window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:11 | februari 25, 2020

Ekonomiska Funderingar

Idag känner jag mig som Mickan i Solsidan, som att jag försökt klä mig lite hippt. Jag har på mig en grön armyväst, vars knap flyger upp varje gång jag tar ett andetag. Det gick helt fel i garderoben imorse, var så stressad för skulle hinna lämna Pucken på dagis innan klockan slog åtta, för sedan avgår bilen ut till en hästgård. Pucken går på ”Ur och Skur” sedan några månader tillbaka, vilket precis som namnet avslöjar betyder att de alltid är utomhus och leker. Eftersom vår lilla cavailer är ett riktigt energiknippe känns det extra bra att hon får leka med massa andra hundar hela dagarna. Och sedan behöver hon ju inte vara där varje dag, men skönt de dagarna man inte får ihop schemat.

Nu kan jag inte längre undgå det faktum att jag svalt en melon. Det börjar bli jobbigt att böja sig framåt, flåsar likt deltagarna i första avsnittet av Biggest Loser bara jag går några ynka steg. Och det eviga toalett besökandet – hur kan man kissa så mycket? Man kommer ju upp i sina 10 000 steg om dagen bara genom de dagliga promenaderna till och från toaletten. Djurgårdsvarvet kan slänga sig i väggen.

Nu ska jag på ett spännande investeringsmöte. Det här är året jag vågar investera lite mer. Jag har tänkt att jag ska få tummen ur röven och ta tag i det, men kommer mig aldrig för. Jag har lite privat sparande i Fundler. Men skulle även vilja investera mer bolagspengar så det inte ligger på banken och ruttnar, utan jag vill ju att mina cash ska poppa anabola och vinna luciapokalen (stor fitnesstävling), haha. Dessutom har jag ÄNTLIGEN börjar pensionsspara, inte en dag försent. Det är ju sådant man måste tänka på när man är egen.

Är ni bra på att investera? Har ni ett sparande?


3 kommentarer



3 kommentarer om “Ekonomiska Funderingar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Så bra att du tagit tag i din ekonomi och pensionspar! Vill du få lite skinn på näsan så kan jag varmt rekommendera podden rika tillsammans. När jag började lyssna på den så fick jag lite av en aha upplevelse och helt plötsligt känner jag att jag fattar och att det är sjukt kul att investera! Ett litet tips bara. =)

    Svara
  • Alltså nej…. har haft typ noll långsiktigt sparande. Ekonomi ger mig typ kli i halsen?? Men efter att levt på föräldrapenning i 15 månader där jag behövde vända och vrida på varenda krona så känner jag mer intresse och medvetenhet för min ekonomi nu. Nu MÅSTE jag börja spara och öka pensionssparandet. Fick lixom en spark i baken nu. Kan också ha att göra med att jag känner mig RIK nu när jag fått min första lön. Men nu är det slut på slösaktigt beteende och att leva som om det inte finns någon morgondag. För det finns det. Och den innefattar även en liten minimänniska som förtjänar en ekonomiskt smart mamma. Så nu kör vi!

    Svara
  • Förlåt för jobbig person, men, du menar nog ”inte en dag för tidigt”… 🙂

    Svara