window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:02 | mars 11, 2020

Mot Faro!

Nu är vi snart framme i ett varmt Portugal. Velat så mycket om vi skulle åka eller inte. Men bestämde mig tillslut för att vi kör, modellen är bokad, huset betalt, allas flyg, hade inte åkt om det var semester. Det är ju inte enda fall av Corona i Algarve, det var direktflyg och jag har preppat med handsprit. Frågat runt bland läkare och de har sagt ja, men det är ju svårt utan facit i hand. Men nu är vi på väg. Igår var det en människa som hostade helt hysteriskt när jag kom ut från apoteket med öppen mun, rakt ut ba. Toppen agerande.

Längtar tills vi fått nycklarna till det lilla vitmålade huset med blåa lister som ser som taget ut från Mamma Mia. Just nu sitter jag inpressad i mittensätet på flyget med stödstrumpor som gled på lika smidigt som Bridget Jones berömda spanxscen. Det var blod, svett och tårar, tillslut gled de svarta materialet upp över vaden. Eftersom handspriten var slut precis överallt, blev jag överlycklig när jag kom över två flaskor igår eftermiddag. Dock var det stora flaskor som jag nu hällt ner i små reseförpackningar från Sephora. Alkoholhalten är så hög att den fräter bort allt den kommer i kontakt med. Den gularöda förpackningen med stödstrumpor färgade mina händer i McDonalds flagga och ett av de runda betsade träbordet på Joe and the juice fick sig en minnesvärd kyss av burken.

Vädergudarna ser ut att vara på vår sida, även om det ser ut att bli lite molnigt imorgon.

Resans team består av mig, Uchenna, Angelica och Lova. Modellen vi bokat bor här i Portugal.


40 kommentarer



40 kommentarer om “Mot Faro!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Ush, jag blir genuint provocerad av detta. Har gillat din blogg, men att använda en så stor plattform till att promota resor när situationen är som den är med smittspridningen. Du kunde åkt på din resa utan att skapa content av det. Som gravid så har du ju kontakt med vården och bör vara extra försiktig för att dra på dig smitta och smitta andra i vårdkedjan. Tycker det är allas ansvar att försöka skydda riskgrupper så länge det inte finns vaccin mm.

    Svara
  • Eller så slutar folk hitta på egna teorier utan följer riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten och Utrikesdepartementet… Det finns ju faktiskt ingen avrådan från UD att resa till Portugal så onödigt att shamea Petra för det!

    Svara
  • Förlåt, men blir nästan provocerad av din kommentar. Det var inte självklart för mig att åka. Men jag åker för att det inte finns ett enda fall av Corona dit jag ska samt att det är direktflyg. Jag tvättar händerna, spritar mig som en galning och kommer självfallet inte komma i kontakt med någon i vården om jag har den minsta antydan till någon typ av sjukdom.

    Jag åker för att det är jobb – och mitt jobb är att plåta content. Det hade väl i sådana fall varit värre om jag åkte för semester.

    Det är 41 fall i Portugal varav 0 i Algarve.

    Det är över 500 fall i STOCKHOLM varav mesta del i STOCKHOLM.

    Svara
  • Helt rätt Petra!

    Svara
  • Det är strax 223 bekräftade fall i Stockholmjust nu, 426 i Sverige totalt. Det har gått upp med över 20 fall i Stockholm bara sedan jag läste för en halvtimme sedan…

    Tycker att man även får tänka på att vi kan sprida viruset till andra länder där det inte finns några eller väldigt få fall, och inte bara tvärtom, just eftersom vi har så många fall sett till befolkningsmängd. Å andra sidan har väl ingen av er symptom så risken för att ni sprider något är liten, även om man har sett att man kan sprida det även utan symptom.

    Enligt experter på området, inklusive ett uttalande från en som har forskat på Coronavirus in 25 år, är detta virus mindre smittsamt än vanlig influensa. Jag förstår att folk panikar, eftersom världen panikar, men vi kan ju inte sätta hela livet på paus heller. Svår avvägning. När folk för någon vecka sedan, innan Italien sattes i total karantän, frågade i diverse FB-grupper om de skulle ställa in sin Italienresa nästa vecka eller inte, då blev jag fasen provocerad, men Portugal är inget högriskområde, och inte Sverige heller, än.

    Svara
  • There is one case at the Algarve and much more will follow.

    Svara
  • Svårt att lova att inte söka sjukvård när man är gravid…

    Svara
  • ”Jag åker för att det är jobb – och mitt jobb är att plåta content.”

    Det här ÄR provocerande!

    Svara
  • Så du väljer att dra från ett ställe med 500+ fall till ett med 0… Det var ju snällt av dig, dela med dig av smittan dit kanske? 🙂

    Svara
  • Exakt min tanke. Att man utgår från eget välmånde och ej att man kan faktiskt ta med smittan till andra.

    Svara
  • Tycker det är så bra att du åker! Träffa en smittskyddsläkare på mitt jobb idag och hon var mer orolig över hur våra ekonomier kommer klara situationen än smittor.

    Ni är friska och ska till ett ställe UD inte avråder, kör!

    Svara
  • Ok, men de som inte är grundfriska då? Om ett sällskap på resa för med sig smitta, ovetandes el med vad man tror är en liten vanlig förkylning, och så smittar man ngn som är äldre el har annan sjukdom dit man reser, är det fortfarand ”bra” då att resa, för att man själv är frisk (me, myself and I)? Och en smittskyddsläkare som oroar sig mer för ekonomin än världshälsan bör byta yrke tycker jag.

    Svara
  • Tänker alla så skulle alla behöva stanna hemma alltid. Är inte omöjligt att vara tre-fem personer helt utan symtom, alltså friska. Sen kan en sjukdom bryta ut mot förmodan men då borde alla hållas inne.

    Svara
  • Jag hade personligen inte åkt. Många länder i Europa stänger gränser, ställer in evenemang, stänger skolor, stänger uteställen och restauranger osv. Trots att de inte har någon större spridning själva, då är det för mig inte läge att resa någon stans. Spelar egentligen inte någon roll att det inte var självklart så länge det ändå blev så.

    Det var inte många fall i Italien förrän det fullständigt eskalerade och det är vårt resande som gör att viruset sprid på detta vis.

    Bor man i Stockholm tycker jag man ska försöka hålla sig hemma så mycket man kan. Handla på nätet, gå inte på större evenemang osv.

    När alla större evenemang i Sverige ställs in, skolor stänger, arbetsgivare ber sina medarbetare att jobba hemma osv. Är det kanske inte läge att sprida det till Algarve heller i dagsläget.

    Hoppas det går bra och att ni varken smittar någon eller åker på det själva.

    Svara
  • Arrogant, enfaldigt och oansvarigt att inte förstå att resor bidrar till smittspridning.

    Svara
  • Men herregud, har jag skrivit det någonstans i texten? Det är klart jag förstår att det sprids genom resor. Men det uppdagas ju hela tiden. Situationen ser ju helt annorlunda ut idag jämför med tre dagar sedan. Det är lätt att sitta och säga så när det inte är en själv som har en resa som man betalt massa dyra pengar för. Folk som sa att det var en förkylning för två dagar sedan verkar nu förstå allvaret.

    Jag hade aldrig bokat en resa idag och hade inte åkt om det enbart var semester. Men just nu befinner jag mig i ett hus på en kulle, utan några grannar. Kommer knappt möta en levande själ den här resan.

    Svara
  • Det är naturligtvis aldrig kul att förlora pengar men under rådande omständigheter borde hälsa och förstånd gå före ekonomi och materialism. Om man har lite global koll så är man väl medveten om risken med smittspridning.

    Svara
  • Det är lätt att vara så verklighetsfrånvänd att pengar går före människors liv. Hur i helvete kan du försvara det här med förlorade pengar?! De som befinner sig i riskgrupperna betyder alltså mindre än din ekonomi. Fy fan!! Karma kan ta dig, och ditt ofödda barn.

    Svara
  • Alltså förlåt men i detta fall känns det typ bättre om det skulle va semester än jobb och ”plåta content”. Vill man som varumärke (du) stå och posa utanför vita små gölliga hus och blå fönster och låtsas som ingenting när en pandemi utlösts i världen. Blir liksom konstigt från varumärkets sida också att uppmuntra resor i dessa tider. Livet stannar ju inte upp såklart pga Corona men som influenser och som företag som köper plats i dina kanaler känns det lite bitterljuvt, eller osmart? Tänker mer ur affärssynpunkt och vinning. Jag gillar dig, så inget sånt och hoppas du får en bra resa.

    Svara
  • Petra uppmuntrar inte resor? Hon skriver ju klart och tydligt att hon tänkt igenom det noggrant och skulle aldrig rest om det inte var för jobb. jag blir inte sugen på att hoppa på nästa plan till Portugal för det. Sen är det ju också hennes JOBB att stå framför ”vita små gölliga hus”. Vad tänker du att hon ska göra istället? Hoppa i labbkläderna och forska fram ett vaccin? Det kanske du gör? Hoppa annars ner från dina höga hästar.

    Svara
  • Man kan ju t.ex. fota klänningar i en studio i Stockholm istället? Tror inte någon menar att Petra ska hoppa i labbkläderna…

    Svara
  • Håller med till hundra procent! Pinsamt och fruktansvärt inskränkt att stå och åma sig i fina kläder i solen som om ingenting har hänt i den situation vi är i nu!
    Själv har jag precis förlorat 30 000 kr för en resa som inte blev av, så jag förstår till 100% hur trist det känns. Men helt ärligt, att förlora pengarna för den här resan hade du haft råd med. Vi vet alla att du är långt ifrån fattig!

    Svara
  • Herregud vika dömande kommentarer! Det är väl bättre att som gravid resa till ett land som inte fått så många utbrott än att stanna i Stockholm. Petra har ju heller inte varit i något av de drabbade områdena plus att UD inte avråder. Går ju inte att sätta hela livet på ”paus” och inte resa (förutom dit UD avråder såklart) när man lika gärna kan bli smittad på ICA.

    Svara
  • ”Åker från en smittoområde till ett utan smitta, då är det lugnt”? Undrar om Algarve resonerar likadant. Man kan ju inte alltid utgå ifrån enbart sig själv. Jag orkar inte kommentera på Petras val i sig, sånt händer det är inte helt lätt att veta, men ditt resonemang känns bara för läskigt för att inte uppmärksamma. Liksom folk som säger ”jag är inte rädd jag är inte i riskgrupp”…nej men genom att sprida smitta så påverkar du sjukvårdens kapacitet (som redan är undermålig i Sverige) att rädda dom som behöver räddas, dom som är i riskgrupp och även dom som är sjuka av andra anledningar. Tips läs till exempel Bingo Rimers senaste IG inlägg, eller egentligen dom flesta nyheterna just nu, finns även en dokumentär på SVTplay, Sverige förbjuder folksamlingar över 500 pers, Danmark stänger alla skolor och offentlig sektor, osv osv.

    //Vänliga hälsningar från någon som vill väl och bara informera om att man ska vara försiktig

    Svara
  • Åh vad jag håller med dig i allt du skriver! Blir mörkrädd av detta ”jag är inte rädd, är inte i ngn riskgrupp, det blir ju bara som en förkylning typ”….Det är som vanligt, me, myself and I. Men det är ju inte där skon klämmer alls och det är uppenbart att alla info instanser misslyckats elminte varit tillräckligt tydliga med sitt budskap. Faran ligger ju i att sprida smittan, man kan vara smittad utan att veta, får vi en pandemi i Sverige lär det bli huggsexa om vårdplatserna (I Sverige har vi minst antal vårdplatser per invånare i hela Europa!) och alla andra sjukdomar och livsnödvändiga operationer försvinner ju liksom inte för att vi har ett virus utbrott…Folk som skall in på livsviktiga op för tex. cancer får fördröjd vård, el ingen alls, äldre och mer mottagliga personer (även unga) blir smittade och kan stryka med, skulle inte kännas ok att se mig själv i spegeln om jag själv smittat ngn (för att jag själv ignorerat allvaret och inte tyckt det var ngn fara för mig själv), som sen avlider. Nä, dags att naiva svenskar vaknar upp, det är allvar nu. Btw, handsprit hjälper inte nämnvärt mot virus som för droppsmitta (luftburen), det är mer effektivt mot bakterier odyl. Därmed inte sagt att man inte skall vara noga med handhygienen.

    Svara
  • Och jo, news flash, det går att sluta resa. Det är precis det man måste göra för att få stop på en pandemi. Min mamma reser väldigt mycket i jobbet men har bara i år ställt in alla 4 resor som varit planerade hittills.

    Svara
  • Nä, riktigt osympatiskt just nu.

    Det handlar ju inte om att du utsätter dig själv för en risk utan att du utsätter andra för risker. De har inte ett enda fall i Algarve, så kommer du och dina vänner från Stockholm där det just nu sprids oerhört snabbt. Många vittnar ju om att unga knappt märker av symptomen men sprider det vidare till äldre och sjuka.

    Nä, allt resande än det som är livsviktigt just nu är oerhört oansvarigt och själviskt. Ni kan plåta i en studio i Stockholm, det finns ingen anledning att riskera folks liv för lite soliga bilder som ska sälja kläder ingen egentligen behöver.

    Svara
  • Haha asså riskera folks liv, nu får du ge dig…

    Svara
  • Förlåt men det är exakt det man gör om man utsätter sig själv och andra för smitta. Uppdatera dig lite genom att läsa dagspress odyl. I Italien tvingas man välja vilkas liv som ska prioriteras. Och vi ligger i toppen av antal smittade relativt resten av världen.

    https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR3wa-adFAh_0aURdb4iiU3u0IN31_uS_EgnAYA0MtnFaVyk7V8NJwdUDFs

    Svara
  • Sjukhusen i Sverige har redan innan Corona haft extrema svårigheter att räcka till för alla sjuka så förstår inte hur du inte kan inse att liv kommer att gå förlorade. Se till exempel sthlmsjukvardsupprop på IG så kan du få lite info direkt från sjukhusen

    Svara
  • Läs på, vakna upp! Du kan själv bära på smitta utan att veta det, så smittar du en äldre el ngn med nedsatt immunförsvar, det kan vara en ung människa som tex har astma, och då ÄR det, om det vill sig illa, fara för den personens liv.

    Svara
  • Va? Så klart man kan riskera andras liv, speciellt dem som har nedsatt immunförsvar och andra underliggande sjukdomar. Följer du inte alls nyheterna?

    Svara
  • Ok, men de som inte är grundfriska då? Om ett sällskap på resa för med sig smitta, ovetandes el med vad man tror är en liten vanlig förkylning, och så smittar man ngn som är äldre el har annan sjukdom, är det fortfarand ”bra” då att resa, för att man själv är frisk (me, myself and I)? Och en smittskyddsläkare som oroar sig mer för ekonomin än världshälsan bör byta yrke tycker jag.

    Svara
  • Viruset sprids genom nära kontakt mellan människor och genom droppsmitta, det vill säga hostningar och nysningar.

    Vi vet alltså att smittan sprids vid kontakt. Jag tror, att de som skriver kommentarerna inte har självisolerat sig. Därför är de lika mycket möjliga spridare.

    Eftersom platsen P ska till har 0 fall. Går det ju att säga att hon flyger till säkerhet. Eftersom Stockholm har fler än 0.

    Slutsas: team petra

    Svara
  • Det finns en anledning till att man inte ska resa omkring under en pandemi. Flyger man från ett smittat ställe till ett annat riskerar ju man att dra med sig smitta. En pandemi innebär att man måste gå ifrån ett individperspektiv och se det från ett större perspektiv.

    Jag tycker inte man ska shamea någon som redan är utomlands, men att vara tydlig i inlägg och kommentarer när man väl har facit i hand är viktigt. Det är viktigt att man försöker släppa fasader/stolthet/begär eller vad det nu kan vara och förstå allvaret och inse att man måste samarbeta

    Slutsats: team petra, team portugal, team sverige, team alla människors välmående.

    Svara
  • Du kommer ju träffa människor på flygplatserna och transporter. A tar att ni måste äta I Portugal också. Inte okej att resa när läget ser ur som det gör just nu.

    Svara
  • Även om ”plåta content” är ditt jobb så är det ju inte direkt ett samhällsviktigt jobb som måste utföras… massor med människor i Sverige och andra delar av världen är jobb som innebär resa – som de nu avstår ifrån. Det tog Italien typ en vecka att gå från ett fåtal fall till hel karantän. Portugals grannland Spanien har smittspridning. Hur många fall ett land rapporterar säger ju heller inte allt om hur smittspridningen är – utan om hur många som testats…

    Svara
  • Är detta verkligheten i Europa precis i början av en exploderande pandemi? Att inte de som kallar sig influencers kan bättre? Sjukvården kommer att kollapsa under trycket och om vi inte tillsammans kan hindra smittan att sprida sig NU så går det riktigt illa.
    Och vem kommer vara intresserad av de plåtade kläderna när massarbetslöshet ligger bakom knuten med tusentals varslade människor. Det är dags att se om sig själv, sina nära och de svagaste i samhället, planera för en vardag som under lång tid kommer att vara ngt vi aldrig upplevt. Sorry att jag skriver rakt på sak, men har ingen förstått hur det drabbat Kina och nu Italien och Sverige på god väg…😢

    Svara
  • Älskar att det var så ofiltrerat o ärligt!

    Svara
  • 8.sex positions http://69sexpositions.com/

    Svara