window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:16 | mars 5, 2020

Hur häftigt är det att flera av er läsare har blivit förlösta av min mamma.

Igår var jag hos barnmorskan som sagt. Harry jäveln låg med ansiktet uppåt när var på finbesök och hon sa att han borde börja lägga sig neråt nu. Så började genast jaga upp mig över det faktumet. Då får man göra ett vändningsförsök och annars ta ställning till om man vill pressa ut ungen med sätet först eller göra kejsarsnitt. Men som hon sa det är ju lång tid kvar – och mycket riktigt redan på kvällen så kände mamma på magen (lyxen med en mamma som kan sådant) och då låg han och chillade på sidan igen.

En annan trist grej var att jag hade lite för höga sockervärden. Det hade jag även förgående besöket. Så nu sätts den här mamman på sockerdetox. Inte ens det fick man. Men med facit i hand har det nog slunkit ner en bulle i tid och otid. Har aldrig konsumerat så mycket desserter eller stått vid godishyllan så frekvent på Z-eleven på Birger Jarlsgatan (hej, bästa godisutbudet). Ni kan ju läsa mellan raderna att jag förvandlats till en sockerpundare. Vem går omvägar hem för att köpa färska violpistoler, som by the way förtjänar mer glans i strålkastarljuset, så underskattat godis. Förlåt, men livet som preggo är ju inte så soligt, så jag har satt guldkant på livet på mitt lilla vis. Men nu är the glory days over, långsamma kolhydrater och raw food bollar är min nya melodi. Karin sa att jag såklart kan unna mig ibland, men inte varje dag.

Mamma sa att det nyligen sänkte gränsen för ens värden. Så det är betydligt lättare att kategoriseras som sockerjunkie nu.

Nu till något soligare. Hur häftigt är det att flera av er läsare har blivit förlösta av min mamma? Ni var över tio stycken som skrev igår på instagram att mamma hjälpt just er. Såg hur hon lyste upp av alla värmande meddelanden och mysiga hälsningar. Att vara barnmorska måste vara något av det häftigaste som finns. Tänk att jobba med liv som kommer till världen. Förväntningarna och nervositeten som ligger i rummet när man kommer in. Det största i en familjs liv som man tar sig igenom med en människor man aldrig träffat förut.

Varje dag på jobbet.

”Tja, ska bara dra till jobbet och sätta några liv till världen. Äter vi lasagne ikväll? Toppen kan du hämta barnen? Ses sen älskling”

Mäktigt. Vilka hjältar. Vad de krigar, trots långa arbetsdagar och dåliga resurser.

Efter besöket hos barnmorskan bestämde jag mig för att skämma bort mig själv rejält med först en ansiktsbehandling på lunchen och därefter en spontan fot- och underbensmassage på Stuerbadet. Den äldre damen som tog hand om mig var så närvarande och varm. Sedan jag blev gravid har jag en stenhård liten ärta under ena högerfoten, precis vid stortån. Enligt kinesisk medicin är det magen. Hon tryckte på min ärta för kung och fosterland tills den var ett minne blott. Men likt en obetald räkning, kom påminnelsen på posten redan dagen efter. Nerven är som en jobbig dejt som aldrig slutar smsa. Likt en blodigel har den bokstavligen talat bestämt satt sitt liv på att följa mina fotsteg vart jag än går. Tvingar Markus att ge den en höger nästintill varenda kväll, men den här jäveln verkar helt klar ha fler än nio liv.

Nej, nu ska jag filma min smink tutorial till er.

Vi hörs igen lite senare idag, puss på er!


8 kommentarer



8 kommentarer om “Hur häftigt är det att flera av er läsare har blivit förlösta av min mamma.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Om det är någon tröst så hamnar även de som äter mycket frukt(socker) lätt på den övre skalan. En kompis åt så mycket nektariner att de trodde hon hade graviddiabetes.
    Håll ut, snart är det klart och då börjar nästa kapitel av livet! <3

    Svara
  • Intygar. Jag blev väldigt förvånad när jag låg över gränsvärdet i min senaste graviditeten trots att jag åt ”nyttigt”, men… jag levde i stort sett på vattenmelon som visade sig vara värstingarnas värsting när det kommer till fruktsocker. Inte ens frukt fick man unna sig de sista 12 veckorna 🙁

    Svara
  • Älskar ditt uttryck, älskar!! Kram Eva

    Svara
  • ÅÅÅÅ JA! Ville bara inflika med att jag håller med till 100% gällande bäst godisutbud på 7/11 Birgerjarls.
    Nu är de här ju inget bra tips för dig som inte ska äta socker mer hehe MEN de har även på söndagar 50% OFF på just deras lösgodis <3

    Svara
  • Håller med, violpistoler är livet 💜 Och livet som preggo har inte alls varit soligt för mig🤪Men violpistoler och falukorv gör livet lite bättre iaf😂 #åttaveckorkvar!

    Svara
  • Vill bara tala om att jag har haft din pappa som gynekolog ända sedan han opererade mig för cellförändringar när jag var 29 år. Nu är jag 48 år och har fått två barn sedan dess. Han är bara BÄST! Tar sig alltid tid och ritar, förklarar och kommer med roliga liknelser och lugnar när jag är orolig. Så otroligt kunnig och har hjälpt mig med så mycket genom åren. Vilken fin människa! Var glad att du har en sådan fantastisk pappa.
    🤗🤗 Anette F

    Svara
  • Hej Petra! Såg precis din gravid vecka för vecka och efter din beskrivning av lululemon-tightsen är det en KATASTROF att du inte länkade dem i beskrivningen?? Snälla snälla du länka dessa magiska tightsen så man kan få glida omkring i dem snart 🙂

    Svara
  • Soliga Petra! Hur gick det med den där märkliga smärtan du hade? Fick du nånsin klarhet i vad det var? Du har inte skrivit mer om det så jag antar att det inte kom igen, skönt!! 🙏🏻 Men blev bara lite nyfiken på vad det faktiskt var för det lät så hemskt. Kram!

    Svara