window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:03 | mars 9, 2020

Weekly Plans

petra tungarden blogg-16

Klänning Rotate, Mobilskal The Case Factory, Boots Ducie Kendall.

God morgon gänget!

Gud, vad jag älskar att vara frilans ibland. Framförallt på måndagar. Började hela dagen tidigt imorse med att röja i hela lägenheten, städa bort bevisen från babyshowern som ägde rum i lördags och snackattacken som spridit ut sig över vårt soffbord igår kväll likt Coronavirusets framfart. Nu sitter jag och pillar med vår nya hemsida för Adoore, som aldrig blir klar. Få saker kan göra mig så frustrerad, som teknik – avskyr att jag inte kan lösa något själv utan konstant är beroende av programmerare.

MEN IDAG SKA DEN GÅ LIVE FÖR PRE-ORDER – WOOP WOOP! Det kommer att släppas i två drop, då hälften av klänningarna kommer i mitten på april och hälften i slutet i och med lite fördröjningar pågrund av det rådande läget i världen.

Idag ska jag börja packa inför Algarve, på onsdag morgon i ottan bär det av. Har aldrig varit i Portugal, landskapen ser helt magiska ut med höga klippiga berg och turkost vatten. Jag känner mig faktiskt inte alls orolig för att bli coronasmittad. Det är en sådan liten flygplats vi ska till och det är direktflyg, känns som det är större risk att få Coronaviruset på Sturebadet med alla som kommit hem från norra Italien och sportlovet. Jag åker dit med Angelica och Uchenna, vi ska plåta massa content, en kampanj och imagebilder för Adoore med en toppenmodell. Vi har hyrt ett hus högt upp på ett berg i Tavira, är det någon som varit där? Fy bubblan vad soligt det ska bli, det är cirka 20 grader. Ska bli härligt att få en försmak på våren.

Jag har hämtat mitt intyg från barnmorskan, men undrar om jag behöver teckna en extra gravidförsäkring? Har det egentligen något med resan att göra? Med SAS får man flyga fram till vecka 36. Jag är ju enligt appen i vecka 32, men enligt min barnmorska i vecka 31.

petra tungarden blogg-18


32 kommentarer



32 kommentarer om “Weekly Plans”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Längtar tills klänningarna kommer! Men du, det här med pre-order! Vad innebär det exakt? Kan klänningarna säljas slut redan idag då?

    Svara
  • Japp, den blåa är nästan slut! De kommer att fyllas på, men de levereras senare : ) Det är mest för att kunna mäta efterfrågan på plaggen : ) Kramar!

    Svara
  • Försäkringen har inte att göra med hur länge SAS låter dig flyga. Kolla din hemförsäkring hur länge olycksfall mm täcker vid graviditet, vanligen är det till v 28 men det finns tilläggsförsäkringar. Är ju inte så lång resa, men behöver ni nödlanda planet för att du råkar föda barn blir det nog dyrt utan försäkring..

    Ha en härlig resa!!

    Svara
  • Åh, tack för att du tog dig tiden att skriva <3 Super, har ring mitt försäkringsbolag nu! Kramar!

    Svara
  • Jag var i samma sits som dig när jag var gravid. Jag var bjuden på ett bröllop i London och höggravid. Jag lusläste diverse försäkringar och flygbolagens policys. Då landade jag i att avboka, pga det skulle ha blivit min räkning om flyget skulle behöva nödlanda pga min graviditet, vården i ett annat land skulle bli min räkning osv. Det var mitt första barn då och jag vågade inte chansa.
    Detta var några år sedan, kanske är det andra bestämmelser nu ☺️

    Svara
  • Försöker luska loss i det nu ; ) Tror det verkar lösa sig med en tilläggsförsäkring : )

    Svara
  • Försäkringen handlar inte om flyget utan om du behöver sjukvård på plats, om förlossningen drar igång och man föder utomlands kan det bli hiskeligt dyrt både med vården och även arrangera transport hem, att va på neo utomlands är ju kanske inte superkul. Min försäkring gällde till vecka 28, ring ditt försäkringsbolag idag och kolla om du kan göra tillägg. Det är ju lite risk att något händer men lika bra att va fullt försäkrad!

    Svara
  • Super tack för att du skrev <3

    Svara
  • Även om du anser att det är större chans att bli smittad på ett badhus än om du flyger så bör man ju avstå från båda. 2 fel gör inte 1 rätt.

    Svara
  • Varför ”bör” man det – om landet jag ska till inte har ett enda dokumenterat corona fall : )

    Svara
  • Jag tycker du gör rätt Petra (men kolla gärna upp det här med flygningen med din försäkring). Varje dag tar vi risker, man kan bli påkörd av en bil osv osv. Och varje år bryter någon typ av influensa ut där flera (främst gamla) dör, men det tänker man inte på pga hur media rapportera just detta influensa-virus. Nu är detta virus lite speciellt eftersom de allra flesta får milda symptom vilket gör att man inte tror man har ett virus och därmed går ut och smittar en massa människor – och människor i riskgruppen (t.ex. gamla, folk med nedsatt immunförsvar etc) löper stor risk att dö. Men som du säger, landet har inte ett enda dokumenterat corona-fall. Det är såklart ingen garanti, men man måste väga risken mot nyttan, och här har du bedömt att nyttan väger tyngre än risken 🙂

    Svara
  • Något att tänka på dock (om du inte redan tänkt på det) är hur jobbigt det hade varit om Portugal skulle sättas i karantän. Blir det kaos på jobbet om du blir fast där t.ex? Min fästman jobbar tillfälligt i Israel, och är just nu i New York på en konferens. Medan han är borta har Israeliska myndigheter idag meddelat att alla som åker tillbaka till israel måste sättas i karantän i 14 dagar! Alltså ALLA, inte bara de som man misstänker är coronasmittade.
    Så han funderar på att inte åka tillbaka direkt för han vill inte hamna i karantän, utan istället åka till Sverige tills allt har lugnat ned sig.

    Svara
  • Helt sant! Tror inte det verkar vara någon risk för det i Algarve. Men sedan har jag ju inget facit i hand, så det är ju en chansning. Men händer det så händer det : ) Det kommer nog gå bra, mitt motto är att det alltid löser sig. I värsta fall får jag väl bila hem, haha.

  • Oftast gäller bara försäkringen till ca v.28. Te x om barnet föds utomlands har du rätt till försäkring (tack vare EU) och förlossningen täcks av det. Men inte om planet behöver nödlanda eller om du föder barn utomlands och behöver specialtransport hem för ett förtidigt fött barn!

    Svara
  • Jag har bott i Algarve, Tavira är fantastiskt! Ett tips är att skita i Albufeira….

    Svara
  • Hej Petra. Tänkte bara upplysa om att Portugal hade igår 30 konstaterade fall av Corona viruset. Du gör ju självklart som du vill men med tanke på vilken löpeld det har spridit sig i Europa så skulle jag känna mig orolig av att ut och resa nu. Dom vet fortfarande ganska lite om det här viruset och hur pass sjuk man blir. Tack för en härlig blogg har följt dig ett tag nu och lycka till med bebis o din fina familj!

    Svara
  • Såg det nu : ) Men känner mig ändå fortfarande ganska lugn då de verkar vara i Lissabon och inte dit jag ska : ) Bara i Stockholm är det ju 147 fall. Mitt livsmotto är att det löser sig. Hade jag haft en dålig magkänsla hade jag inte åkt. Kram!

    Svara
  • Snälla Petra kan inte du lägga ut sminkvideon som du sa att du skulle spela in häromdagen. Behöver uppdatera min sminkväskan så vore toppen med lite tips på bra produkter. Tack för en bra blogg!
    Kram Daniella

    Svara
  • Den kommer snyggo!

    Svara
  • Hej! Jag ska resa till Grekland i början av sommaren. Reser dit när jag är i vecka 28+3 och kommer hem när jag är i vecka 30+1. Jag funderar på att köpa ERV:s reseförsäkring plus med tillvalet sjukdom och olycksfall https://www.erv.se/privat/vara-reseforsakringar/reseforsakring/fragor-resa-och-flyga-gravid/?gclid=Cj0KCQjw0pfzBRCOARIsANi0g0tBGbRMc0OzNnwuxGwt3STg4HFTzCdWfFOiis_6Msj_lDruCn6BkFMaAn_4EALw_wcB 🤗

    Svara
  • Åh, super tack! Ska kolla upp deras försäkring nu på en gång : ) Kramar!

    Svara
  • Många hemförsäkringar täcker bara fram till graviditetsvecka 28. Jag tecknade försäkring hos Erv när jag reste till Frankrike som gravid.

    Svara
  • Vad är det för midjemått i storlek M på Paris klänningen?

    Svara
  • Alla mått kommer upp idag ; )

    Svara
  • Osäker på om man ens kan köpa extra försäkring. Efter v.28 tror jag det är svårt. Inrikes får man ju flyga till v.38 till och med tror jag så det har nog inget med försäkringen att göra. Coronaviruset är ju i sig kanske inte så mycket att oroa sig för, själv skulle jag oroa mig mer för utbrott i närheten av den plats man är och att man tvingas till karantän och inte kommer hem.

    Svara
  • Hej Petra! Superfina klänningar. Jag ska på två bröllop i sommar och är gravid. Skulle du säga att Coctail dess går att ha med stor mage? Kommer vara i v. 30-34.

    Svara
  • Japp! Jag kan ha min nu : ) Den sitter bara åt precis under bysten. Dock skulle jag gå upp minst en storlek : ) Inte för magen skull, men den är ganska tight i midjan. Kramar!

    Svara
  • Oj, hade inte tagit den risken som gravid för en plåtning. Vi har tex fått reserestriktioner på vårt jobb och hemmaarbete om det går (bor i Norge). Vem vet hur det ser utom en vecka, viruset sprids ju väldigt fort i europa nu.

    Svara
  • Är inte så orolig för själva viruset, då det inte kan smitta fostret. Är mer rädd för att hamna i karantän. Men det är inget fall bekräftat dit vi ska : ) Utan bara i Lissabon och Porto. Som är som Norrland och Sverige i förhållande till typ Malmö som vi ska till.

    Svara
  • ok, du har säkert koll. Men norge har tex idag samma antal fall som italien hade för två veckor sedan. Tror ingen hade anat för 2,5 veckor sedan att hela italien skulle vara i karantän idag.

    Svara
  • Jag tänker att risken att bli smittad kan vara låg, o risken att dö är minimal. Däremot, håll koll på utvecklingen.
    Nu stänger Italien för karantän, det kan gå fort för andra länder också. Risken kan vara att flyg ställs in, att bli satt i karantän antingen i landet du flyger till eller när du kommer hem. Det går väldigt fort och rekommendationer ändras väldigt fort.

    Svara
  • Hej! Hur fungerar det med sommarklänningarna? Är det bara dessa två drop som släpps och sen är det slut? Kommer det fler färger i nästa? Hur är de i storleken? Vill jättegärna ha en, de är magiska:)

    Svara