag mindre anonym nu, verkligen?

    Svara
  • Anna Svensson från Jönköping. Jag förstår att du känner frustration, sorg och ilska över vad som händer i vår värld idag. Jag förstår också att de känns som att andra människor som inte ser ut brinna lika mycket för det du känner är något otroligt viktigt triggar mycket känslor i dig. Dessa känslor kan vara bra om man riktar dom på ett sätt som får andra människor att lyssna och inspireras. Mitt tips till dig är att fokusera på att göra det du gör och att kämpa och värna för miljön är otroligt vackert. Försök tänk på problemet kreativt; hur hade du kunnat göra för att få fler människor att bli mer engagerade? Och hur hade du kunnat göra för att få Petra intresserad på ett positivt sätt? Jag tror inte vi kan förändra andra genom nedvärderande kommentarer online, hur mycket känslor de än kommer upp för dig. Hoppas du fokuserar på att vara du och inspirera så många som möjligt till en positiv förändring för klimatet. Och sprid kärlek, inte hat.

    Svara
  • Tycker du att hon gör rätt i att konsumtionshetsa i det rådande klimatläget?

  • Hej Elin från en annan Elin. Det är en fin tanke, att du uppmanar till kreativitet i klimatkrisen. Jag undrar om du har några förslag? Klimatkrisen har pågått under flera år i både media och privat, vi har fått ta del av forskare, politiker, aktivister som på olika sätt, genom demonstrationer, genom dokumentärer, genom olika former av retorik, genom spelfilm, genom tal, genom skrift, och så vidare i oändlighet, som alla på ett och annat sätt har informerat om den krisen. Var menar du an det konstruktiva saknas i debatten? Petra har, liksom många andra influenser jämte henne, alla fått tagit del av det här i åratal men ändå väljer att inte ändra sitt leverne. Då är väl snarare den mest troliga slutsatsen att dessa inte bryr sig? Att det för många människor är viktigare att tjäna pengar. Varför kan man ju fråga sig? Har det med eget självförverkligande att göra? För att de älskar att shoppa? För att de definierar sitt eget värde i en designerväska? Det kan man ju endast spekulera i. Men faktum kvarstår, och det är att dessa personer lever över jordens resurser, förstör jorden med sitt resande och konsumerande, är medvetna om det, men ändå fortsätter att göra det. Är det egoism? Värdesätter de sitt eget liv mer än resten av jordens befolkning? Än jordens framtida barn? Börjar deras värld med sig själv och slutar med dem själva? Saknar de empati? Eller är de bara helt verklighetsfrånvända? Vem vet, så länge de tjänar på det spelar det väl ingen roll!

  • Hej Hon. Tack för att du frågar, jag ska försöka att uttrycka mig kortfattat. När en människa upplever negativ feedback så stänger vi ner mycket av vad vi kan kalla den rationella hjärnan. Varenda stimuli som vi upplever processas alltid först av reptilhjärnan. Den processar stimulin i tre kategorier: Hot, mat eller något vi kan ignorera. Negativ feedback tas upp av hjärnan som ett hot och skapar negativa känslor hos mottagaren (allt detta händer oftast på en omedveten nivå). Sättet vi levererar konstruktiv kritik på blir därför väldigt viktigt på hur väl informationen tas emot. Så hur väl ett meddelande tas emot kommer att bero på om Petras reptilhjärna processar det som ett hot eller inte. Vi kan ganska så lätt dra slutsatsen att en anonym negativ kommentar online kommer med all säkerhet att processas av mottagaren som ett hot. Så det är det absolut mest ineffektiva sättet om man verkligen vill skapa en förändring. Min personliga åsikt om Petras spenderande känner jag därför är helt irrelevant att dela med mig av i detta forum då det inte kommer att förändra varken hennes sätt att tänka eller min frustration kring klimatfrågor. Du står för något väldigt viktigt och så det är synd om det budskapet inte ska nås fram till så många som möjligt.

  • Jag vet inte om det var mig du svarade på eller den tidigare kommentaren. Jag såg att du skrev ”Hon”, men på något sätt tycktes du besvara mina frågeställningar. Det är intressant det där du skriver om ”Reptilhjärnan”, och jag antar att det är det sympatiska nervsystemet på refererar till och bland annat de signalsubstanser som utsöndras när man befinner sig i hot. Och då är du ju väl medveten om att det du beskriver är en generaliserande grov förenkling som inte kan förklaras till fullo utifrån det du beskriver, även om det självfallet kräver fight and flyga mode. Och så länge personer i fråga behöver fly sitt liv, eller att kommentaren i sig föder något till liv inom en som gör att man behöver fäkta, försvara sig, eller fly för att överleva, så är det väldigt långsökt i et här fallet. Men naturligtvis kan du ju har rätt, att hon har upplevt ett stort trauma tidigare i livet som gör att hon hon känner att ”klimathoten” inte är ett hot, men att klimatrelaterad frågor är det. Hoppas i så fall, för hennes skull, att hon blocket ordet klimat i kommentarsfälten. Din teori skulle ju iforösig kunna vara en förklaring till varför många influensers inte agerar på klimathotet, eftersom att deras personal har blockerat alla medial uppmärksamhet gällande detta för att det inte ska kunna orsaka trauma för dem! Hade inte tänkt så långt innan, tack!

  • Ett tillägg. Eftersom du, kortfattat, är insatt i människans hjärna, så borde väl du även veta att människan är starkare rustad än så, för annars skulle all kritik sätta igång överlevnadsinstinkt, (reptilhjärnan) du talar om, och inträffar inte hos människor som inte har trauman kopplat till det. Och att krittik inte är synonymt med hot bör du ju också veta vid det här laget.

  • Elin, jag vill bara belysa att Petra verkar ha åkt hem i förtid på grund av kritiken hon fick. Din teori stämmer ju inte då. Om vi nu ska prata reptilhjärna finns ju också den aspekten att människor är i grunden flockdjur och kritik från flera håll kan leda till en rädsla att bli utesluten ur flocken och därmed ett ändrat beteende. Oavsett om du vill det eller inte så har kritik alltid varit ett effektivt sätt att skapa förändring. I det här fallet tycker jag dessutom att min kritik är befogad då hon i många års tid dagligen har fått information om klimatsituationen från olika håll och hennes (och andras) vårdslösa leverne påverkar mitt liv och framtid. Vänliga påminnelser har ju inte fungerat. Jag är väl medveten om att du inte kan svara på min fråga, men tyckte ändå det var intressant att ställa den.

  • Hej E. Åh vad glad jag blev att du är påläst om det sympatiska nervsystemet och signalsubstanser. Jag förenklade absolut det jag skriver om för att alla människor kanske inte är helt bekanta med just de begreppen. Jag är ingen psykolog men däremot så har jag medicinsk utbildning och arbetar främst med det endokrina systemet. Dock har jag har många inspirerande kollegor som är väldigt duktiga på hur vårt nervsystem fungerar och hur vi människor processar hot kognitivt. Att de skulle vara långsökt så undrar jag vad du grundar det på? Hade varit spännande att höra om det. Om du är intresserad av att veta lite mer om det så tycker jag att du ska kika in Mastin Kipps teorier om trauma och dr. Nicole LePera (the.holistic.psycologist på insta). De båda fokuserar på länken mellan kropp, känsla och tanke och speciellt Mastin Kipp använder sig mycket av länken mellan nervsystem och psykologi.

  • Hej Hon,
    Tack för din kommentar. Jag vet inte helt om Petra åkte hem tidigare just bara för att människor skriver negativa kommentarer till henne. Jag kan inte tala för henne. Jag menar inte att negativa kommentarer inte har effekt på människor och kan bidra till förändring. Jag menar bara att varför göra det på ett negativt sätt när man kan kommunicera på ett sätt som är på en respektfull nivå. Hon är ju faktiskt också människa. Om du säger till en människa att gå ner i vikt för att hen är så jävla fet så kanske det har en effekt på vikten, men hur tror du den personen känner sig inombords? Varför måste all kritik alltid vara så negativt riktad. Är vi alla så emotionellt känsliga att vi måste spy ut våra projiceringar och skapa mer negativitet? Jag förstår bara inte grejen med att trycka ner människor när vi kan ha diskussioner på en respektfull nivå.

  • Det vi diskuterar här är din upplevelse av min kommentar. Bara för att du känner så innebär det inte att det är sanning. Det finns två sidor och respektlösheten började inte med mig. Petra agerar respektlöst mot mig och andra som också vill bo på det här jordklotet. Då finns det fog att vara lite syrlig i tonen.

    Att kommentera någons vikt eller annat som inte påverkar mitt liv är en annan sak. Det skulle aldrig falla mig in.

  • Hej Hon,

    ”Jag vill tipsa om att vi även har en pågående klimatkris. Du verkar ha missat detta också helt och hållet.”

    Jag antar att du menar det sarkastiskt när du skriver att du vill tipsa om en klimatkris. Du vet lika mycket som jag att den kommentaren INTE var för att du vill informera och inspirera Petra om vad som pågår i vårt samhälle…. Min personliga upplevelse av den kommentaren, eftersom du verkar vara intresserad av den, var att den var onödig och barnslig och helt meningslös kommentar om du verkligen vill skapa förändring i samhället. Den bidrar verkligen med noll hjälp.

    Och jag vill förtydliga i att detta sammanhanget så skrev jag om vikten som ett exempel på hur negativ kritik tas emot och inget om hur jag tror att du personligen pratar om människors vikt.

  • Hej igen! Generellt ja, så tycker jag att det minsta man kan göra på internet är att sätta sitt namn bakom det man säger. Tror (jag då alltså) att man generellt säger mer genomtänkta saker med sitt namn bakom, nu så klart inte bara förnamn utan exempelvis på Youtube där hela namnet ofta står med.
    Sen kring övriga kommentaren så tror jag att det finns en tid och plats för allt. Idag, i det som händer nu, kanske klimatdebatten kan få ta ett steg tillbaka, då man får se corona som ett större hot här och nu. Jag förstår att det är frustrerande för dig som kämpar för miljön, att en grej som corona göra att många reagerar som man skulle önska att de gjorde med miljön. Jag tror att i detta fall, är corona något som gemene man kan ta på, inte då bokstavligt ta på, utan att det är närmare och påverkar en mer. Exempelvis min kompis mormor har corona, då blir det verkligt för mig. Många kan inte, och vill inte förstå stigande hav, ökande temp eller tunnare ozon, för att det inte påverkar inte mig som individ direkt, här o h nu. Människan är ju i vissa fall så enkel. Det kanske kan vara okej att fokusera på ett problem just nu, sen när detta är i ett lugnare skede, vilket kommer att ske, kan vi fokusera på andra stora problem.
    Sen kan jag inte tycka att det är fel att påtala hur du som person väljer att uttrycka dig, oavsett vad eller hur man tycker om en annan individ, så kan man säga saker på bra sätt eller sämre sätt. Så enkelt är det. / Sofie

    Svara
  • Elin, vi tycker olika och jag har sagt mitt i saken nu.

  • Tack för dina samhällsviktiga insatser!

    Svara
  • All kärlek till dig! Du kommer bli en underbar mamma! ☺️💖

    Svara
  • Ett tillägg. Eftersom du, kortfattat, är insatt i människans hjärna, så borde väl du även veta att människan är starkare rustad än så, för annars skulle all kritik sätta igång överlevnadsinstinkt, (reptilhjärnan) du talar om, och inträffar inte hos människor som inte har trauman kopplat till det. Och att krittik inte är synonymt med hot bör du ju också veta vid det här laget.

    Svara
  • E. Nervsystemet uppfattar negativa kommentarer som ett hot. Hur känner du dig om jag hade skrivit att: ”E du verkar extremt ointelligent som inte kopplar vad jag menar. Och du kan ju verkligen inte stava till ordet kritik, känns som att du missat några svenskalektioner där va?”
    Hur känns det i kroppen? Vilka känslor kommer upp när du läser vad jag skriver? Det spelar ingen roll vad hjärnan tänker för att din kropp är på helspänn och du är i försvarsposition. Det är det jag menar med att vi tar in negativ kritik som hot mot oss själva. Inte metalt kanske, men känslomässigt och kroppsligt.

    Svara
  • Elin, det är en stor skillnad mellan kritik och påhopp, på samma sätt som det är skillnad på kritik mot en individ och till exempel hets mot folkgrupp. Det går inte att likställa kritik och personangrepp lika lite som det går att likställa kritik och hot. Jag föreslår att du bollar frågan vidare med dina psykologvänner du refererar till, för det är tydligt att du inte har en aning om vad du pratar om och vägrar inse att du har fel i den går frågan. Jag skulle kunna fortsätta att beskriva för dig, men jag har helt ärligt talat bättre saker för mig att göra. Jag kan säga så här, som dina psykologvänner kan förklarar ytterligare för dig så att du ska förstå till fullo, och det är att människans hjärna är mycket enklare i sin natur än vad man tror, ibland riktigt dum till och med. Vi har dessa instinkter för att mänskligheten ska kunna leva vidare. Om kritik skulle vara synonymt med hot skulle mänskligheten inte kunna överleva pga att vi som djur skulle vara för svaga ur ett evolutionärt perspektiv. Lycka till i samtalet med dina psykologvänner, och hoppas att de kan förklara för dig så att du förstår så att du får lite mer kött på benen. Trevlig söndag!

    Svara
  • Hej E,

    Väldigt vad vrång och trångsynt du skulle vara då. Jag skulle väl lägga fram det lite mer diplomatisk och säga att vi är olika lärda och har olika upplevelser om vad just ordet hot menas med i detta sammanhang. Jag tror att vi egentligen menar samma om du bara hade varit öppnare för att förstå andras sätt än ditt egna. Jag håller med dig om att vi inte kommer någon stans vidare då du gjort klart för mig tydligt att du inte kan det. En diskussion brukar jag själv se på som att det är du och jag vs problemet och inte jag vs du. Men jag upplever att du är både nedlåtande och bombsäker på att din och endast din verkliget är den som gäller. Det är väl inte det mest trevliga personlighetsdraget att ha och jag hoppas att du inte är lika ignorant mot dina nära och kära för deras skull och din egen.

  • Ditt svar, och det faktum att du går till personangrepp på mig som person, är ju ett praktexempel på vad som beskrivs inom retoriken när någon har förlorat argumentationen kontra inte har några vettiga argument. Så, jag skulle snarare tänka att du skriver utifrån din egen världsbild och att det mer än något annat speglar vem du själv är som person. Jag skulle även vilja påstå att det märks om man läser svar du har gett till andra i den här tråden. Jag tror att det skulle kunna vara ett praktexemplar av behovet att endast argumentera för argumentationens skull. Vissa förmår inte att se sanningen i vilken form den ens blir presenterad för sig! Återigen, trevlig söndag!

  • Men E, personligt påhopp och härskartekniker är det ända du har sysslat med i hela denna konversationen….

  • Det var faktiskt lite obehagligt att läsa och jag fick en klump i hjärtat av hur denna konversationen går. Måste man verkligen vara så extremt påhoppande på andra människor? Du är så nedlåtande och har så mycket tro på dig själv. Jag fattar verkligen inte grejen… Blir inte klokare alls av detta konstiga som pågår just nu här. Och det finns inte bara en sanning, varje människa på jorden har sin egen version av sanningen. Tydligen är det därför sånna här diskussioner inte kommer nån vart.

  • Ta hand om ditt hjärta och dina självvransakelser! Det kan du, liksom vi alla, nog må gott av!
    Under tiden har du lite lektyr:
    ”Väldigt vad vrång och trångsynt du skulle vara då. Men jag upplever att du är både nedlåtande och bombsäker på att din och endast din verkliget är den som gäller. Det är väl inte det mest trevliga personlighetsdraget att ha och jag hoppas att du inte är lika ignorant mot dina nära och kära för deras skull och din egen. E du verkar extremt ointelligent som inte kopplar vad jag menar. Och du kan ju verkligen inte stava till ordet kritik, känns som att du missat några svenskalektioner där va?” Och så vidare. Men inga personangrepp här inte, eller hur var det? Ofta när man diskuterar kan det även vara bra att hålla sig till sakfrågan. Om du läser igen tråden och den innan angående ”kreativa” sätt att bemöta andra människor gällande klimatkrisen, så har du inte lyckats besvara en enda utan hela tiden duckar varje fråga med osammanhängande sidospår.

  • Men jag kan be om ursäkt om jag har gjort dig ledsen, eller gett dig ont hjärtat. På riktigt menar jag det. Och jag kan ge dig att du delvis har rätt angående ”reptilhjärnan”, och hur den sätter igång det sympatiska nervsystemet, och att den delen i resonemanget är intressant. Däremot så kan jag endast vädja till dig att läsa på ytterligare gällande hot, för det blir felaktigt när du likställer kritik och hot. Jag tänker att det kan vara bra och lära sig för framtiden. Jag kan ge dig ett förtydligande exempel: Tänk dig en person som har rågat ut för ett trauma i ett hus, låt oss säga ett våldsbrott. Det kan ge framtida konsekvenser som kan yttra sig på sådant sätt att den personen får en panikattack av att se det huset för att hjärnan har registrerat allt som hände där som ett hot (och därmed även hotet). Föreställ dig en människa som inte har råkat ut för något i samma hus, denna skulle inte få en reaktion eftersom att det för den människan endast skulle vara ett vanligt hus. Förstår du hur jag menar? På samma sätt kan en kritisk kommentar inte vara likställd med ett hot, om kommentaren inte i sig är ett hot, eller sätter igång något i den personen på så sätt att den kanske likställer kritik med svår ångest eller trauma. Däremot så reagerar man som människa negativt på kritik, inte alla, men de flesta. Den reaktioner sätter självfallet t också igång adrenalinpåslag och dylikt, men det är inte detsamma som hot.

  • Förstår inte varför du åker hem, du borde njuta av din tid där och det är OK. Du gör ingen mer nytta hemma <3 Hoppas du inte åker hem pga de elaka kommentarerna. <3

    Svara
  • Förstår du inte? Hon är gravid och gränser kan stängas vilken dag som helst. Danmark har precis stängt gränserna. Petra har rätt i att saker såg annorlunda ut nåt hon åkte. Men du lever i nuet och måste ta till dig den information som kommer varje dag. Du måste inse att det är allvar nu. Läs på

    Svara
  • En nations gräns stängs aldrig för dess medborgare. Petra som svensk medborgare kommer hem och kan inte nekas inresa. Det som händer är att det ev kan bli svårt med flyg om de ställs in.

    Svara
  • Vi är många läsare som är på din sida Petra! Så otroligt tragiskt de personer som känner ett sådant starkt behov av att behöva gå till personangrepp. Visst att situationen har ändrats men det kunde ingen förutspå och ingenting kan rättfärdigas deras hemska beteende. Du kommer bli en fantastisk mamma och du strålar verkligen! <3 kram på dig!

    Svara
  • Är emot alla personangrepp mot Petra men skeptisk till det du säger att ingen kunde förutspå vart situationen är på väg? Var väldigt tydligt vad som var på väg redan för 1-2 veckor sedan för många tror jag inklusive mig själv.

    Svara
  • Man får tycka vad man vill om ditt beslut och man får tycka de är puckat men att bloggbevakning låter ett kommentarsfält fyllas med hatkommentarer och personliga påhopp. Systerskap va, riktigt hyckleri. Förstår inte vad man får ut av att hänga ut och slänga offentliga personer på sin enormt stora plattform som Camilla har. Kram Petra, du är fantastisk och vi är många som backar dig. ❤️

    Svara
  • Bra skrivet Petra!

    Ta hand om dig och stay safe 🙏🏼
    Kram Maggi

    Svara
  • ❤️✌️

    Svara
  • Jag hade inte så mkt åsikt om att du hade åkt, tänkte att alla gör väl det bästa dom kan av situationen. Men ditt inlägg är bland det drygaste jag har läst. Folk letar inte efter någon att ”skylla på”, de flesta bryr sig faktiskt väldigt lite om din resa, det handlar mer om kritik kring dina prioriteringar. Även om BM och folkhälsomyndigheten sade att det var ”ok” att åka, så kunde du väl skippat huset för något så oviktigt som foto (som kunde ha tagits en solig dag i Sverige eller i en studio). Det är DÄRFÖR folk är arga, inte att du har åkt för att det var en nödsituation för ditt företag, utan för att du tar onödiga risker för lite snygga bilder.
    Hoppas du får bra bilder, och att det här inte är din död som influencer, för annars har jag alltid gillat din blogg. Men den här världsfrånvända inställningen ligger liksom inte rätt i tiden. Var mer ödmjuk.

    Svara
  • Jag tycker du är helt sjukt orättvis och jag är glad att Petra svarade och att hon svarade som hon gjorde. Om du tycker att det här är drygt så bör du kika in i Bloggbevaknings inlägg och kommentarer, och jag tolkar det här inlägget mest som ett svar på det.

    Vi borde kunna lita på våra myndigheter. Det är NU som de gått ut med restriktioner mm. De borde gjort det tidigare men det är inte fel att lita på att de som har ansvar över hela vårt samhälle ger riktlinjer baserade på fakta.

    Svara
  • Hon gick på flyget när pandemin blev deklarerad. Knappast att hon hade åkt långt innan. Och jag har väldigt svårt att tro att vårdpersonal ger klartecken för att flyga, det är nog en sanning med modifikation.

    Svara
  • Vad du tror är fullständigt irrelevant och att, utan kunskap, anklaga någon för att ljuga är väldigt fult.

    Svara
  • Då är du härdad nu för livet som blogg-mamma haha. Hur man än gör så kommer det alltid finnas de som bara vill hata lite.

    Jag tycker ni gör rätt som åker hem men jag tycker heller inte ni gjorde fel som åkte. Svenska myndigheter har ju inte direkt varit beslutsamma kring vad som gäller. Herregud, mello gick ju för 6 dagar sen bara!! Det hör jag ingen gnälla på?

    Svara
  • ❤️❤️

    Svara
  • ❤️

    Svara
  • Bra skrivet, heja dig <3 njut av härliga Portugal medans ni är där!

    Svara
  • Det här handlar absolut inte om att du är en offentlig person och att pöbeln vill ha någon att skylla på. Du har hybris! Det handlar om att du har tagit ett otroligt egoistiskt beslut baserat på pengar. Folk går samman och hjälps åt men du pissar på alla i din närhet. Ditt ofödda barn, vården (som du behöver besöka om du inte tänkt föda hemma), dina assistenter, Portugals befolkning samt Sveriges. Fy fan!!! Jag hoppas karma biter dig i röven. Trist om bebisen skulle drabbas på grund av din egoism! Men hellre ditt barn än något annat barn som smittats på grund av dig.

    Svara
  • Men gud vilket hat du öser ur dig. Du kan ju inte må bra med dig själv.

    Svara
  • Men asså ”Minna”, vem är du??

    Svara
  • Vidrigaste kommentaren på länge! Visst att du tycker Petra har fattat ett felaktigt beslut men hur kan fan kan du se dig själv i spegeln när du öser sånt hat på någon du inte känner. Skäms på dig!

    Svara
  • Tror ”Minna” har tappat det fullständigt. Ta hand om dig.

    Svara
  • + 1

    Svara
  • Men fy i helvete? Hur fan kan man skriva så? Och att ge sig på ett oskyldigt, OFÖTT barn? ”Bättre ditt än någon annans”. Jag hoppas din Karma biter DIG i röven, för sådär skriver man inte om man är en vuxen människa… Blev helt matt av din kommentar! Skäms!

    Svara
  • Vilken hemsk människa du är Minna. Du kan inte va frisk i huvudet. Sök vård!!

    Svara
  • Sagolikt, Petra!
    Be de som kritiserar att” hålla truten”…..
    Kritik måste du kunna ta.
    Detta är en försmak av Saturnus besök i Vattumannen, kan man säga…
    Ta Ansvar ,väx upp mm.Några tuffa år framöver.Livet har bytt färdriktning helt plötsligt.

    Svara
  • Kritik kan jag ta. Men de finns olika vis att skriva kritik på. Vad hjälper det att sprida hat och glåpord?
    Dessutom skriver jag att jag tagit fel beslut och att jag är ledsen över det. Så förstår egentligen inte meningen med att skriva saker som att jag inte förtjänar att sätta ett barn till denna värld, det är i min värld bara rent utav vidrigt.

    Svara
  • Jag tror att du kommer bli en fantastisk mamma!

    Svara
  • Haha 😂

    Svara
  • Hej Petra!
    Jag är inne på din sida lite när jag hinner, har en bebis på 8 mån och en 4a åring så lite kaos i vardagen.
    Nu hade jag lite tid över så tänkte se lite hur det går för dig och fina magen! och wow så fin du är! när jag sedan läste ditt inlägg blev jag både ledsen och chockad hur människor kan uttala sig så om en blivande mamma! inte för att det är ok annars men det är inte ok någonstans! du kommer bli en grym mamma Petra!
    Hemskt tråkigt att det finns människor där ute som alltid måste skiva sådana grymma kommentarer.
    Det är bara att borsta av sig det för dom är definitivt inte värda varken din tid eller din energi. Du är en härlig person som sprider så mycket energi och glädje.
    Var rädd om dig❤️

    Svara
  • ❤️❤️❤️

    Svara
  • Hoppas att du och dina anställda får hålla er friska! Blir bara så stressad- som gravid i v35. Kommer du ha kontakt med MVC eller förlossningen? Eller hur ska du göra under de två kommande veckorna? Om Corona sprids hos barnmorskorna på förlossningen eller mvc… vart ska jag då föda? Vem ska ta hand om mig och min bebis? Platsläget är ju inte direkt optimalt i dagsläget. Åh vill typ gråta när jag tänker på detta! Jag jag liksom ingen mamma som är utbildad och kan förlösa mig.

    Svara
  • Hej Hilda!

    Jag fick barn för två veckor sedan och kände som du, oro inför spridning bland vårdpersonalen. Höll treåringen hemma från förskola för att inte ha med sjukdom in till förlossningen och efteråt har vi stannat i bebisbubblan. Prata med din barnmorska om du känner oro.

    Jag bor i Australien och är väldigt ledsen eftersom jag inte kommer att ha möjlighet att introducera bebis till morföräldrarna som bor i Sverige på flera månader, kanske år?!

    Om du har dina föräldrar nära, var tacksam för det, och se till att du och din familj följer rekommendationer för att hindra spridning.

    Lycka till med bebis!

    Svara
  • Heja Petra! Så orättvist bemötande du får, hur kan man förvänta sig allt av dig i denna fråga när våra myndigheter och experter knappt vågat sätta in några åtgärder förrän nu utan sagt att vi ska leva som vanligt mer eller mindre. Jag är också gravid och åkte till Belgrad förra helgen (första fallet kom då), men hade t.ex. inte åkt denna helg tror jag. Läget förändras snabbt och vi behöver vara mer förlåtande mot varandra. Jag blir mer ledsen när man t.ex. flyg Stockholm-GBG då det är uppenbart onödig klimatbelastning, men här tycker jag det är så oschysst att lägga så stort ansvar på dig.

    Vet du vad jag som gravid också tycker är härligt med dig? Att det känns som du vågar leva och inte bli neurotisk bara för att du ska bli mamma. Du råkade t.ex. få i dig nåt du inte skulle äta, hoppsan, men då gör du bara inte om det. Jag tror du kommer bli en toppenmamma, så mycket bättre med en lyckligare mamma än någon som ska nojja sönder sig över allt och lägga sin energi på att kritisera andra kvinnor som de inte lever upp till deras fantasibild bara för att själva känner sig osäkra. You go girl!!

    Svara
  • ”MEN som jag förklarat såg situationen inte alls ut så här dagen vi åkte”

    Varför ljuger du, situationen såg precis ut så just då. Bättre att säga att du sket i det och tänkte på dig själv, vad är problemet? Du är inte ensam, jättemånga själviska människor som bidragit till varför vi har denna smittohärd nu.
    Sen kanske lite värre iofs när man är gravid och utsätter ett liv som ännu inte fått se dagens ljus för denna risk. Men varför blir jag inte förvånad, föresten har din barnmorska begått ett tjänstefel om hon sa åt dig att åka.

    Svara
  • Trött jävla kommentar

    Svara
  • Lite svårt att sitta i ”frivillig” karantän i 14 dagar som höggravid, tänker såklart på inbokade besök hos barnmorska under den här tiden och det kanske dyker upp någonting med barnet som generera att du akut måste besöka vården för detta.

    Då riskerar du att smitta en hel avdelning hos barnmorskan pga att du har varit utomlands/ varit på en flygplats.

    Svara
  • ❤️

    Svara
  • Min mamma är barnmorska : )

    Svara
  • Din mamma jobbar väl på sjukhus eller liknande? Hon bör verkligen inte hälsa på dig de närmsta 14 dagarna ifall du skulle blivit smittad. Då riskerar hon att dra med sig smittan till andra patienter.

    Svara
  • Är planen undersökningar hemma och hemförlossning samt karantän för din mamma också då?!

    Svara
  • Okej så det var din mamma som sa att det var okej att åka?

    Svara
  • Sara 😂😂

    Svara
  • <3 Jag har bf samma dag som dig och tycker det är så otroligt roligt att läsa din blogg och följa dig i din graviditet! Låt inte detta slå ned dig, du hade kollat upp allt innan och situationen ändrar sig konstant det är inte ditt fel.

    Svara
  • Ja isoleringen 14 dagar efter hemkomst är också något jag funderar på hur du ska göra med, MVC-besök? Eller om du behöver vård? Att eventuellt smitta andra gravida eller vårdpersonal är fruktansvärd risk, kul att förlösa med barnmorskor i skyddsdräkt. Och läget var faktiskt inte särskilt annorlunda när ni åkte, har flera gravida i min närhet som snarare isolerat sig extra för att skydda sig och andra. Vet att många som är i Spanien som har mkt mer utbredd sjukdom reser från Faro eftersom det är så nära, hoppas innerligt du inte blir smittad.
    Skulle också fundera på att byta barnmorska om hon rekommenderade att resa nu dessutom oförsäkrad som du skrev om tidigare.

    Svara
  • Får göra det över FaceTime då : )

    Svara
  • Förlåt men vilken dryghet du påvisar?
    Du får rättmätig och konstruktiv kritik (inte av alla,) och du bah, ”tar det över FaceTime? Hur undersöker man em gravid kvinna över FaceTime?
    Din mamma nämnde du ovan och vad händer sen då om hon besöker dig och går vidare till sitt jobb som barnmorska? Allvarligt, du är en vuxen kvinna. Agera som det.

    Svara
  • Det kanske va hennes mamma som sa att det var ok att åka. Äpplet brukar ju inte falla så långt från trädet (intelligensnivån).

    Svara
  • Håller helt med dig. Denna dryghet, så himla oskönt. Bra att hon visar sitt rätta ansikte så alla får se. Hon och forni kör samma stil man tål verkligen inte det.

    Svara
  • Jag har känt mig helt lugn inför min förlossning. Men nu känner jag mig stressad. Kommer det ens att finnas personal på plats när det är dags, eller kommer de att vara hemma i karantän. Tänk om det blir komplikationer och det behövs barnläkare, kirurg, eller annat? Och de är sjuka. Vill bara ut med barnet ögonaböj, medans det ännu finns personal.

    Svara
  • All kärlek till dig bästa Petra. ❤️

    Svara
  • Och yngst Cornasmittade är ett nyfött barn i London. Fick barnet det i magen eller efter förlossningen är oklart, men visar vikten av att ta egna beslut trots vad myndigheter i Sverige säger. Speciellt när vi har Kinas och Italiens facit för x antal dagar sedan.

    Och varmt välkommen hem till ett drabbat område, mitt tips till dig är att du håller dig inne för ditt och ert barns skull.

    Svara
  • ❤️! SUCK. Förstår inte människor som bara sprider negativ energi runt sig.

    Svara
  • Can folk bara ta en jävla chill-pill? Herregud! Den allmänna paniken är ju helt tappad!

    Svara
  • Helt rätt! Du vet vad som är bäst för dig och ditt barn. Du ska inte behöva förklara dig ❤️

    Svara
  • Men kan folk fatta att det vi gör nu gör man inte för sin egen skull utanför andras. Petra kanske gör det som är bäst för henne, men poängen nu är ju att man måste göra det som är bäst för alla

    Svara
  • Helt medveten om det men tror inte det hjälper att förolämpa och ge dåligt samvete. Det hjälper ingen i detta läge, det hjälper inte ens de i riskgrupperna…nu är det ju som det är och detta är en ny situation som vi alla ställs inför och måste anpassa oss för. Vilket också Petra nu gjort.

    Svara
  • Fast hon visste ju uppenbarligen inte vad som var bäst för henne och bebisen i magen med tanke på att hon nu säger att det var fel beslut att åka?

    Svara
  • ❤️❤️❤️❤️❤️

    Svara
  • Du äger och är så rimlig kram kram

    Svara
  • Alla gör fel! Har fortfarande massvis med människor i min omgivning som inte förstår allvaret och väljer medvetet att utsätta sig själva och andra för risk, verkar extremt svårt för vissa att inse att man kanske kan skjuta fram grejer tills efter att det här är över.. Aldrig OK att gå till personangrepp! Tror för övrigt att du kommer bli en superhäftig morsa ❤

    Svara
  • YOU GO GIRL!

    Svara
  • Varför tog ni beslutet att boka om undrar jag? Det är väl inte större risk nu eller senare för någon tänker jag.
    Vi har också en drömresa inom väldigt kort inbokat som vi inte bestämt hur vi ska göra med:/

    Svara
  • Det här är ingen skrämselpropaganda utan bara för att SNÄLLA tänk på oss gravida! Alla där ute. Är så sjukt orolig.

    https://www.expressen.se/nyheter/nyfodd-bebis-smittad-av-coronaviruset/?fbclid=IwAR3Mn-VgX4x3Szn84sDvjZMIQ-N16TNLxTYa6o2qW1CCMKgXXV-h3iIhB04

    Svara
  • Det är lätt att vara efterklok och jag tror knappast Petra är en människa som gör saker med illvilja. Däremot de stresspåslag som kommer från anonyma elaka kommentarer online är inget en gravid kvinna behöver ta. Ta hand om varandra och tänk på att de måste finnas utrymme för att göra fel utan att bli påhoppad. De som skriver obehagliga kommentarer bidrar ju absolut inte med något intelligent alls, om man genuint vill ha en förändring så kan jag meddela att sånna kommentarer bara ger motsatt effekt. Värna om varandra och reflektera över vad det är i just det Petra gjorde som gör er så upprörda istället för att projicera allt anonymt i ett kommentarsfält. Man får lov att ha åsikter och om ni tycker det hon gjort varit så fel så var snäll att informera henne på ett sätt som är vänligt så hon/ vi andra kan ta in det utan att de ska vara så otrevligt. Allt blir liksom lite mysigare när vi kommunicerar från hjärtat och de blir också lättare att ta till sig ny information då. Just a thought…

    Svara
  • ❤️

    Svara
  • Hej! Jag förstår att det inte är lätt att fatta rätt beslut i såna tider, speciellt när en tjänsteman från ansvarig myndighet för detta spekulerarar en massa i media utan att tänka sig för. Toppen hade ju nåtts i Sverige för ca 10 dagar sen sades det. En promille skulle smittas som max, folk som inte visar symptom smittar inte, barn är inte mottagliga för sjukdomen, gravida påverkas ej mer än andra – ja, en massa spekulationer som har visat sig vara fel. Läser artikeln nedan och blir så ledsen för mamma och nyfödd barn som måste skiljas ifrån varandra direkt efter förlossningen. Tänk att inte veta hur det kommer att gå med en själv eller ens barn till man blivit friskförklarad, vilket man inte blir på månader (tänker på tjejen i Jönköping som var den första att smittas i sverige och som ännu inte friskförklarats).

    Snälla ta hand om dig själv och be dina kollegor att göra detsamma och vad ni än gör se till att inte träffa folk eller barnmorska eller läkare inte bara på två veckor men ännu längre (om ni verkligen inte är döende). Vården skriker varje dag att de inte fixar detta, att de inte har tydliga riktlinjer, att både patienter med coronasymtom och andra sjuka vistas i ett och samma rum i akuten. Läget är allvarligt och man kan inte göra saker ogjort men man kan föröska göra sitt bästa i den situation som råder.

    https://www.theguardian.com/world/2020/mar/14/newborn-baby-tests-positive-for-coronavirus-in-london?CMP=fb_gu&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1584180862

    Svara
  • Snygging!!

    Svara
  • Är helt klart med team Petra 💕

    Svara
  • ❤️

    Svara
  • Till alla som lägger er negativ energi på Petra. Hon var (och är så vitt vi fortfarande vet) frisk. I o med att WHO nu deklarerat att Corona är en pandemi betyder det att det är lika trolig att få Corona av Petra (om hon nu skulle vara smittad) så som utav personen brevid dig på bussen. Mycket av forskningen tyder även på att smittan sedan länge finns i betydligt större utsträckning i Sverige än vad de faktiska sifforna säger. Om den forskningen stämmer (finns väldigt mkt artiklar publicerade för er som har tid att skriva negativa kommentaren kan lägga er energi på istället) så kanske det är folkhälsomyndigheten ni ska kritisera, som inte agerat snabbare. Trots ett egeetansvar är det nämligen de (folkhälsomyndigheten) som har som ansvar att skydda vår folkhälsa mha sina rekommendationer. Vi ska inte som individer behöva lista ut vad som är rätt eller fel kring en helt ny sjukdom/sjukdomsförlopp, men det vi kan är att följa deras rekommendationer vilket Petra gjort.

    Känner ni som fortfarande vill kritisera på individnivå behov utav så rekommenderar jag att kritisera de människor som gått till jobbet/vistats ute bland folk trots sjukdomssymptom, inte tvättat händerna eller hostat rakt. De är nämligen de som gjort att sjukdomen har fått fäste i Sverige o inte en frisk människa. De är även de, ni som är oroliga för att Petras agerade ska ödelägga svenska sjukvården, ni kan lägga er oro på. Bifogar lite trevlig lördagsläsning (enbart för att visa, enligt den här statistiken/forskningen, att smittan redan är här o att folkhälsomynidgheten skulle kunnat o fortfarande kan komma med betydligt tydligare direktiv o INTE för att spä på hatiska kommentarer på en enskild FRISK individ).

    Btw Petra, du är en underbar bloggar o du kommer bli en fantastisk mamma! O till er andra, stanna hemma om ni är sjuka, tvätta händerna, njut av solen o ta hand om varandra ❤️❤️❤️

    https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca

    Svara
  • ❤️❤️❤️

    Svara
  • Bra kommentar! Strunta i folk nu 💕

    Svara
  • <3

    Svara
  • Petra! Vi är alla människor! Försök att inte ta åt dig! Vi vet alla att du kommer att bli en störtskön mamma!

    Svara
  • Kärlek ❤️❤️❤️

    Svara
  • Hoppas du blir fast där nere din jävla idiot!

    Svara
  • Och hoppas du går känna lycka en dag din bittra elaka jävel!

    Svara
  • Om man har läst på om coronan så visste man att man inte skulle resa. Vi har ingen smittspårning längre, handsprit och munskydd är slut på sjukhusen och man tar inte längre några tester om man inte är äldre eller allvarligt sjuk. Även om man inte är rädd för sin egen skull eller sin unga friska familj så måste man tänka på de äldre och de med allvarliga sjukdomar. Vi måste göra vad vi kan för att stoppa/fördröja smittan så sjukvården hinner/orkar med. Trots att mina barns skola inte kan/vill stänga så håller jag mina barn hemma då vi haft konstaterade coronasmittad där. Vi måste alla göra vad vi kan nu när våra politiker verkar ha gett upp.

    Svara
  • Tycker inte du behöver försvara något överhuvudtaget. Du är inte skyldig någon en förklaring, och du vinner inte över någon genom att förklara varför. Var säker i dina beslut, du vet bäst vad som är rätt för dig och er. Om de tycker det är sjukt och allt vad det nu är – låt dem. Om du tycker det är ett misstag – so fucking what? Vem har inte gjort ett misstag? Finns viktigare saker i livet.

    Svara
  • Älskar att det var så ofiltrerat o ärligt!

    Svara
  • 8.sex positions http://69sexpositions.com/

    Svara