Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:22 | februari 19, 2020

Från gatuhund till hollywoodfru, Födelsedagslunch, Farang-lyx och mysig hemmamiddag!

Nu kastar vi oss tillbaka till nästa vecka. Solen sken med all sin kraft och vi var inbjudna till Soft Goats kollektionsvisning för deras vår- och sommarkollektion. Inspirationen kom från Marrakesh, vilket man kunde se på det färgvalen i blått, gult och brända nyanser. Flera av plaggen var inspirerade av arkitekturen med unika skärningar.

Buco var där! Föll som en fura för den här stassen som ni vet om ni sett min gravidstylingvideo (haha) gör sig ypperligt till magen.

Därefter bar det av till Epic Dog Salong där Puck skulle gå från gatuhund till hollywoodfru, haha. Hur kan man vara så söt? Spana in hur fina tassarna blev. Jag kammar och fixar med Pucken hemma – men det blir liksom aldrig lika bra, som ni ser. Puck går dessutom på ett dagis som heter: ”Ur och Skur” där de är utomhus och leker hela dagarna, så hon är ofta ganska skitig när hon kommer hem.

När jag har en dålig dag går jag alltid in på deras insta och kollar på salongens före- och efterbilder.

Medan Puck blev snygg satte jag mig och jobbade på Petite France runt hörnet från salongen som hade de sjukaste semlorna vid kassan. Alltså hej då croissantsemlan. Kvällen fortsatte sedan i hälsans tecken med en riktig festmåltid från BAP som vi beställde hem från Foodora efter att ha sett deras hamburgare på Margaux instagram någon dag tidigare. Råkade bli något fel när jag skulle klicka i dipsåser, haha. Så fick hem sås för ett helt fotbollslag.

Vet ni vad – deras hamburgare får faktiskt 10 poäng. De var inte så flottiga, utan bara helt jävla perfekta. Herregud, vad jag blev sugen på att gå och lägga vantarna på en burgare till lunch.

Nu när vi ändå är inne på goda saker man stoppar i munnen så måste jag tipsa om Nicks proteinbar Nougat Crisp. Mira har dem som kund så jag norpar åt mig flera (än hon vet om) under hennes skrivbord varje vecka.

Continu

En kväll efter jobbet var jag förbi Sofis event för nya hårmärket Continu som jobbar mer med aktiva ingredienser, precis som hårvård. Fick med min en nightmask och en hårbottenskrubb som jag är så taggad på att testa.

Riktigt panggäng. Man ser ju vem som var och fick barret stylat samma dag.

Blev bortskämd med ytterligare en födelsedagslunch med två bästisar Bosse och Forni på Diplomat.

Fick ett par efterlängtade gravidleggings från Spanx som jag tänkt klicka hem men aldrig kommit mig för och en supertjusig åkpåse till Harry i leo. När arbetsdagen var över mötte jag upp Lorpan för en alla hjärtans dag middag.

Lorpan hade bokat bord på Farang, en av mina favoritrestauranger.  Hade de bara styrt upp belysningen och bordsplaceringen hade det varit mitt favoritställe. Tycker nämligen alla bord står för tight, gillar inte när man nästan sitter i knäet på grannbordet och sedan har jag personligen väldigt svårt för obehagliga spottar som bländar en uppifrån. Men maten däremot är helt i min smak, enligt mig den bästa asian fusion restaurangen i stan och personalen och servicen som är tio poäng.

Om ni ska äta där skriv med i bokningen – att ni vill sitta på borden uppe på platån, de är mycket trevligare och står inte lika tätt som på stora golvet.

KRETA

Igår var jag hemma hela dagen och letade resor, men eftersom jag kan bli lätt manisk i mitt letande hittade jag ingenting trots flera timmar framför skärmen.

petra tungarden blogg-8

På kvällen kom Markus föräldrar över på en riktigt pangmiddag. Han gjorde en förrätt med dill, västerbottenost och kräftskärtar som han sedan gjorde små knyten av i smördeg till förrätt – mums! Sjukt enkelt och galet gott.

Så himla trevlig middag. Vi pratade om hur mycket Bodil ska passa Harry i höst, haha. Hon är orimligt taggad på första barnbarnet. Det är ta mig tusan en riktig fördel med att vara först ut. Alla kommer ju vilja hjälpa till med Harpan.

Kan vi prata lite om Lorpans dessert? Tror det var det här receptet från Mathem. Han är så bra på att göra efterrätter. Den här daimkladdkakan var något utöver det vanliga, den var perfekt seg i mitten och dränkt i frosting med en generös klick grädde. Och nu till något ännu gulligare som är så sött att man får ont i tänderna. Bodil har kämpat på hemma i soffan och stickat en tröja till Harpan. Blir alldeles tårögd. Ser framför mig hur hon sitter och svär framför tvn när det går åt helvete, haha.

Söndagen bjöd i vanlig ordning på bootcamp á klockan 09.00. Efter passet unnade jag mig lite egentid på Sturebadet innan det bar av hemåt. En riktigt lugn och skön myshelg med andra ord.

Tack för den helgen livet <3


10 kommentarer10 kommentarer om “Från gatuhund till hollywoodfru, Födelsedagslunch, Farang-lyx och mysig hemmamiddag!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här